Sommarlovs-morgon


Mycket och inget regn

Det har varit en låååång dag.. Är helt död.. Det förvånar mig dock att jag har hållit vaken så pass länge, kika bara på klockan??
Idag umgicks jag med Lina, hon kom hem till mig och fotade mig & Bella i skogen. Snacka om fina bilder! 
Vi la även upp några kvistar som vi skuttade över, Bella var helt tokig. Fick tusan i mig inte stopp på henne. Det filmades och man hör mig i tokgarv blandat med skräckblandad förtjusning.. Skräck då jag inte hade någon hjälm på mig & min häst sprang och bockade fort som tusan och förtjusningen behöver vi väl inte ens ta upp?!
Följde sedan Lina hem och käkade middag med henne, sedan blev det film mys med mamma och pappa när jag kom hem.

Mamma har varit till stan och lämnat in mina stövlar & min säkerhetsväst på lagning, båda dragkedjorna har pajjat. 
Mina stövlar pajjade på dressyrtävlingen för flera månader sedan om ni kom ihåg? Har alltså ridit i ridskor sedan dess (???) någon enstaka gång har jag lånat Sandras stövlar. Dragkedjan på säkerhetsvästen pajjade på kdrfs hopptävling i juni. Precis innan start så spriker hela dragkedjan upp.. Jag startade hur som helst inte eftersom Cosmo inte kändes fräsch i hovarna just då. (han hade blivit barfota dagen före)

Vädret har varit KAOS idag iallafall. I flera veckor så har vi haft stekande sol och 30 grader varmt. Inte så bra för oss som vill ha bra bete till våra hästar plus vill få slå lite gräs till vintern också. Allt gräs är i princip sönderbränt. 
Sen så idag så skulle äntligen (det är inte ofta man säger äntligen till regn) regnet komma... Men vad händer..?? Jo hela jävla Skellefteå kommun får regn, nästan översvämmning men här i Sidbergsliden aka solbergsliden får vi inte en enda skvätt med regn..?? Pågrund utav vårat berg vi har brevid oss som trycker ifrån molnen.. STÖRT
I piteå idag har det varit översvämning så folk har simmat på gatorna, STÖRT!!!!!!!!!!

En vecka kvar innan vi åker


Tomorrowland TV 2014

Det är pdol just nu vilket jag gärna ville fara på, samtidigt är det motorveckan i lycksele som skulle även vara kul att fara på åså sist men inte minst så är årets Tomorrowland igång just nu som jagh mer än gärna skulle vilja åka till, dock så är jag inte nog gammal för att få komma in där men...

Medans allt detta är igång just så är jag hemma och tar det lugnt.. Minns inte ens sist jag gjorde det. Minst en månad sedan iallafall. 
Igårkväll sovde jag hos Sandra, vi hade faktiskt riktigt roligt. Vi var ute ganska sent och hängde bara. 

Men för att stilla min festivalabstinens så har tomorrowland kommit ut med en webbtv som går live just nu. 
Jag kan alltså här hemma i sängen i svergie se vad som händer och vilka artister som spelar just nu. Jag har alldeles precis fått se blandannat dimitri vegas, Martin garrix & Steve Aoki.. Vilken energi det är alltså. Helt sinnes, tror ni folket är otaggade där eller??? 

Bada med hästar

Är inte det ett utav de myigaste med sommaren? 
Drog med oss Cosmo & Brunis och badade i havet i Bure tidigare idag och det var bara så skönt!
Vädret denna sommaren har varit helt SICK, varmt hela tiden och jag klagar inte!

Det var första gången Cosmo badade, antar jag. För han tyckte det var rikigt läskigt ibörjan men började slappna av mer och mer. 
Dock så blev han jätte rädd då en sten råkade ta i honom så han ställde sig upp och jag flög av. Jag var inte beredd i överhuvudtaget så jag hamnade i vattnet. Mjuk landning men man blir ju nervös att hästarna ska råka trampa på en.. 
Cosmo sprang runt i ren panik ganska länge tills han lugnade ner sig..
Sedan gick det ganska bra att bada igen.

snabbt inlägg

Onsdag, gud vad jag längtat efter denna dag!! 
I nästan en månad har jag varit här nere i Ullånger (som ligger strax nedanför Övik) och jobbat och idag får jag äntligen åka hem till mina hästar! Snacka om lycka!!
Det löste sig halvt med Cosmo-problemet. Han fick stå kvar hemma men Bellas medryttare Alva red honom lite grann så han fick iallafall röra på sig lite..
Han hade skött sig, men som jag vet så är han ett litet busför. Eller snarare sagt ett jävligt stort busfrö med diamanter i ögonen.

Jag hade turen att Peder som jobbar också här på hotellet (hans familj äger de eller vad jag ska säga) skulle upp till PDOL (festival i piteå) och jobba som ordningsvakt i helgen så jag kommer samåka med honom upp. Sikken tur jag har. 

Längtan efter att få kliva ur bilen om några timmar och skrika mina hästars namn ut i hagen är enorm. 
Känslan när de springer emot en är total och de är då jag inser att de har saknat mig lika mycket som jag saknat dem! ♥

En hel jobbvecka är över

Hej allihopa! Då var denna vecka över, en hel vecka med massa jobb endast en ledig dag har jag haft, det var i torsdags.
Igår så hann vi klämma in lite party på kvällen dock, men det tyckte jag vi var värda. Slutat runt 22-23 varje kväll ungefär så direkt efter att jag slutade igår åkte jag och Pernilla ner till Härnösand på statsfesten. Vi hade det riktigt roligt.
Skönt och bra avslut gjorde jag här.
Onsdag åker jag hem, gud va jag längtar... Räknar nästan timmar dit bort..

Dödstrött är jag just nu i alla fall, det blev inte mycket till sömn inatt... God natt!!

Sommar


Söndag

Halloj allihopa!
Det blir tyvärr inte så mycke till bloggning nu när jag är här nere i Ullånger och jobbar, för det första har jag inte tid och sedan till det andra så finns det nästan inget att berätta om då det enda jag gör i princip är att jobba.

Fast näää.. Det var ju heller inte så sant. Vi har gjort rätt mycket när jag tänker efter..
 
Hela veckan har bjudit på suuuuper väder, vaknat upp på hotellrummet efter en jobbnatt nere i resturangen sedan så har vi (jag & pernilla) packat ner handdukar och åkt ner till stranden.
I torsdags, mitt i hettan så spontan lånade jag en ponny (Munsboro Ennistymon) utav några bekanta och åkte iväg på träning. Jag tränade inför en helt ny tränare med en helt ny häst vilket var lika roligt som nyttigt. 
Tränaren Sara Nilsson föll mig i smaken diiirekt, gosh. Efter träningen sa jag bara, henne vill jag ta med mig till Skåne. Wihhoo alltså!
Träning igen nu på torsdag, om allt går som planerat. Sååå taggad!!!

Igår kväll partajade vi, vart har jag ingenaning om. Men vi hade det trevligt, dock så måste jag bara få säga HERREGUD hur folk kan bete sig??? Helt chockad..

En ny jobbvecka är planerad, varje kväll ska jag servera från 17 til 22 om jag minns rätt. Inte alls många timmar. Men kan inte göra så mycket åt saken... Sedan så blir det hemgång veckan efter det på onsdag troligtvis, sedan dröjer det läääänge innan jag ser detta ställe igen. (ingen negativton) syftade mer på att jag flyttar till Skåne som sagt!
 



Godnatt

Har precis skrivit ut mig för kvällen, Kvart i 3.. Gooooshh...
Ligger nu i sängen på hotellet och tänkte kanske slå igång en film, beror på om jag verkligen orkar...
Har hunnit vara på stranden idag med Pernilla, riktigt varmt ute och sedan efter det ställer man sig i ett VARMT kök  och ska jobba, svetten bara rann!

Vad som händer imorgon är oklart, kanske ett möte. Vi får se.

Cosmo iallafall, han får tyvärr stå nu medans jag är borta. Fyfan.
Tvekade på att tacka ja till detta jobb då jag inte var säker på om jag ville att Cosmo skulle stå och vila IGEN men så skulle han få åka till ett bete i Bure och Sandra skulle trimma honom. Allt klart och jag åkte iväg till Ullånger i fredags och Sandra skulle hämta Cosmo på måndag. 
Men då får jag höra bakvägen att Cosmo inte alls får komma till betet och alla planer går i kras. Riktig besviken. 

Kan inte direkt åka hem nu, och kan inte göra mer än vad jag försökt. Ni anar inte hur mycket det har funderats och diskuterats. 
Det spelar ingen roll ändå... Blir bara så besviken. Inget annat.
Tänkte säga godnatt iallafall.


Sundsvall Summer Horse Show

Som ni ser så är min design/header fixad, sköööönt. Johanna har tjatat på mig ett tag "Man kan ju inte ha en vinter design då det är sommar!!!!" så hon gjorde helt enkelt en ny åt mig, hehe

Iallafall befinner jag mig hemma hos henne nu med Sandra, igår sovde vi hemma hos Pernilla och var på en strandfest. Alltid lika roligt att umgås med dessa personer. 
Dock inte lika kul att kliva upp tidigt imorse då vi skulle på Horse Show i Sundsvall, men vi krigade oss upp!
 
Imorgon åker vi dit igen och även en sväng på stan, kuuuuuuul. 

Här har ni lite bilder!

Mina underbara hästar

Har hunnit vara en sväng till Umeå idag med min bror, han skulle hämta någon ny motor där till sin bil.. Inte så intressant för mig direkt men spendera tid med min bror det gör jag gärna, nu när dagarna snart börjar gå mot sitt slut. Eller vad man nu ska säga... 
Åt på Donken gjorde vi, alltid lika gott!

När jag kom hem planerade jag lite för Cosmo då jag åker och jobbar, han kommer på Måndag att bli körd till Bure till ett bete med Maja & Sandras hästar. Maja & Sandra kommer alltså att ta hand & rida honom. Känns skönt att han får röra på sig. 
 
Tog in Cosmo ifrån hagen idag, i stallet så gör jag alltid i ordning honom i boxen då han hatar att stå på gången, det är jätte jobbigt och han blir jätte stressad. Helt plötsligt ringer min telefon, dolt. För att svara så måste man gå ut ur stallet eftersom det är så dålig sändning där inne, hinner varken stänga box dörren eller stall dörren. När jag står där utanför stallet och pratar med personen "som bara ringt fel" så ser jag min häst galopperandes ut ur stallet. Det är inte direkt första gången... Varför kan han inte bara lära sig att han ska stå kvar i boxen, varje gång jag vänder ryggen till så tar han tillfället i akt. 
Han är inte direkt svår att fånga sen utan han springer bara ut för att jävlas..
I och med mina agressions problem så blev jag rätt så förbannad, sedan var han jätte fin att rida :)
Att man är tvungen att bli arg för attt han ska skärpa sig, denna knasboll är allt rolig. 
 
Ridpasset gick som sagt bra, man ska vara tvungen att bli arg en gång sedan gör han exakt som man säger och vill verkligen gottgöra sig. Ett tag iallfall. 
Vi tränade lite öppna och sluta vilket gick sådär, om vi säger tillexempel en vänstersluta så tycker han att det är svårt med själva ställningen, när jag stället honom åt vänster och han ska följa med i bakdelen..
Annars var han fin, han försökte verkligen. Galoppen gick helt okej. Fattningarna, alltsååå gaaaah. SNART!!
 
Sedan fick självaste donnan komma ut, ni kan ju bara gissa hur glad hon blev!! Alltså shit, hade nästan glömt bort känslan att sitta på henne. Fyfan va bra jag mår på den där vita ryggen.
Första galoppen vi tog var i en uppförsbacke, hade långa tyglar och satt bara med en hand väl när vi var uppe på backen vilket bara tog någon sekund såskulle jag ju stanna då kör hon igång med världens jävla bockserie. Alltså satan. Lyckan i henne då hon får galoppera med mig på ryggen. Jag njuter lika mycket!
Myste sedan med henne i stallet i säkert en timme, ont i hjärtat gjorde de som satan. Tror jag faller i bitar. Vill inte lämna henne.

Jobbiga beslut

Hade ställt in mig på en sommar hemma i byn, Sidbergsliden. 

Jag fick ett brev i brevlådan idag, från Trelleborgs kommun stog det. Jag fick veta för några dagar sedan att jag hade kommit in på Bökeberg men fick ändå den där känslan i magen liksom "tänk om jag inte tagit mig in" men det stog att jag var antagen och att vi skulle samlas i Bökebergs arena kl 13.00 den 18 augusti. 
 
Eftersom att jag längtat så länge efter detta så känns det fortfarande overkligt.
Det känns som att det är så långt bort kvar och jag behöver inte oroa mig, men det är inte riktigt så längre. Det är bara någon ynka månad kvar, jag har bara unge fär en ynka månad kvar hemma....
 
Och det var där jag började detta inlägg.......
 
Hade ställt in mig på en sommar hemma i byn, Sidbergsliden. 

Men ihelgen så åker jag tillbaka till Ullånger, helgen ska där spenderas med de vanliga underbara i ullånger sedan så åker även Sandra med mig dit ner! Vi ska åka på Sundsvall Horse Show och titta på massa fina hästar. Sedan söndag så åker Sandra hem, tillbaka till Skellefteå,,,, men jag då?

Det verkar just nu som att jag kommer att åka på jobb igen, det tag emot.. Jag vill vara hemma, med mina hästar. Hade bokat in träningar för Erica i tre veckor framåt men jag måste ha pengar just nu och det känns som att detta är enda sättet. 

Det enda jag kan tänka på är Bella, min älskade Bella. Hur i helvete ska detta gå. Finner mig själv i tårar redan, hur jag jag kunna flytta?

Bilder från kvällens träning

Jag blev helt till mig då Sandra skickade bilderna åt mig, jag tror ni förstår varför.. 
VILKEN JÄVLA HÄST JAG HAR!!!!!!! Sjukaste... jag tror jag svimmar.

Full rulle

Uppe hela nätterna sover halva dagarna, det är så det ser just nu iallafall. Saker och ting börjar bli lite roligare, vet inte men just nu skulle jag vilja stanna tiden, just NU mår jag bra. 

Har nu på senare tid börjat komma en person väldigt nära, en person jag mår väldigt bra utav att umgås med. Vi har umgåts nästan varje dag nu!
Det är en person som jag kommer sakna väääääldigt mycket då jag flyttar till skåne, för vet ni vad??? Jag kom in i Svedala och kommer alltså till 100% att flytta till skåne i slutet utav sommaren och börja på SRG svedala. Jag och Cosmo är taggade!!
 
IDAG har jag och Cosmo hopptränat för Erica Cox, det var verkligen ett tag sedan vi hopptränade för någon så det gick lite sisådär. Cosmo var helt Crazy bananas i början och han trodde att han var en bockmaskin efter varje hinder men sedan så ställde han sig och kissade i typ 5 minuter och då lugnade bockningarna ner sig och han kunde koncentrera sig.

Hoppning är en färskvara och det märktes veeeerkligen idag. Shit, tyckte att en 100-110 bana kändes som 120. 
Men Cosmo hoppade jävligt bra, bilder kommer sen, Sandra fotade! 
 
 

RSS 2.0