Fredag

Det har varit en sjuk vecka, jag har knappt haft tid till att äta..
Det värsta denna vecka var då vi red ut i skogen i förrigår min kompis ramlade av hennes galopphäst och han skenade iväg ut på storvägen. Det var så nära att han blev påkörd det var tur polisen var så snabb med att gå ut med det i radion och stänga av vägen. Vägen var nästan så stor som e4an..
Han fick sy ett stygn, ett stygn mot att bli påkörd. Det är änglavakt..

Livet just nu känns så jävla bra, visst det är jobbigt att vara så långt hemifrån och det finns många bitches här. Men trots det har jag hittat många andra riktigt bra vänner som jag känner mig bekväm att umgås med och jag trivs så bra tillsammans med dom!!

Ikväll åker jag med mitt lilla gäng till Malmö, där är malmöfestivalen och gissa vilka fler som ska dit???
Jo självaste Rebecca & Fiona 

Sover hos Nicoll & Fanny inatt!


Redan hunnit med möte med polisen

Igår så skulle jag och Nicoll cykla till stallen ifrån hennes boende, vilket är 3 km ifrån skolan typ mitt ute i ingenstans. Helt plötsligt kommer en polisbil från ingenstans. 
Jag satt på Nicolls pakethållare så jag såg inte att polisen kom eftersom den kom emot oss. Då skriker Nicoll att jag ska hoppa av och jag hörde inte vad hon sa förns hon sa det igen och då hoppade jag av. Då ser jag en polisbil komma och stanna brevid oss, polismannen vevar ner rutan och säger åt oss att vi inte får skjutsa på paket hållaren och jag bah "vaa?? får man inte?" åså svarar han ba "ja, men det vet du ju!!! annars hade du ju inte hoppat av!!" (skit sur) jag visste inte vad jag skulle svara, sedan frågade han hur gammal vi var och så fråga han vart vi kom från och då sa Nicoll att vi var ifrån Danmark (Nicoll är ju där ifrån) sen så sa han ba "jaha, så ni är här på semester" vi ba jo jo, men de är vi! 
Sen så sa han att vi skulle egentligen behövt böta men eftersom vi var från danmark såå aah.. då fick vi bara en varning... Men liksom ????? jag var så chockad ???? Har inte polisen viktigare saker än att ta böter för att någon skjutsar på pakethållaren. Naaee asså.. 
Stördaste jag varit med om, jag hade förstått om han påpekat att vi borde ha hjälm men liksom att åka på en pakerhållare. nä ge er nu.
Iallafall så visste jag knappt om denna "lag" i norrland stannar dom minsann ingen för en pakethållare. Skåne??
 

Måndag = första skoldagen

Sommarlovet är över och nu har jag börjat på gymnasiet, i skåne dessutom.
Första skoldagen gick snabbt, vi började trots allt klockan 1. Har inte hunnit tagit så mycket kontakt med min klass än, men imorgon ska vi ha lite gemenskaps-lekar, jaaa ni vet. Men förövrigt ser det ut som en lugn klass och verkar vara trevliga. 
2 personer hänger jag ofta med, det är Nicoll och Fanny. Båda är ifrån Danmark men pratar båda riktigt bra svenska, i princip flytande!

Igår trimmade vi tre lite tillsammans i ridhuset, Nicoll rider western på sin häst Pokie & Fanny rider hoppning på sitt palomino sto Amadieu. 
Pokie står förövrigt tillsammans i hagen med Cosmo nu och dom trivs så himla bra!!

Min älskade Bella

Vacker, som namnet Bella betyder på spanska är precis vad hon är. Vackraste mitt öga någonsin skådat.

I ♥ MUSIC


Bökeberg - stallet

Det finns ju några stall här, Cosmo fick stå i det storastallet som är uppdelat i olika gångar eller vad jag ska säga, Cosmo står i den mittersta gången. 
Jag tänkte iallafall visa lite bilderna stallet och hans box.




Bökeberg

Då var vi äääääntligen framme!!
Cosmo har varit lite stressad då vi just kom hit men blev lugn då han fick ställa sig i sin Box snett mitt emot CC.


Positivt överraskad!

Sådär ja, nu har vi lämnat av Emmas häst cc på bökeberg och även lite av mina grejor i vårat hus! Blev faktiskt positivt överraskad av huset, har fått ett stort luftigt rum och eftersom jag och Emma har kommit före alla andra så har de ju sina fördelar. Man hinner paxa lite och sådär haha ja ni förstår ;)
Och Cosmo kommer att få en stor fin Box snett mitt emot CC. Ni kommer få såååå mycket bilder sen!

Nu är vi iallafall påväg tillbaka till Kristianstad för att hämta Cosmo och även stanna och äta efter vägen. 

Lite nytt

Cosmo har fått ett nytt stalltäcke, dock bara med 50g då jag sytt på ett rygg-täcke från backontrack på insidan utav det. Jag köpte detta täcke på Strömsholms sadelmakeri och märket är bucas. 
Idag så köpte jag även ett par nya ridskor från ARIAT, med stålhätta, då det är ett krav på skolan. 

Dålig uppdatering

Hejsan! Har inte bloggat på några dagar jag vet, men bortsett från det har jag väl faktiskt haft rätt så bra uppdatering? 
Iallafall är jag i Kristianstad nu, eller har varit i några dagar. Cosmo står i Emmas stall, Emma går samma skola som jag ska börja på. Hon börjar dock tvåan, hon var snäll och lät Cosmo få stå i hennes stall nu medans vi är här hos min mormor. Emma bor alltså också här i Kristianstad som min mormor, dock när skolan är igång så bor hon på samma boende som jag kommer att flytta till. Mer om det sen!
3 dagar har gått sedan vi hördes vid sist, inte sååå mycket har hänt, Lite shopping hit och dit, ridning osv. 
Cosmo har hittat sig en ny kompis, CC heter han eller egentligen Crizz Crozz. Crossen som vi brukar kalla Cosmo för. haha. En ny crosskompis!


I mina hörlurar just nu


Ovisade bilder

Ett plus är min sits, jag tycker helt ärligt att den börjar se mycket bättre ut. Dock så kan jag skumpa till och tappa stigbyglarna några gånger, alltså hamna i obalans (haha lät som en nybörjare, jofa hjälmen vettni). Men va tusan, bara träna mera!! sen är denna sadel sämst också vilket inte gör saken bättre...

Mot Kristianstad

Vi lämnade Västerås för några timmar sedan för att åka emot Kristianstad vilket är näst sista destinationen.
Tanken var att vi skulle köra direkt till bökeberg (min nya skola) men då fick vi besked att mitt rum inte är färdig renoverat där så vi kan inte komma än. 
Så vi åker nu ner till Kristianstad som ligger 1-2 timmar ifrån skolan. Min mormor bor i Kristianstad så vi kommer att sova där sedan har en tjej som börjar tvåan på bökeberg erbjudit sig att Cosmo kan få stå i hennes stall. Hon bor alltså i Kristianstad. Mycket kul, ser framemot att komma fram!

Västerååååås

Men tjohej vilken kul stad, behöver jag säga något mer. Jag och Amanda gick i den mega mysiga staden i timmar och måååånga killar kom fram och sa hej. Man ba liksom HAHA!! 
En kom fram till mig när Amanda hoppat på bussen och så drog värsta raggningsrepliken bah "Oj shit det var länge sedan, 2006 var det va??!" Och sedan babblade han vidare..
Haha så roligt, ful var han inte heller. Gaah! 
Nu ska jag byta om sedan blir det en sväng till stallet!


Mot stallet!

Nu sticker jag till stallet och rider, tidigare på dagen än de senaste dagarna jag varit och ridit honom. Det är mest på grund av värmen. Idag är det dock väldigt varmt också men jag måste skynda mig då jag ska möta upp en kompis på stan om några timmar.
Det är faktiskt så att min gamla klasskompis Amanda flyttade till Sala som ligger en kvart ifrån Västerås, för 1 år sedan tror jag om jag inte minns fel. 
Vi ska iallafall träffas på stan och catcha upp lite minnen och missade tillfällen!

Fin Cossi

Just nu ligger jag i den sköna sängen på hotellet och har precis kommit från stallet. Cosmo ville inte gå ut ur sin box, lilla hästen tyckte det var mysigt där. 
Han står i en utebox med andra hästar brevid sig, det är första gången jag sett Cosmo så tillfreds och LUGN i en box någonsin. Han är nog trött efter resan, annars måste de ha slagit slint i lilla huvudet på honom. 
Han brukar vara riktigt stressad då han står i en Box, det spelar ingen roll om det är 10 minuter eller timmar han stått i boxen. Han går bara runt runt runt. Öppnar man boxen försöker han tränga sig ut. 
Nu var han helt sjukt lugn och som sagt, han ville inte gå ut..?

Vi trimmade lite på banan, klockan var trots allt  nästan 23 då jag red så det var rätt mörkt ute och de hade inga lampor, MEN Cosmo var tokigt fin!
Han hade en bra form hela passet och jag försökte få ett lite mer tryck i honom.
När vi började passet tänkte jag be mamma dra fram några bommar så han jobbar lite mer med bakbenen men så upptäcker jag att vid ena kortsidan så har de liksom stora stockar som sitter i marken utlagda som en solfjäder i hörnen på kortsidan. Fatta hur smart det var??!? Både galopp och travbommar var det. 
Dock använde vi bara trav"bommarna" och Cosmo fick dra upp fossingarna rätt bra med tanke på att det var stockar som satt fast. 
Iallafall så blev Cosmo slut efter ett tag då vi skulle ta galoppen så kunde inte riktigt jobba honom. Han brukar börja tjorva då han är trött. så jag lyfte helt enkelt upp huvudet på honom, rätt upp i luften som en travare och vet ni vad hästen gör??? Jo hans första rena byte på begäran?!?!!! 
Denna häst är både bäst och...MIN

Hotel PLAZA

Vi befinner ju oss just nu i Västerås, min mammas pappa bor här och han har bjudit oss på 2 hotellnätter på Västerås nya hotel. Det är riktigt fint här och jag trivs väldigt bra!
Utsikten vi har^

Strömsholm






Destination 2

Sådär ja, då var vi framme på destination 2. Cosmo står bara 5km ifrån Strömsholm.
Stället han står på finns ungefär 25 hästar och ikväll ska vi rida i antingen deras ridhus eller på deras utebana med antingen grus eller gräs. Kuligt ellerhur!! 
Tror helt ärligt att det blir grusbanan, känns lite tråkigt att rida i ridhuset och gräsbana rider jag ju vaaarje dag på hemma i Skellefteå.. Heh 

Nu iallafall mina vänner så är jag faktiskt på Strömsholm med mamma, vi sitter och äter glass på Gula hästen. Snart ska vi nog kika in anläggningen!

Cosmo Dressyr 26/7-14

Har glömt att lägga ut denna video ifrån förr-förra veckan då jag dressyrade lite med Cosmo.
Jag hade en fantastisk känsla i slutet utav passet, det är det som blev filmat. Det är första gången någonsin jag kände en rytm i dressyrsadeln på honom. Jag brukar annars bara flänga runt och inte kunna sitta ner. 
I hoppningen har vi lite lättare för oss, men i just dressyren så tycker jag att han är svinsvår att sitta ner på vilket då resulterar med att jag inte kan arbeta honom.
Denna dag hittade jag en rytm, vilket tog ganska länga av passet för att hitta. Känslan sedan var väldigt skön och det kändes som att jag hittade ännu en knapp, trots att jag haft honom i ett år snart.
Bortser man från att han är svår att sitta ner på så är Cosmo en riktigt lättriden häst, vilket alla sagt och tyckt efter dem suttit på honom. 
Cosmos inställning till arbete är guldvärd, utan den skulle vi inte varit där vi är idag!!
 

På vägarna igen

Sådär ja, nu har vi haft en vilo dag och två nätter i Sundsvall. Cosmo verkar ha trivts på stället han stog på trots att han stog själv. Han hade ju såklart sällskap bredvid sig men inte i själva hagen.
Jag har joggat honom varje dag för att hans kropp inte ska stelna ihop dock tror jag inte det skulle hända ändå med tanke på hans unga ålder men jag vill ändå vara säker och jag tror han mår bättre av att röra på kroppen lite.

Cosmo gick rätt in i transporten idag, jag är så sjukt morgonsur ibland (då jag vaknar tidigt) så jag bad nästan till Gud att Cosmo skulle vara snäll att lasta.. Stubinen brukar inte hålla särskilt länge då det gäller lastning.. Hehe

Nu är vi iallafall påväg emot Västerås där vi ska bo på ett hotell i två nätter och Cosmo ska få bo på en gård 20 minuter ifrån. Jag har faktiskt ingenaning vad det är för gård han ska stå på eller så men han ska stå brevid två shettisar, och Cosmo äääälskar ju shettisar <3 

Första destinationen

Cosmo är installerad på det nya stället här i Sundsvall där han kommer att få sova i två nätter. Han har fått springa av sig lite på en ridbana/hockeyrink, han var pigg och framåt trots att han åkt transport i 6 timmar. Han valde själv gångarter.
Nu ska vi bara äta lite mat här på tacobar sedan så blir det att åka tillbaka till Cosmo och jogga honom lite, fylla hö & vatten! 

Dagens tips

Nu när vi ska åka så pass långt, enda från Skellefteå till Svedala (140 mil ungefär) med häst bak i transporten så är det en trygghet att kunna se hästen under färden. 
Kamera är då det enda alternativet. 
Sedan finns det många olika alternativ när det kommer till kamera, vi hade ingen så för oss blev det att köpa en. 
Mitt tips är då istället för att lägga ut ibland till och med flera tusen på en transport kamera, köp då en back-kamera istället. 
Vi köpte en back-kamera på Biltema för 1100:- den är trådlös och fungerar helt utmärkt! 
Man kopplar bara in skärmen i ett "cigarettuttag" och själva kameran i transporten kopplar man ihop med lampan som sitter i transporten. 
Den trådlösa funktionen kan sända upp till 100m.
Det finns även ännu billigare akternativ.

Mot Skåne!


Nu har jag sagt hejdå till största delen av min familj och jag & mamma, och Cosmo såklart har börjat röra oss neråt. 
Många tårar kom då jag sa hejdå till Bella men jag vet att hon har det så sjukt bra hemma på gården med Brunis och mosse, och såklart världens bästa medryttare. Super service får dem också utav min familj.
Det kommer att vara sjukt jobbigt att vara 140 mil ifrån min familj och vänner, om det är värt det vet jag inte än. Det får tiden utse, är det inte värt det så kommer jag att flytta hem. Vi får se helt enkelt. 
Dock har jag nästan all släkt på mammas sida där nere, vilket känns som en liten trygghet!

Tomt på grejer

Det mesta är packat ut i bilen och transporten nu, mina skåp ekar så tomma dem är just nu, eller sadelkammaren ekar nästan tomt så lite grejer är det kvar där inne nu.. 
Vi åker faktist om bara några timmar...
Planen är att vi åker vid 05 nu på
Morgonen för att hinna till Sunsvall innan det blir alldeles för varmt ute. Det blir så jobbigt för Cosmo att åka transport då det är närmare 30 grader varmt. Det förstår väl vem som helst. 
I Sundsvall kommer vi att stanna hos Frida i två nätter och Cosmo kommer att få stå på gården där Fridas häst Hima står. 
Vi hörs imorgon, det lär bli mycket bloggning i veckan då jag inte kommer ha så mycket annat att göra i bilen.. Håll utkik!!!

John Dahlback feat. Rebecca & Fiona - Honors (Teaser)

Denna nya låt som kommer ut nu på tisdag är helt galet bra!! Här har ni en teaser på låten, själv har jag hört hela då dom spelade den på Brännbollsyran i maj. 
JAG ÄLSKAR DEN

Mysfredag

Det spöregnar verkligen ute, ibland kan det verkligen vara skönt! Då har man en ursäkt till att sitta inne på soffa och se film med familjen. 
Vi har ljus tända runt om oss och blixten lyser in genom fönstret ibland. Åska kan ju vara ett utav de mysigaste som finns!

RSS 2.0