mys lördag

Vaknade vid halv 11, så himla nice! Brukar vakna vanligast vid runt nio på helgerna, men jag antar att jag sov ikapp lite som jag har missat under skolveckan. 
Steg upp ifrån sägen vid ungefär halv 2 för att dra mig ut till stallet. Väl i hagen möts jag av en blödande Cosmo. Suck.. Dock bara ytligt så ingen fara. Såret låg bakom ena ganaschen, ungefär där blodpulsådern ligger. 
Det blödde rätt mycket, men var som sagt bara ett litet sår. 

Red bara på lägdan där det ligger snö för att det verkligen ska vara extra mjukt. Cosmo uppskattade verkligen "ridpasset" idag. Han bjöd på många små bockningar och ville bara springa hela tiden. Gullhäst!
Red kanske 20 minuter bara på raktspår. Han hann inte bli svettig. 
Tänkte att han bara skulle få röra på sig lite granna så kanske vi åker upp till ridhuset imorgon och tränar lite! Kul kul. Har inte tränat på riktigt på 2-3 veckor på grund utav transport brist. 
 
När jag kom in ifrån stallet så fick jag något ADHD ryck och gick lös med lite hårfärg.. Nu är man brunett igen. Känns fett, och jag har faktiskt bara fått bra krititk. Roligt, roligt.

Snart kommer mamma hem då blir det att baka pepparkakor, vet inte hur man gör så mamma får hjälpa mig! Hihi...

Hallåå

Har haft en vilo vecka i veckan ifrån både hästar och bloggen. Kan säga att det faktiskt har varit väldigt skönt.
Har hållt igång de senaste veckorna/månaderna med ett väldigt högt tempo. Träning i pricip varje dag, skola inkl läxor, bloggning sedan ska man ju även hinna med att umgås med sina vänner. 

Cosmo har varit ute en gång i veckan men då gick det nästan inte att rida på grund utav halkan, passade rätt bra ändå då jag behövde vila upp mig lite. 
Har dock haft ett svenska prov i veckan som faktiskt gick ganska bra att göra, har rätt lätt för svenska...
 
Ikväll iallafall, fredag & helg... Så himla skönt alltså! Har hängt på ungdomsgården med några i från min klass, så himla mysigt må jag säga. Det är så himla skönt att ta det lugnt ibland och bara vara en vanlig tonåring om jag får säga så. 
 
Imorgon blir det nog att försöka få mig ut på någon sorts skogstur på Cosmo eller Bella, kanske båda. Det beror på om det går att rida någonstans där det inte är en skridsko-bana... 
Ska även hinna med att baka pepparkakor som ska säljas med klassen på skyltsöndag. Det gamla vanliga ni vet att sälja för att få in pengar till klassresa.. ;)
Mina fina älskade hästar 

Varm Choklad med grädde

 
Bäddar ner mig nu i sängen med Breaking Bad på skärmen, serien får stå för underhållningen ikväll.
Så det blir inte jag som underhåller er här, för jag ska bara ta det lugnt...
Blir en tidig kväll, skola imorgon som vanligt. Försöker ge gärnet nu innan jullovet!

Lite som jag måste få ur mig

Vet inte vart jag ska börja.. Men som ni vet så har jag skrivit tidigare att jag är inne i en höstdepression, något som kommer årligen för mig och det kan verkligen vara jätte jobbigt.
Visst så skrattar jag, jag har varit glad. Jag har vänner, jag är inte helt lost. Men det är någonting så bara trycker ner mig, innerst inne så vet jag inte vart jag ska ta vägen.
Det är inte så att jag vill ha uppmärksamhet eller så för att jag känner att jag mår dåligt, utan det är så att jag själv tycker att det är jobbigt att hela tiden känna att det är något som skaver. Jag vill må bra mer än allt.
Jag är inte lycklig, det är där mycket sitter.

Helt plötsligt vill jag bara sätta mig ner framför alla och gråta, men jag har ingen aning om vad fan jag gråter över.
Visst, det har hänt mycket på senaste tiden, jag har varit på många möten i skolan på grund utav mobbning. 
Men den mobbningen som har skett har inte tagit så mycket på mig psykiskt eller fysiskt, jag har mest bara tyckt att det har varit irriterande och jobbigt.

Om en person jag inte känner eller en person som jag inte bryr mig om gör något emot mig så bryr jag mig inte särskillt mycket. Jag bryr mig faktiskt inte ett piss.
Men däremot ifall någon utav mina vänner skulle säga minsta lilla grej eller göra minsta lilla saken så tar jag åt mig så sjuihelvetets mycket.

 
Jag har jätte svårt för att släppa in människor, jag har riktigt svårt för att skaffa mig riktiga vänner och låta personer få känna den riktiga personen som jag är. 
Jag har gått på den här skolan i Burträsk i snart 1 och ett halvt år och det är endast 2 personer på hela skolan som känner mig på riktigt. Och det är Matilda & Hampus. Menar inte nu att jag inte har fler kompisar, det har jag.
Men det är endast de två personerna som är mina riktiga vänner, som jag kan berätta saker för & som vet hur jag är. De enda personerna som jag kan umgås själva med efter skolan. 
Jag är så förbannat jävla rädd för att skapa nya riktiga vänner. Jag är så jävla rädd för att släppa in folk innanför min stenhårda jävla bubbla.
Det är likadant på SRK där jag rider, jag känner inte en kotte där påriktigt och jag har ändå ridit där i snart 1 år. Its killing me.
Jag vill lära känna alla då alla verkar vara riktigt roliga och snälla, men jag kan inte och jag vågar helt enkelt inte.
 
Jag avundas alla personer som vågar prata med allt och alla, de personer som ställer upp och tävlar på alla tävlingar som kommer ut. Allting som har med synas att göra.
Helst utav allt skulle jag vilja gräva ner mig under snön och aldrig tina fram igen.

Jag vill så jävla gärna kunna prata med vem som helst och lära känna mer personer och visa vem jag är, jag vill mer än ALLT kunna åka på vilken träning eller tävling som helst. Men jag är så förbannat jävla rädd för att göra bort mig, så ja kan helt enkelt inte. 
Det är där allt sitter. punkt.

Ang designen, Byta blogg?

Så här är det, jag har inte uppdaterat min design här på bloggen på jätte länge. Så jag förstår er som inte riktigt vet vilka hästar som är vilka då jag inte har med tex Cosmo i designen och så skriver jag aldrig om Brunis eller Kozca längre. 
Men allt ska ändras här och jag funderar även på att byta blogg, ändra namn osv. 

Frågan är vad jag ska ha för blogg namn, någon som har något förslag??

Ge mig inspiration TACK

Vet inte vad jag ska blogga om, ingen blekaste aning. Ni får mer än gärna kommentera något jag kan skriva om, något ni kanske vill veta? 

Kuk väder ute, går inte att göra någonting på grund utav halkan och regnet...

Måndag!

Ingen motivation till varken bloggning eller ridning, men båda sakerna görs ändå.
Kom hem ifrån skolan med munnen som ett sträck, varken glad eller ledsen. I min västa låg fullt med uppgifter och plugg som skulle göras. Sista veckorna nu innan jullov vilket betyder att lärnarna ger oss prov i alla ämnen. 

Cosmo kom ändå sig ut, tyckte han kändes oren i bakbenen. Kan vara jag som inbillar mig men det kändes som han hade korsgalopp eller inte hängde med i bakkärran i galoppen. Avslutade, han var ändå svettig. Björnpälsen just nu... inte ok.
 
I sadelkammaren var det full rulle, börjar lukta färdigt där inne... Wihoo. Pluggade lite där inne medans dem röjjde.
Godnatt nu. Punkt.
 

Robertsfors

Vaknade vid 07 imorse, kunde inte sova längre... Suck. 
Låg och degade i sängen enda tills vid 12 tiden då vi i familjen åkte iväg till Robertsfors där vår farmor & farfar bor.
Farfar fyller 70 år och just nu befinner jag mig hemma hos dem. Go käk och mys här.
Transporten är även med eftersom att det kommer spekulanter ifrån Umeå, transporten är tillsalu nu. S
Finns HÄR så.... köp någon!! Billigt å bra!

Nytt ifrån Dada Life

I samband med att Brännbollsyran gjorde första artistsläppet i måndags som råkade vara Dada Life så har dem även just släppt en ny låt. Den är riktigt bra, och jag blir så bara mer och mer taggad för varje dag som går på Brännbollsyran 2014. 
Kan knappt sitta stilla, följ Brannbollsyran på instagram för att ha koll först på vilka artister som kommer att komma!

Cosmos Syrra

Hittade just Cosmos syrra på hästnet, damn vilken häst. 
Mina tankar direkt då jag ser henne är hur långt Cosmo verkligen kommer att kunna gå. Det vore den största drömmen om han blev så bra som hans syster är. 

Äntligen fredag!

Hallå allihopa! Vet att bloggen har legat nere den senaste veckan, har inte direkt någon ursäkt för det heller. Får man säga att man helt enkelt inte har haft lust?

Fredag iallafall, kommer att bli en riktigt lugn helg. Bara umgås med lite vänner i BTK ikväll och sedan resten utav helgen ska jag ligga hemma och mysa, blogga och träna min stjärna I DAGSLJUS!! Woho, äntligen. 
Var länge sedan sist jag såg någonting under ett ridpass. 
Kommer nog att sättas upp några lampor här ute på gården, och jag får som jag vill. Kommer då att underlätta träningen så himla mycket. 
 
Nu tänkte jag kolla lite på Breaking Bad, en serie som jag just börjat titta på. Snart är jag nog helfast.

Trött och omotiverad

Skolan gick så himla trögt framåt, trodde jag aldrig skulle få stiga på bussen och åka hem igen. 
När tiden väl var kommen och tanken var att jag skulle ta en tupplur på bussen så är det ju omöjligt förr busschauffören att släcka lyset i bussen.


Vädret ute är helt okej, det är inte alls kallt och i princip all snö har smältit bort. Woho. Dock så är det så svinigt halt ute, har typ aldrig varit med om att det varit så halt.
Har ridit dressyr på Cosmo i 1,5 vecka nu pågrund utav halkan och mörkret. Det är kolsvart ute innan jag ens slutar skolan, inga uteritter för våran del... Surt. Jag som annars är så jätte bra på att rida ut, emot många andra tävlingryttare. 
 
Ikväll blir det mys framför tvn, Paradise Hotel♥

Just nu!

Precis ridit klart världens finaste dressyrhäst Cosmopolitan, han har blivit så satans grym. Mjaow alltså.
Snart är vi jätte klara för några dressyrklasser. Ska sätta mig ner nu och kolla in lite tävlingar på tdb och se vilka som skulle passa. Inför nästa år alltså. 
Finns nästan inga tävlingar kvar i år här uppe i norrland. Ändå skönt, mer träning för oss innan vi her oss ut och visar upp oss. 

Nu har jag precis släppt ut Cossi i hagen och ska nu ta och städa i stallet. Blir grisit där inne på mindre än en dag. Suck... Städa upp efter andra kan ju också vara ett utav det drygaste som finns, men jag vill ha ett fint stall så jag måste ju...
Aja. Nu skruvar jag upp volymen i mitt headset, det är Dada Life som får stå för musiken då vi alla yran fans fick reda på idag att dom kommer spela där i sommar. Grymt. Taggar lite nu i förväg medans sopen och jag dansar över stallgången!

Söndag

Helt slut i kroppen... Det har varit en helg med långa nätter och lite sömn. 
Slutade i att jag inte åkte till Boden, Alexander kom hit istället sedan har vi varit med mina vänner här i Skell osv. 
Cosmo har faktiskt får kommit ut och rört på sig trots att jag haft besök. Lina satt även upp en sväng på honom och hon tycker att det är en sån enorm skillnad på honom. Kul att höra, är så hemmablind utav mig.

Nu hade jag tänkt att slå igång en film och somna till den. Godnatt vi hörs imorgon!

Helgens planer

Red riktigt slut på Cosmo ikväll, han var alldeles dyngsur i svett och lika så jag.
Sadeln kändes bra, mycket bättre än min andra, så vi får se hur ja gör. 
Cosmo var snuskigt fin iallafall. Mums vilken känsla.

Anledningen till att jag red slut på honom idag var för att jag åker nog iväg i helgen så han kommer troligtvis att få en vilo helg. Det förtjänar han. 

Johanna hämtar upp mig imorgon sedan så åker vi upp till Boden. Jag ska träffa lite gamla kompisar som jag har där, så det kommer att bli riktigt roligt. 

Bloggen kommer nog bli lite lidande i helgen, men jag tror ni överlever, älskade läsare!♥

Ingen träning ikväll

Torsdag, som i vanliga fall brukar betyda träning på SRK kommer istället att spenderas hemma.
Pappa vill inte skjutsa dit mig och Cosmo då vi inte riktigt är säker på om han kommer att gå in i transporten eller inte då Brunis inte kan följa med ikväll. Har ingen skötare åt honom. Så vi orkar helt enkelt inte bråka med Cosmo.
Sedan har pappa börjat säga att han tycker inte att träningarna verkar ge så speciellt mycket. Vi var liksom 5 stycken förra veckan och det blir nästan så att Cosmo hinner bli kall innan det är min tur igen. Sedan rider jag bara med ponnysar också.

Funderar på att börja rida privat för Hanna istället för att verkligen få ut så mycket som möjligt utav tiden jag betalar för. Då ligger ju all fokus på mig. 

Nu blir det istället ett dressyrpass här hemma på Cossi. Ska även pröva en ny dressyrsadel, Wihoo har längtat efter känslan att sitta i en dressyrsadel igen!

Dressyrsadeln som jag haft på honom tidigare som är riktigt förliten för både mig och honom, visst får man snygg sits?...... NOT


Vinn en länkning!

Kan ni gissa varför jag är så himla glad just nu. Fick reda på den här roliga saken när jag kom hem från skolan idag.

Den som gissar rätt kan till och med få en länkning! Så gissa på nu då!!!!


Ett ridpass värt att minnas...

Tänkte dela med mig av en film från i somras, det är Bella och jag på filmen. 
Varför jag väljer just detta pass är för att det är de absolut bästa pass jag någonsin haft med henne. 

Hon är ändå 21 år snart hon hon är stel som en jävla järnstolpe. Känslan när hon gick i en frivillig och naturligform för första gången var helt oslagbar. Tog oss 2 år att komma hit. 
 

mys onsdag

Alldeles ny duschad kryper jag ner i sängen med en B&J i högsta hugg. Nu blir det att slå igång en film sedan sova lite, skola imorgon.

Dagens Outfit

Hjälm - John Whitaker
Jacka - Mountain Horse
Handskar - One Industries
Ridbyxor - Bocaj
Stövlar - Bocaj

Sadel - Trainers R.D
Träns - Dyon
Schabrak - Hello Kitty Equiline

Vinterbilder

Pappa fick vara fotografen idag, det var hans första gång och jag tyckte det blev helt okej bilder ändå.
Dock så tog batteriet slut efter ett tag, men några bilder blev det iallafall.

Cosmo var lite små lat men skötte sig ändå. Galopperade också och han kändes som vanligt.
Stolt över mig själv och Cosmo, han har ju blivit så himla fin. Herregud, helt ofattbart.

Red förresten på bett idag vilket gick bra. Skäms på mig själv men har inget bettlöst alternativ just nu som passar.


Godmorgon!

Känns så skönt att slippa skolan idag. Vädret är på topp så ska eventuellt höra med mamma om hon kan fota lite när jag rider. Skulle vara himla roligt!
Återkommer med bilder isåfall! ;)

2 dressyrpass i mörkret

Häst nummer 1, Cosmo som var huuuur fin som helst att rida idag. DAMN alltså...
Han har aldrig varit så fin som han var idag. Korrekta skänkelvikningar - Check, Super fina ökningar Check. 
Allt som brukar vara svårt var lätt idag. Han kan ju, lill gubben... Red igenom ett LB program som jag har i huvudet, och nog fan gick det bra. Satt mest där uppe och log, gud så skönt att allt slit jag gjort med honom äntligen börjat sätta sig i huvudet på honom. Han hade ju inte en aning om vad en skänkelviknig, eller en skänkel i över huvud taget betyde när jag tog över honom. 

Häst nummer 2 var min vita skönhet som fick ha Cosmos sadel, den passar faktiskt på båda vilket är otroligt skönt. Cosmo och bella har riktigt lika ryggar! 
Själva passet gick väl sådär. Krut i henne som vanligt. Bara det att jag inte har ridit henne på länge så jag är inte van att använda armarna, då man faktiskt är tvungen att bromsa rätt mycket...

Imorgon kommer jag att vara ledig då resten utav klassen ska till stan och kolla in några gymnasium. Jag är ju reda rätt säker på att jag inte kommer gå ett "vanligt" gymnasium så jag tycker det är rätt onödigt att jag ska följa med imorgon. 
Men det blir skönt att kunna rida ut i dagsljuset imorgon!!

Skola!

Ursäkta mig, men nu är det måndag och jag kan verkligen inte blogga under dagarna då jag går skola. Även om jag skulle vilja. Prioriterar redan bloggning och ridning osv före alla läxor, hinner i princip aldrig att plugga hemma pågrundutav allt annat. Det är rätt så stressigt om jag får säga det själv.

Snart ska jag iallafall ut med Cosmo, får dock bara skritta och trava eftersom att jag vet inte än om han är ok efter behandlingen. Ni som inte hängt med så blev han eqiterapeut behandlad för snett bäcken och lite låsningar och dagen efter då jag skulle rida lite lugnt så flög han runt som aldrig förr och drog värsta bockserierna. 
Så jag vet inte om det var för att han var glad att alla låsningar var borta och han kunde röra sig på ett annat sätt, eller att han tyckte att det gjorde ont någonstans. 
Vet som sagt inte, så ska bara skritta och trava. 

Sista kvällen innan måndag

Har precis kommit hem ifrån Farmor & Farfar. Det blev inget besök hos transport företaget eftersom det blev så sent vi kom oss iväg hemifrån. Vi hade det trevligt som vanligt hemma hos Farmor & Farfar iallafall, vart lite farsdags tårta och väldigt god middag. 


Söndag kväll iallafall, sista kvällen innan måndag. Usch jag orkar verkligen inte, det kändes så himla jobbigt med skola. 
Det verkar som att min förkylning har släppt så det kommer nog att vara lättare att fokusera på skolan i veckan vilket är ju ett plus.
Hoppas veckan går snabbt och att allt blir som planerat inför helgen.... :))))

I'm friends with the monsters

Eminem och Rihanna gör verkligen sååå bra låtar tillsammans. 
Ni minns väl första låten dem gjorde, Love the way you lie? -tänkte väl det.

Nu är dem iallafall här igen, några år efter med en ny låt, Monsters och den ligger redan högt uppe på topplistan.
Låten faller mig väldigt mycket i smaken. Hade inte Rihanna varit med i den så hade jag nog inte lysnnat på den. Det känns som att hon höjer hela låten, och tillsammas med varandra så blir det en sån bra blandning!

Mums får den här låten!
  

Shopping från igår

Även om jag tog mig till hästloppisen igår för att bli av med grejer, som kom jag ändå hem med några fler saker. 
Men det jag köpte var nödvändiga grejer.

Först och främst köpte jag ett svart Dyon Working Collection träns till Bella eftersom att hon kommer att fortsätta att ridas på bett och då tycker jag att hon ska få ha ett anatomiskt. 
Sedan fick jag även med mig hem ett par Bocaj ridstövlar. Behöver verkligen ett par nya stövlar som jag skrivit tidigare. Dessa kommer jag att använda på träning, så jag ska alltså sälja mina Mountain Horse som är 100 storlekar förstora för mig. 
Det blev även ännu ett till schabrak till samlingen, det kanske inte var så nödvändigt. menmen... Ett svart/rött hello Kitty från Equiline!

Allt detta för under 1000 lappen, tyckte jag fyndade ganska bra ändå... Vad tycker ni?

Ridplan utanför sminkfönstret

Det är ganska mysigt när man sitter och sminkar sig och det är någon som är ute på ridplanen och rider. Kunde gärna fått hända varje morgon!

Söndag morgon

Godmorgon. Snön bara öser ner utanför mitt fönster. Jag vill verkligen inte, om det fanns något jag kunde göra som stoppade snön från att falla så skulle jag gjort det för länge sedan. USCH på snön.

Söndag idag, farsdag är det väl också? 
Planerna för idag är att jag alldeles snart ska dra mig upp ur sängen och ta på mig några kläder och så ska jag väl springa dit ner för lite frukost. Cosmo ska få komma ut och skritta i skogen. Sedan vid 12 tiden åker vi i familjen hem till Farmor och Farfar för att spendera dagen där. Mys. Sedan får vi även se om vi kanske åker förbi ett transport företag för att kika på lite nya transporter som dem fått in.
 

Rodeo hästen Cosmpolitan

Ja, så slutade ungefär ridpasset idag. 
VARJE gång jag fattade galopp så var det bockserier fram och tillbaka. 

Blir nästan orolig att det kan vara något som blev fel under behandlingen igår... 
Skulle bara rida ett lösgörande pass idag vilket gick jätte bra till en början, men direkt jag fattade galopp så höll han på såhär. Några gånger försökte han till och med att sticka med mig, vilket han aldrig försökt att göra förut... Hm... 
Kan även lägga till att han aldrig har bockat med mig någongång förut förns idag...

Tycker alla borde höja ljudet då ni ser denna video, seriöst.. Mina skrik. HAHA...

Förlåt Förlåt

Har inte hunnit uppdatera idag, men det har varit så himla mycket som vi gjort. 

Dagen började vid 8 tiden, upp och äta frukost sedan var Lina här. Då slängde vi in alla hästgrejer i bilen sedan åkte vi emot SRK.
La väldigt låga priser på att som jag skulle sälja då jag verkligen bara ville bli av med allt. Men det var så himla synd då det var mer folk som sålde saker än folk som ville köpa. Suck... Men jag fick bort lite grejer iallafall, sedan kastade jag nästan mer än hälften utav allt det som blev kvar, hehe...
 
Det blev käk ifrån Max och så åkte vi hem och red Cosmo lite som ni kommer att få höra mer om i nästa inlägg. Kortfattat om det ridpasset var RODEO!

Sedan så har kvällen spenderats i Burträsk, väldigt tråkig kväll om jag får säga det så. Vi satt mest bara i en soffa med några andra och pratade. Kul kväll, nja. 

Hööks kopierar igen!

Nu har Hööks kopierat igen... Suck... 

Just nu syftar jag på Jin stigbyglarna som dem har kopierat helt rakt av, det enda som skiljer sig ifrån är märket.
Jag tycker det är så otroligt fel och jag skulle aldrig köpa ett par kopior. Dom är inte direkt billiga heller, det är ju trots allt kopior så dom borde ju ha gått ned i pris lite tycker man ju. 

Jin Stirrup orginal alltså kostar ca 1635:- medans Hööks kopior kostar 1099:-
Vilka skulle du köpa? 

#23

Miley Cyrus gör det igen. 
Fan vilken bra låt. Miley verkar vara så jäkla skön alltså. Röker lite weed och bryr sig inte riktigt om vad alla tycker om henne. 
Ganska less på alla jävla fjortis artister som typ Demi Lovato eller typ Taylor Swift eller liknande. Finns det ingenting annat än kärlek att skriva låtar om? Näe usch. verkligen inte min musiksmak.

Samma sak som Justin Bieber, gillar inte alls hans musik längre. Men dock hans stil. 
Snart kommer han sluta som sönder knarkad också, bara en tidsfråga. 
 

Pizza Friday!

Lugn och skön fredag med pizza med familjen framför en bra film. Det är perfektion. 
Vet inte vad jag mer ska säga om kvällen, kommer inte att göra så mycket mer än att bara ta det lugnt. 
Lina kommer och hämtar upp mig vid 8 tiden i morgonbitti innan vi drar oss iväg mot srk. Kom och fynda på hästloppisen allihopa!!

Eqiterapeut besök -behandling

Förra året vid den ungefär den här årstiden så kom Anna Dahlberg som är eqiterapeut ut hit till oss och kollade igenom Bella. Det visade sig att hon hade en svår rygginflammation som en veterinär aldrig märkt på henne förut. 
Jag har varit väldigt nöjd med anna som alltid har varit ärlig men positiv. Idag var det Cosmos tur att få bli igenom kollad. Jag var så nervös att han också skulle visa något riktigt dålig som Bella också hade. Han är ju veterinär besiktad, men det är ju även Bella och ingen hade sett att hon hade ont förutom Anna. Så jag väntade bara på att Anna skulle säga att det var något fel Cosmo hade också. 

Men turen var på min sida och han hade bara lite låsningar, sedan var han mycket spänd i hals och nacke. Och det största var väl att han var sned i bäckenet. 
Han blev då behandlad för allting och hon sa att han behöver nog inte något återbesök och att jag kommer troligtvis att känna stor skillnad i ridningen. Hon tyckte även att han hade fina & friska ben, så ingenting där.
Tänder behöver dock kollas upp, även ett skäl till bettlöst. Wihoo! 

Tapetsering i sadelkammaren

Snart så är tapetseringen i sadelkammaren klar. Ett steg närmare en färdig sadelkammare. Kan knappt sitta stilla, vill att den ska bli klar NU. Gärna igår. Det kommer att bli så sjukt fint där inne! Tanken att slippa ha all utrustning uppe på vinden och i pannrummet är helt obeskrivlig. Snart.. Snart..

Helgens planer

Godmorgon alihopa! Det är så himla roligt att blogga nu för tiden då statistiken höjs bara mer och mer för varje dag. Ni får gärna gå lös lite mera på kommentarerna om ni vill! Hehe... 
 
Nu till ämnet. Som rubriken lyder, helgens planer. 
Har faktskt ganska mycket planer för helgen, det kommer bli en lugn helg men ändå rolig. 
Ska mest vara hemma och ska inte ut och festa eller liknande. 
Fredag, idag då är jag hemma. Har fortfarande inte frisknat till ifrån förkylningen blir snarare bara värre. Snart kommer Lina hit och då ska vi ut i stallet och tvätta upp lite grejer som ska säljas. Sedan lite senare så kommer Anna hit, ni vet Bellas euiterapeut? Hon ska kolla igenom Linas ponny och sedan om hon har tid så ska hon även titta igenom Cosmo. 

Lördag då blir det att åka upp till SRK före 10.00 och ställa fram ett bord och duka fram lite godsaker som jag & Lina ska sälja. Hästrelaterat såklart. Kom hit och fynda!! Kommer blandannat ta med mig några sadlar som ni ska få klämma och känna på, eller varför inte köpa dem?
 
 
Söndag har jag faktiskt inte tänkt ut vad som ska hända ännu. Kanske att Bella får komma ut eller att det blir ridhuset med någon utav hästarna. Det kommer säkert att dyka upp några idéer ifrån Lina eller mig. Vi hänger ju liksom typ varje dag. 

Lugn träning

Markarbete mot hoppning på schemat idag, för Hanna. Gick riktigt bra. Red på sidepull vilket gick kanon, tror han aldrig varit så fin att hoppa. Fick så bra rytm och han krullade inte ihop sig till en boll som han gör när jag har bett. Tror jag ska kasta alla bett jag äger åt fa-an. Nä, men ska börja rida bettlöst allt mer och mer. 

Det var en ganska lugn träning, men ändå väldigt nyttig för Cosmo. Red på en linje på 18 meter där vi skulle antingen länga galoppen eller korta. Körde på 4-5 galoppsteg. Det var inte direkt några höjder.
Avslutade med att hoppa cavaletti på serpentiner där han var tvungen att byta galopp efter varje. Väldigt mycket hjärngympa, men så simpla övningar.
 



Torsdag


Dröm stövlarna

De stövlarna på marknaden som jag absolut vill ha mest just nu är De Niro Millenium Ramses 3.
Fyfan, jag dör så snygga det är. Känns som att jag borde sälja en massa grejer och köpa dessa. 
Behöver ett par nya stövlar då mina nuvarande är alldeles för korta men förstora i vidden och i foten. Är liksom strl 40 i foten och jag har 38 (???)
Synd att dem ska vara så himla dyra, men dom är verkligen to die for.
 
Släng fram 5 379:- och dem är dina!!
 


Kommentar ang repgrimma

Fick den här kommentaren alldeles nyss och jag blir fan mörkrädd seriöst. Säkerhetsrisk?- Är det därför hästen måste tvingas ha ett träns med en metallpinne i käften för att vi ska vara säkra. Jag lovar att vill din häst sticka så gör den det även om du har ett "snällt" jaktbett (kimblewick) eller tredelat, eller vad du nu har. 
Vad jag trodde var att ridning gick ut på samspelet mellan häst och ryttare. Har aldrig förstått varför man ska ha så jäkla starka bett, det handlar om att komma nära hästen och lära kommunicera. Inte slita i munnen för att få sin vilja igenom.
Om min häst inte trivs med tex bett så ska jag väl självklart få vara utan det, jag borde istället få extra poäng i tex dressyr ifall att jag rider bettlöst. Det är ju bara ett bevis på att det är riktigt team work.
Sedan tillbaka till säkerhetsriskerna så förstår jag inte riktigt, det finns ju den som tävlar på hack på Grand prix hoppningar, varför skulle man inte få göra det i dressyr då? hm..?
I lätt dressyr klass får man iallafall rida på "snälla" bett, men dom som rider på högsta nivån, som har mest kunskap och erfarenhet MÅSTE rida på kandar... Borde man inte på den nivån som ryttare kunna rida hästen på samma sätt fast bettlöst?

Enligt mig så ska bettreglerna ändras, det ska INTE vara tillåtet med för starka bett av någon form. 
Varför i hela friden ska ridsporten vara den enda sport där det är tillåtet att hästen ska få bli skadad medvetet. 
Om man ska jämföra sporter med djur… har ni någonsin sätt en hund blivit spöad med en pisk efter att sprungit förbi ett hinder i agillityn? Nä, tror inte det va. För då hade det blivit ett jäkla liv, vill jag lova. Har ni någonsin sätt en hund med en metallpinne i munnen och ihopsnörad nos med en hård läderrem, eller varför inte dubbla? Nä, precis. För då hade det blivit ramaskri. DÅ hade minsann alla reagerat. Alla. Varför är det skillnad? Hästar är inga elaka djur som behöver tyglas med våld...

Repgrimma på hoppträning imorgon?

Förkylningen börjar att förvärras. Halsont har jag som tur är inte längre, men det känns som att feber börjar att krypa fram och jag är helt tätt i näsan ända upp till pannan typ... Suck.

Var iallfall ute och red Cosmo idag, red i den nya sadeln och den är ju verkligen så himla skön. Cosmo verkade vara väldigt nöjd över att snön har kommit. Han bara skuttade fram och tillbaka och rejsade på som fan då vi galopperade. Goa häst, puss vad jag tycker om honom. Red föresten i repgrimma också, åhh känns som att det kan bli riktigt bra ändå. Vill verkligen kunna börja hoppa honom med repgrimma. Det skulle var så himla roligt!
Han stannade alltid då jag ville stanna och svängde som han skulle. 
Undrar hur han skulle reagera ifall att det stog hinder framför honom... hm... Hoppträning imorgon vågar man pröva?

Vintern har kommit!

Nu är vintern här på riktigt, och det verkar som att den är här för att stanna... Fatta att vi nu kommer att ha snö i 5 månader innan det blir vår igen. Vet inte hur jag ska överleva. Höll nästan på att börja gråta i morse då jag vaknade och det var alldeles vitt ute. Nej usch. Wake me up when its all over, vinter är ett utav de värsta jag vet.
Är inte redo för vinter än!!
 

Ny sadel

Kom hem för ett tag sedan, med en sadel i ena handen. Den är alltså min.
La på kanske 10 olika sadlar på Cosmos rygg, plockade ut den som låg bra vilket var kanske 6 stycken. 
I slutet stog det emellan 3 stycken sadlar. En prestige, Mimmis Lippo, och en Trainer's.
Alla låg nästan precis lika bra på Cosmos rygg, men Prestigen tyckte jag var hård i sitsen. Mimmis lippo tyckte jag att jag hade för långa överben (säger man så?) för, och sist så Trainer's sadeln tyckte jag var skönast utav alla så jag köpte den. 

slow down

Vaknade upp med halsont som stoppade mig från att varken kunna svälja mitt egna spott eller någon som helst frukost. Skol arbetet fick vara idag. Hjälpte pappa med hästarna för ett tag sedan då han skulle in med 2 stycken nya balar, annars har jag bara legat och vilat.

Planerna för ikväll var ju att jag & Andrea (sadelutprovaren) skulle ses på SRK och prova ut några sadlar till Cosmo, men båda ridhusen var tyvärr bokade. Så det blir troligen så att vi får ta utprovningen om någon timme eller så istället. 
Känns jätte jobbigt att gå ut och lasta och rida osv nu när jag inte är riktigt kry, men jag är hur som helst taggad på en ny sadel. 
Mamma slutar jobba klockan 15 så när hon kommer hem bär det av till SRK.
 

höstdepression

Den så kallade höstdepressionen som jag har lidit med i många år nu har startat igen. Den har fått sitt grepp om mig åter igen. Fyfan så jobbigt. Känner mig likadan som varje år. Bara att vänta tills efter nyår sedan är den borta igen, det är verkligen så. Så jag skulle helst utav allt bara vilja gå i ide tills dess, då depressionen släppt.
Men men, ska väl börja käka antidepressiva igen kanske. Orkar verkligen inte med det här.
 
 

Måndag

Lovet är över och första skoldagen avklarad. Ligger dödstrött i sängen och har inte haft en tanke på att besöka stallet/hagen ikväll. Cosmo har vilat i ungefär 5 dagar då han har känts lite orolig i frambenen. Inte roligt menmen.
Sen får vi se om det blir någon sadelprovning eller inte imorgon, för det verkar som att det båda ridhusen är upptagna fram till klockan 20.30 imorgon, vet ju aldrig då man blir klar med sadelutprovningen. Går ju trots allt skola och ska upp tidigt på mornarna.
 

Godmorgon!

Igår var jag så himla trött så jag orkade verkligen inte blogga. Tre utav fem hästar bler ridna igår sedan så städade vi upp heeela stallet. Det var väldigt smutsigt och det låg grejer överallt. Suck. Nu är det iallafall fint där inne igen.

FREDAG - Jag verkar inte ha några planer för dagen men till kvällen så blir det staden, wihoo.
En väldigt gammal bild på mig ^

RSS 2.0