Yran - Lördag

Sista kvällen nu, slänger in lite musik som kommer att spelas live ikväll!

Yran - Fredag

Slänger in lite låtar som jag kommer att få höra live ikväll, helt sjukt vilka artister som kommer iår!

Ögonfransförlängning


One day left

Det börjar att dra ihop sig, en dag kvar.. Har inte börjat packa än, har inte orkat.. hehe... Men snart ska jag ta tag i den delen!!
Idag har jag varit i stan med Matilda, har bland annat solat och fixat mina ögonfransar. Förlängde dem för första gången, det tog ungefär 2 h, snäll Matilda är som satt och väntade på mig så länge.. ♥
Tänkte att ni ska få en bild på det snart! Det blev så himla fint & jag är jätte nöjd!
 

Veckan

Uppdateringen har varit sämst men jag har verkligen inte haft något sug till bloggen, även mycket som händer just nu.

Sommaren är påväg vilket betyder -> hagbygge, soft.. eller inte! Lyckades även klämma in en tjejkväll hemma hos Matilda med Alva & Anja. Dagen efter åkte vi in till staden och handlade lite nödvändigheter. 

Dagarna räknas flitigt ner till helgen, yran. Fytusan va roligt!! Minns lyckan när det var så "lite" som "bara" 100 dagar kvar på min app Bigdaylite. Nu är det alltså bara 3 ynka dagar kvar nu, taggad till 100.
 
Staden ska besökas igen med världens bästa Matilda på torsdag, ska fixa mina ögonfransar så dem blir någon millimeter längre och sedan ska jag se till så att jag får lite mera färg på kroppen. Solarium-torsken Ida här!!

Idag red jag Cosmo i halsring för första gången, vilken häst... Världens bästa, behöver jag säga något mer..?
Tränade även lite galopp-byten och vet ni vad? snart sitter dem...!!! Vårt största mål detta år var att galoppbyterna ska sitta då det är en så sjuukt vilktig del, och nu är det jävligt nära. Han har faktiskt bytt några gånger, ösa med beröm kan jag lova!

Imorgon var det tänkt att jag kanske ska åka upp till SRK och hoppträna, Sandra följer förmodligen så det ska bli kuligt!

"Bästa företaget"

Ja, det kom ju faktiskt några stycken på min lilla ridskola, det har varit jätte roligt och det är absolut något som jag kommer att göra fler gånger!
 
På skolan, alltså min vanliga skola så skulle vi göra en powerpoint och redovisa om sitt företag för ALLA nior i hela skolan. Det fanns även en jury, så man kunde alltså vinna!
jag var så sjukt nervör och just nu vill jag bara gräva ner mig underjorden... Jag fick ingen luft då jag väl stog där framme så jag fick nästan inte fram hela meningar.. å fyfan, det var hemskt.

Men trots det så vann jag faktiskt, såå roligt! Jag vann titeln som bästa företageet!

Jag hade alltså de bästa företaget utav alla nior, ett företag som går att satsa på och har en framtid. Tror de var något sånt som dom sa.. 

H&M ♥ MUSIC

Ni har väl inte glömt att kika på Rebecca & Fionas collection på H&M, sååå coolt. Dem är så snygga, jag tror jag dör. om 6 dagar då står dom framför mina ögon, man kan inte vara mer taggad än vad jag är!!

Sol

Äntligen är solen här igen, råkade missa bussen imorse men det kanske var lika bra. 20 grader ute och klockan är inte ens 9 än!

sista passet på kozca PART 2

 

brännbollsyran 10 days left

 
Jag tror ni alla vet att jag ser fram emot är Brännbollsyran, som är nästa vecka!! Kan ni fatta det?? 
10 dagar kvar och jag är helt tokigt taggad!! Kan knappt vänta, nu ska jag bjuda er på lite feelings!
 

-citated by me 2010



Oh my god, im so fucking deep. Nä men, tittade igenom hela mig facebook sedan jag startade den år 2009 och detta var det enda vättiga jag hittade utav alla poster jag skickat på unga dar.. Allt annat skrattar jag antingen åt, eller så dör jag så pinsam jag varit. Men detta tyckte jag faktiskt var ganska smart för att komma ifrån en 12 åring? 

Mitt företag

Varför vi är lediga nu i några dagar är för att vi har en FLFF-vecka, vad det står för har jag ingeeen aning om. Vi ska iallafall starta ett eget företag, alltså på låssas men ändå utföra tjänster osv. 
Det kan vara ifrån att gå runt och sälja bullar till att tvätta bilar, ja vad man än vill.
Min idé var iallafall att starta en liten ridskola, har några inbokningar faktiskt. Två imorgon och två på onsdag.
Kommer att bli riktigt roligt!!

Om någon känner sig sugen på ridlektion så håller jag till på Hjoggböle ridbanan tills på onsdag, har två stycken hästar att låna ut, Cosmo och Mosse! PM:a mig på FB: Ida Hedlund

GLAD

Började med att försova mig imorse, dock gjorde det inte så mycket eftersom vi var lediga till på onsdag.. Meeeeen, åkte till skolan ändå???, hade en rest att göra... Missade ett nationellt prov i Engelska för flera veckor sedan så åkte till skolan vid 10 tiden idag och gjorde klart mitt sista nationella prov, hellergud så skönt!

Nu är vi nära skolavslutningen, mitt sista år i grundskolan och jag har bara några få dagar kvar... Känns helt sjukt och jag har inte förstått det än... Vet inte om jag riktigt vill sluta grundskolan än... Men det är väl bäst för jag ser fram emot denna sommar sååå mycket..

Tror mest den kommer att bestå utav fest & massssor utav träning. Förra sommaren hann jag inte med så mycket träning eftersom jag jobbade rätt mycket, då vi inte jobbade så sovde vi igen de timmar som bestått utav simmande i den täta dimman, de vill säga att vi festade nätterna långa jobbade hela dagarna och ingen tid gick åt till ridning utan det var sovtimmar.. Ibland iallafall, ganska ofta...
MAGISK sommar 2013, och det kommer bli mycket svårt att slå...
 

De sista bilderna på sista passet PART 1

Vet att det dröjt ett tag, men jag har bara inte velat lägga ut några bilder på något sista pass. Det tar emot ska ni veta. Hon finns inte i vår hage längre och hon finns defenitivt inte i mitt liv längre, its over. 

Har varit på SRK efter att hon flyttat dit men jag har inte vänt blicken emot ridskolestallet. Ingen utav mina vänner som är på srk varje dag uppdaterar mig om henne heller, jag tror de förstår. Jag vill inte veta något heller, jag vill verkligen inte se någon bild på henne någonstans.
 
Här är de sista bilderna, kommer dela upp i fler inlägg, det blev så himla många..

Min älskade Cosmo

Dagen på skolan har varit både rolig och riktigt jobbig, startade dagen med att glömma telefonen i pappas bil (trodde jag) men när matilda fick ett SMS ifrån min telefon att någon hittat den på en väg så förstog jag att jag hade tappat telefonen istället för att glömma den i pappas bil... Snälla människor&ärliga människor som faktiskt hör av sig till mina kontakter att de hittat telefonen istället för att ta den själv.. Dock tror jag ingen skulle vilja ha min telefon så förskräcklig den ser ut just nu.. tappade den i golvet i förrigår, vad brukar man säga till krossade Iphones? Jo, äppelmos...

Sedan så hade vi nationella i ungefär 2 timmar, SO/religon.. Dööö så jobbigt. Men det gick ganska bra hoppas jag. Är ändå inte så nervös längre... Tar inte skolan på lika stort allvar just nu, det är bara några veckor kvar och jag är så sjuuuukt skolless. 

Sedan så avslutade vi skoldagen med tårar som tryckte bakom mina ögon.. Jobbigt med en så speciell klass ibland. Allt folk kan bli så inne i en fotbollsmatch att de enda som spelar någon roll är att de själva får bollen på deras fötter, sedan så spelar det ingen roll om de måste göra illa någon för att få bollen just där, på deras egna fötter.
Idag så blev jag utpekad, som många andra gånger... Hör en person från de motsatta laget berömma deras medspelare som enkomt sparkar och puttar mig i ryggen för att få mig ner på marken. Hör och häpna, det är killar vi snackar om. Vi är väl inga muslimer? Män gör inte illa tjejer, det ska väl vara inprintat i skallen. Nä fy va lågt, kan lova att han fick tillbaka en fet jävla tackling så han flög.

Iallafall, igår åkte jag iallafall på träningen. Vi hade banhoppning så kände att jag åker väl ändå även om jag hade bestämt mig för att aldrig åka dit igen. Kände inte som att jag fick någon hjälp med något, som vanligt bestämde mig då för att lyssna på vad som sas till de andra och då provade jag det.
Mycke riktigt, fick då en kommentar att det var den bästa "rundan" jag och Cosmo någonsin gjort. Allt så behövde göras för mig var att vänte på honom, sprången blev MAGISKA. Min häst kan hoppa!!!
 
Här får ni bilder som Lina & Lotta knäppte igår, jag tror Cosmo tyckte hinderna var för låga... hehe

Cosmo - vila

Lång dag idag... Känslan då man äntligen lägger sig i sängen med de feta hörlurarna man snott ifrån storebrors rum och bara skruvar upp volymen på max... Som att stänga in sig i en bubbla, med musik. 

Har ridit ut med Annie i skogen idag, och även haft en kort liten ridlektion för henne. Visade henne lite hur man gjore skänkelvikningar. Det gick ganska bra, hon fattade hur man skulle göra men skulle bara haft en häst som svarar lite tidigare osv. Men men, no hurry. Hon är 6 år gammal och gör redan skänkelvikningar och lite allt möjligt. Hon kommer bli något stort bara hon fortsätter som hon gör.
 
Cosmo vilar just nu, han har vilat sedan tävlingen i lördags... Vet inte riktigt hur länge jag kommer låta han vila, får helt enkelt se. 
Han har lite problem fortfarande i munnen, sår som inte läkt osv så kan inte riktigt rida med bett. Sedan har han ju den där broskbildningen på nosryggen så kan inte rida med något som trycker där heller, tex hackamore... Så funderar på att typ rida in honom i halsring, det skulle vara något haha! Nä men funderar faktiskt starkt på det!!
 

I ♥ MAKE UP

Hela mitt liv har jag alltid älskat smink, redan när jag gick på dagis ville jag bära smink. Kanske inte de lämpligaste men det var verkligen så. Sedan när jag var runt 10 kanske så var denna "fjortis tid" inne då alla tjejer sprang runt med blont uppruffsat hår, idomin på läpparna vitögonskugga längst in vid ögonen och såklart massor utav fondation och brunt puder. Såklart så såg till och med jag ut så, vid 10 års ålder. Hehe tur de flesta växt ifrån den tiden!!
 
Jag tycker fortfarande om att sminka mig, det är verkligen något jag tycker är roligt! Dock så är jag inte beroeende utav smink, vilket man faktiskt kan bli. De dagar man måste sminka sig för att visa sig bland folk, ja då är man beroeende! Jag kan gå osminkad i stortsätt överallt och ändå trivas, och det känns jätte skönt!
Jag sminkar mig oftast för att jag som sagt tycker att det är roligt men även för att få en liten ego-boost!

Jag har fått i uppdrag att sminka min kompis till hennes student nu i år, kommer bli jätte roligt! 
Men är lite nervös faktiskt, det är inte lika lätt att sminka andra som sig själv... 

Hööks spring 2014


Visst ser detta nästan ut som bilder ifrån tillexempel en Hööks katalog? Ruskigt fina bilder fotade utav Lina på mitt och Kozcas sista pass tillsammans...

i love my action face

Kan inte få nog utav mina "ridface" som jag får då jag rider. Vettefan hur jag riktigt gör, men jävligt roligt är det iallafall.
Det kan förstöra många fina bilder, men what the fuck who cares. Jag bjuder på detta, det är 100% tillåtet att skratta!

Bilder från dressyr debuten

Glömde jag säga att min stövel gick sönder mitt i allt? Jajemen det gjorde den... Mitt under LC'n gick dem sönder, tur i oturen...Fick låna ett par Veredus stövlar utav en jätte snäll tjej vilket gjorde mig ännu mer stadig i skänklarna. Hade stört mig hela LC'n på att jag tappade stigbyglarna och flaxade runt, men Veredus stövlarna gjorde det så mycket stadigare. Hur som helst så var tjejen sååå snäll som lånade ut stövlarna till mig!!
 
Här kommer lite bilder från idag!

Framridning:
 
På banan:

Dressyr debut

Idag var första dressyrtävlingen för både mig och Cosmo, varken jag eller han har aldrig ens ridit innanför dressyrstaket... Haha, lite knepigt då jag inte kan bokstäverna och sådär men det gick! Inte dåligt heller utan det gick riktigt bra!

Red först en LC:1 som var en Clearround, alla över 57% får rosett.. Tror ni vi fick någon rosett?? Det var faktiskt så att vi red ihop 59% men så råkade jag göra halten vid X då den tydligen skulle vara vid G såååå 2poängs avdrag... 57.407% rosett ändå, hihi!
Är riktigt nöjd med procenten då vi gjorde super många missar, som fel galopp i vänstervarv och så var vi nära på att hoppa över staketet och någongång sparkade han till det... Så fina procent fick vi trots missarna.

Andra starten var en LB:2, riktigt bra känsla! Fick dock en blackout mitt i programet, men jag andades och så kom allting tillbaka igen. Så ingen felridning! Nått att träna på är volterna, han flyter gärna iväg och där tappade vi mycket poäng. 
Ny dommare denna gång, 57.000% kammade jag ihop vilket jag inte är nöjd med då denna ritt kändes såååå mycket bättre än den tidigare. Men men, nöjd över Cosmo hur som helst. 

Dressyrtävla är något jag och Cosmo absolut kommer att fortsätta med, det var nästan roligare än hoppning. 
Har som jag sagt förut så himla sjuka problem med min nervositet när jag tävlar, negativ nervositet.. Spänner mig så mycket att jag får blackouter och så blir Cosmo så sjukt nerövs då jag spänner mig. Eftersom att jag aldrig spänner mig på träning så är det nog konstigt för honom när man kommer till en ny plats och så sitter även piloten där uppe och är CP nervös... 
Men idag gick det sååååå bra, och jag är så stolt över mig själv att jag släppte nervositeten helt och det var roligt att tävla som jag faktiskt aldrig tyckt förut. 
 

Inga höga förväntningar

Sämst pass ikväll.. Slutade med att jag hoppade av hästen efter halva lektionen, lastade och åkte hem.
Fanns inget annat att göra åt saken, ska inte åka på mina träningar med. Någon som känner sig sugen på att köpa dem?

Har inga höga förväntningar på helgen, inga förväntningar alls faktiskt. Kanske kan va så att jag till och med glömt att säga att vi dressyrdebuterar? lC-1 & LB-2

Hopeless girl still walk

Kozca är såld.. till ridskolan vilket inte gör saken bättre. Just nu orkar jag bara inte med saker och ting.
Har ridit ett sista pass på Kozca, sista för evigt. Känns förjävligt.. 

Runt 500 bilder blev knäppta, kommer massa sen!
 

Bättre galopp

Ber er att titta närmare, ser ni vilken skillnad det är på galoppen? 
Direkt jag fattade galopp igår så kände jag bara "satan vilken power", jätte konstigt men det har verkligen hänt något med hans galopp. Han galopperar såååå mycket större och med - POWER, det syns verkligen på bilderna!!

Ska börja köra Cosmo mer och intervall träna mer också för det verkar ha gett riktigt bra resultat! 
Har kanske glömt att berätta men har börjat köra Cosmo med vagn för att variera träningen, han tycker att det är sjukt jobbigt men sååå kul. Känns roligt att säga att man kört in honom själv, dock så gick han som att han aldrig gjort nå annat♥
 
Men iallafall, kika på trycket i galoppen!! Helt sinnes!

HEAVY

Så jävla TUNG låt alltså, i love it!! Kan inte sluta repeata den, så bra verkligen!
Tycker alla ska subba den till sin lista och vrida upp volymen, gaaaaash!

1:a maj 2014

Hade en sååå trevlig valborgsmässoafton igår, kom hem relativt tidigt vid 12 kanske, nykter och med ett leende på läpparna.
Hade mer än gärna stannat kvar längre, men blev så trött i slutet så det var lika bra att åka hem. 

Vi var ett gäng på 9 stycken som först åt middag i stan på Tatung, sedan så åkte vi till långviken som bara är någon mil hem ifrån mig och bastade.
 
Idag har jag iallafall varit i staden och köpt lite behövligheter såsom foder till Cosmo, även ett nytt bett i gummi och lite annat jocks.
 
Förövrigt så håller vår katt på att föda, blää säger jag. Tycker inte om katter och är väldigt äckel-magad utav mig så kommer nog inte att våga kolla på råttorna som ploppar ut, än iallafall. 
Vet inte ens om jag kommer klara av att äta middag idag, hann se lite blod på svansen.. Uäääk... 
Nä men jag mår bara så illa av att tänka på det...
 
Snart ska jag ut och rida Cosmo iallafall, vi får se om Lina kanske får någon bild!
 

RSS 2.0