hela 2011 & ett nytt nyårs löfte!

hela 2011 har varit ett blandat år. ni som sett filmen "i rymden finns inga känslor" kommer ni ihåg ringen jennifer visade ? den där att man är ligger på toppen och är så sjukt jävla cp lycklig men man kan lätt ramla ner sen händer de något och man har trillat över till botten. just nu ligger jag på botten vill jag säga er.
jag har varit hon som har varit helt jävla cp lycklig och inte kunnat önska mig något annat.
just nu önskar jag bara att jag ska må bra igen. lika bra som då, då de kändes som att ingen alls kunde skada mig för jag var så jävla stark. så jävla självsäker. kanske för själv säker. men jag mådde iaf bra och de är de jag längtar efter. då de hänt så jävla mycket som jag vill bara lägga bakom mig. så mycket som ingen annan vet. så mycket som jag inte har någon att berätta för. jag vill bara kunna lätta på hjärtat och som sagt må bra igen.
kan inte säga att året varit dåligt då jag största delen av året varit så lycklig. och man ska ju tänka på de positiva inte bara lägga fokus på de dåliga då de är de som man ska lägga bakom sig.
och mitt nyårs löfte för 2012 blir att tänka på vad jag gör, tänka på andra inte bara mig själv & lägga ner massor av mer tid på min älskade häst. för vi ska komma långt. de är något vi ska göra år 2012!

svar på kommentar!

bella är 161 cm hög ungefär.. ganska mycke häst! och ganska mycke häst att rida också!

någon skillnad?

tycker ni att de är någon skillnad på bellas rumpa sen i augusti?
själv ser jag skillnad.

olycka igen, longering, halsring & gott nytt år!

årets sista dag spenderar jag med mina två finaste & min familj. något annat finns väl ändå inte att göra här i sorsele... ? iallafall då alla är idioter..
iaf när jag kom till stallet idag höll mamma på att fixa med termobaljan för den hade tydligen gått sönder. då fick jag ta in brunis först och då tog jag in honom bakvägen och fyfan.. just när vi skulle svänga in till hans box så halkade han omkull!  asså gud mitt hjärta slog dubbelvolt. vi har ju sement golv och han med broddar på de och ska göra en snäv sväng så halkade han omkull in i nån grej och bröt sönder en dörr.
asså jag är så sjukt jävla rädd för när hästar halkar efter att jag och bella halkade omkull i storuman, ni anar inte.
men så jävla tur var de att han inte gjorde illa sig.
longerade bella idag iaf vilket gick bra inte så där wow känsla utan helt normalt bra gick de. avslutade "passet" med att jag red henne med "halsring" hade ett grimskaft runt halsen/bogen på henne.
ni som inte vet så brukar jag rida bella i hals ring ibland. dock bara på banan då jag inte får stopp på henne på en gång men hon är riktigt duktig på de! jag rekomenderar verkligen att rida på halsring då de är så sjukt bra träning.
rider man ofta i hals ring och tränar mycket på de och din häst lyssnar bra på de så kommer din häst lyssna så sjukt jävla bra på dig då du rider med träns och sadel! bella är faktiskt riktigt duktig på det speciellt när man svänger osv inte lika duktig på att stanna men de kommer hon säkert bli då hon är så extremt lättlärd och vill!
tillsist skulle jag försöka backa men de gick inte så jävla bra då hon inte riktigt fattade men tillsist förstog hon och backade några steg och då avslutade jag.
vi gick hem igen och då fixade vi hästarna sedan städade vi stallet för de nya året. 
gjorde även iordning boxarna som hästarna ska sova i inatt då de är nyår och alla skuter raketer och man vet ju inte hur dom kommer reagera så hästarna ska få sova inne inatt för första gången på flera månader.
ni som inte vet så står mina hästar på lösdrift! :-)
what. linan är borta? :O vafan den syns inte..
snuffis gillar inte att bli fotad <3
brunis box
och bellas.

hiss & diss


dagens hiss går till linn strellins blogg! jag tycker den är sjukt bra och hon uppdaterar ofta!
och dagens diss gåt till dessa schabrak från hööks/showmaster dom är så grymt fula så jag skulle vilja spy.
hur fan kan dom ens sälja dessa schabrak. trodde hööks hade mer klass än att ta in dessa fulingar.
snor gul, gröt färgad, och bajsbrun! bra kombination .. ?

tävling!

tävlling på dressyr mupparna om deras urläckra kolektion: http://dressyrmupparna.se/tavling-med-fina-priser/18457

nu mot stallet!

godmorgon allihopa som precis klickat in sig på min lilla häst blogg.
nu har jag precis vaknat och ska snart dra mig mot stallet för longering med bella.
så vi för höras!
ser förjävlig ut ja vet, men ja behöv ju som int va snygg för hästarna. tror dom älskar mig ändå ;)

läsar fråga !


andreas kuru!

här ovan har vi denna skönheten som heter andreas kuru!
andreas är singel & sökande cheka gärna in hans fb så kanske den här gobiten blir just din!
http://www.facebook.com/antekuru

läsar fråga!


hade nästan glömt..

att säga att alla ska gå in på felicias blogg för att hon var så snäll och gjorde min design!
klicka på bilden för att komma till underbaringens blogg!
hon har även frågestund just nu så passa på att kommentera mycke!

tävling

är med och tävlar här-> http://lamiamichelle.se/?p=2604#comments

hiss & diss


först och främst vill jag ta och hissa linn & ingrids nya kolektion den är grymt snygg och inte så dyr heller. lindorna och pikérna kanske var lite dyra, men schabraket tyckte jag faktiskt inte va så hemskt dyrt.
själv har jag beställt ett schabrak hem i brunt som jag tror bella kommer göra sig super bra i när de kommer i sluter av januari!
dagens diss går till blått/båa häst öga/ögon. jag tycker de är så grymt fult och jag ser ingen känsla i hästen alls.
man brukar ju kunna läsa i hästarnas humör iögonen men de är helt omöjligt i blåa ögon då dom bara ser kalla och arga ut. så jag storm dissar blåa ögon!

godmorgon!

vaknade för ett tag sedan, har precis kastat i mig lite frukost och sånt där. ska snart fixa mig för att fara iväg till stallet. föst ska jag promenera iväg till banan och longera bella sen kommer jag mamma frida & elisabeth rida ut barbacka en sväng, fast ja tror jag kommer ha sadel ändå. de här var bara ett kort inlägg ska försöka hinna ta kort på de få häst grejerna jag köpte också. nu måste ja dra, hörs sen!

svar på kommentar.

fick en till fråga om vad af almö betyder de är ju bellas namn alltså bella af almö men vad själva af almö betyder

vet jag inte.. gissar på att hon typ kommer ifrån almö eller nått sånt.

har försökt googla lite på de men hittar ingenting om de. så jag vet faktiskt inte själv vad de betyder..


träning för helena.

idag hade vi träning för helena och min ängel gick fan som en ängel idag också. de kanske inte ser lika bra ut som de känns men de är väl känslan man ska leva på och den man kommer långt på?
vi hade lite markarbete och som ni säkert förstog gick de skit bra! bella har blivit så duktig! sån skillnad sen jag hämtade henne, då hon gick med huvudet som en kamel/strutts i både trav & galopp. kan visa en gämnförs bild från förr sen! men idag gick de riktigt bra och jag fick henne att gå jätte fint i alla gångarter ! man blir så glad då man märker skillnad och kommer framåt i utvecklingen! idag körde jag på en ceris rosa outfit med mitt nya schabrak jag köpte i förrigår.
var nemligen i luleå då och var en sväng in på hööks som har ny öppnat där. tänkte visa vad jag köpte imorgon!
här är iaf banan vi red.
fin häst eller hur men iaf. uppe på kortsidan vid konen hade vi en halt  i både gallop och trav, sen när vi kommer till långsidan skulle vi rida in i fyrkanten och göra en bakdels vändning in mot mitten och rida ut, sen tror jag ni förstår resten!

svar på kommentar.

fick en fråga om hur mitt namn uttalas antar att h*n menar mitt bloggnamn då ida inte är så svårt att uttala.
men iaf uttalas afalmö med ett mellanrum Af almö igentligen ska de vara ö. men de blev inte med ö då man inte kan ha de i en bloggadress. hoppas du fick svar på din fråga om de var de namnet du menade ;)
hittade bilden på våran klubb fb sida http://www.facebook.com/groups/214897181854330/

www.Afalmö.blogg.se

Nu är jag tillbaka igen, ingen sorseleriders längre utan en alldeles egen,- Afalmö
som då är tagen från bellas namn, bella afalmö ni vet! ;)
här är en presentation om mig ni som inte vet vem jag eller, eller kanske inte vet vem mina hästar är!

jag heter då idahedlund och jag bor i sorsele.
jag är snart 14 år gammal och har 2 hästar bella & brunis.
Bella är en halvblods arab och min lilla ögonsten, 17 år gammal och värsta räserraketen. Galoppera fort är verkligen världens roligaste, hoppning tycker bella också är roligt och ett dressyrpass på banan har bella inget imot heller. Bella är verkligen världens positivaste tjej bara hon får komma ut och göra nånting blir hon glad, inga latheter någonstans och har världens största respekt  för människor. Skulle aldrig göra en människa illa, ibland då hon blir arg på mig för att hon inte får galoppera går de då ut över min andra häst brunis som då får ett litet naffs i rumpan. Bella är otroligt lätt lärd och vi har kommit riktigt långt på vår väg som bara varit 4 månader hittills och många fler ska de bli. Då jag köpte bella var hon tänkt till att bli en hopp häst. Jag hade ridit 15 hästar innan bella och hade träffat många trevliga hästar, bella kunde verkligen ingentling men de var just henne som jag fastnade för. Hon hade de lilla extra inga andra hästar hade. Jag såg kapacitet.. men under våra 4 månader insåg jag att de inte var hoppning som var våran grej längre, visst de är jätte kul de tycker Bella också men.. dressyr asså gud finns de något roligare. Att få jobba med sin häst och få allt att funkera. Jag är en riktigt perfektionist och jag tror dressyr är lite mer åt de perfekta håller då hoppning är asså ja vet inte men jag tycker de mer är flamsigt på något sett. Men som sagt är de mot dressyren jag och bellas väg går mot vi jobbar vidare och hittills har vi gjort stora framsteg på 4-5 månader enligt mig! :)

sen har vi ju den bedårande Brunis också som är en kraftig nordsvensk vallack på 14 år. Brunis är verkligen värdens skönaste, och då menar jag hans personlighet. Brunis är igentligen min mammas häst men jag älskar honom lika mycket som om han skulle va min egen. Brunis är snäll i all hantering och skulle ingentligen aldrig göra något dumt men han kan bli jävligt förbannad då man sätter krav på honom i ridningen och de kan bli riktigt hett i corallen, ni vet hur kallblod brukar vara.
ja de var lite om mina hästar och om mig mer kommer ju finnas i den här bloggen.
ni hittar mig även på www.honbah.com där jag inte skriver om hästar utan vad som händer utanför stallet.
nerstängd för tillfället öppnas inom kort!


brunis & bella!


RSS 2.0