Fräna prylar

Blev helt till mig då ja såg dessa produkter. Jag som är lite egen och speciell utav mig bara älskar detta!!
FOXlindorna, alltså got to love it! Kan då matcha restan utav mina andra crossgrejer jag har i ridningen! Sedan superman bog/huvud skyddet ah men alltså hur fet??? Det vill Cosmo ha då han är duschad inför tävling, vilket kanske inte är så ofta då vi har kallstall och inget vatten.. Men när vi byter stall, då kan de komma till användning!!
 
 

På kliniken i stan




tankar

Det är mycket tankar som snurrar runt just nu, Kozca innehåller de flesta. 
Hade sista provridningen idag för den här veckan, shit. Fyra provridningar på en vecka! Jag har gjort det bra alltså, även kozca har gjort det otrolig bra som varit otroligt snäll! 

Tjejen som var här idag red här hemma på gården så Kozca slapp transporten, skönt för henne.
Hon har åkt transport till ridhuset varannan dag hela denna vecka så nu ska hon få lite välförtjänt vila, lilla damen!
Provridningen gick bra, hon hittade många knappar på den korta stunden hon red.

Ikväll blir det att bara ta det lugnt. Har faktiskt lovat mamma att laga mat idag (????) ah, ni läste rätt.
Men de blir väl något ifrån fysen som är lätt att tina upp, hehe!

Musik just nu!

 

Hemma mys

Denna helg ska vara lugn och skön här hemma, dock lite jobb som provridningar och sådär men ingen utgång eller nått. 
Har precis tagit mig en lång varm dusch. Det var länge sedan jag njöt över en dusch eftersom att jag nästan alltid duschar på mornar, då man är trött och har brottom till skolan. 
Har även målat mina tånaglar med nagellacket Cîaté som jag fick ifrån min farbror i julklapp, älskar marinblått naggelack! Målar dock inte mina fingernaglar då jag tycker det framhäver min nagelform så mycket, hatar min nagelform...
Nu ska jag äta mitt naturgodis och pappa köpt åt mig och ge Vampire Diares en chans!
lite risiga bilder men ha en bra fredagskväll.. ♥

Provridningar

Innan jag och mamma var på ridhuset igår hann vi fastna några gånger med transporten, bilen hann gå sönder, hann byta bil och sedan så ska man ju behöva dö några gånger innan man tar sig fram... Sladdade omkring på vägen medans lastbilar kom mötandes, sedan så var det snöstorm så lastbilen bakom oss kunde aldrig passera eftersom att lyserna på ena sidan transporten slutade fungera och det var så mycket snörök så han såg oss helt enkelt. Sedan mitt i allt landar ett flygplan på Skellefteås flygplats så vi fick några fler bilar bakom oss i vår "lilla" bilkö, som jag och mamma ledde.

Väl på SRK så var klockan väldigt mycket, eftersom att allt krångel tog minst 2h... Jag som tog med mig Bella och tänkte rida henne efter Kozcas provridning, haha pyttsan.
Mötte iallafall upp Mona & Emelie som skulle provrida, Emelie följde bara med som sällskap och stöd eller va man nu säger? Nä men det är bra att nån person ska följa med när man provrider så båda för känna och diskutera, om ni förstår vad jag menar!

Vet vilka dessa två personer är sedan tidigare så hade en riktigt bra magkänsla redan innan Mona satt sig upp.

Kozca var lite spänd i början när jag skulle rida fram henne, det var många hästar i manegen och sedan spände jag mig säkert lite också för att jag ville verkligen att de skulle gå bra! Men sedan så släppte jag till lite och då kom den riktiga Kozca fram!
Bestämde mig sedan för att hoppa henne lite, jävlar va hon tyckte de va roligt. JAG har ju inte hoppat henne sedan förra året i maj eller juni kanske?
Sedan hoppade jag en linje med sista hindret på kanske en meter och jädrans va hon hoppa, högt över också. Hängde verkligen inte med i språnget kan jag säga. Efter det tänkte och kände jag bara, neeeej vill inte sälja, fyballe va fin hon är! Men jag vet att det kommer att bli så ändå...

Men efter att Mona ridit så ändrades den känslan och tankarna helt. När man verkligen klickar med personerna och framför allt ekipaget klickar tillsammans är de en sådan jävla känsla. Det kommer vara svårslaget att sälja Kozca till någon annan och jag hoppas med hela mitt hjärta att det här går vägen!

Har provridningar imorgon på henne också vilket betyder att vi ska till SRK igen, det är en tjej ifrån Lövånger som ska komma, det är ju lite närmare än Malå hehe!
Mona kommer att ha första tjing på henne, även om det har varit personer här innan henne och provridit Kozca så jag menar jag det jag säger att känslan igår var svår slagen!
Kozca & jag träningstävling maj 2013♥
 

Positivt

Mitt i allt mörker tänkte jag att jag lika gärna kan dra upp de positiva sakerna i mitt liv just nu, vilket är kanske lite roligare att läsa om!
Jag har beställt mina yran biljetter som kostade upp mot 1000 spänn. Det var nog de bästa köpet jag gjort på väldigt länge. Brännbollsyran äger rum 30-31 maj då jag har både hemmatävling & klassresa.. Men wooopsi tyvärr så är brännbollsyran snäppet roligare, och det är ju faktiskt bara en gång per år!
Sedan en annan rolig sak är att vi gjorde ett nationellt delprov i svenska i måndags och idag så sa min lärare åt mig att han ville prata med mig i enrum, trodde såklart att de va något jag gjort då som vanligt men de han ville säga var då att jag hade fått A på provet, det motsvarar alltså MVG. Fatta hur kul det kändes. Har ett till delprov imorgon och hoppas verkligen det kommer gå lika bra!
Sedan så vill jag bara säga tack till er mina vänner som ställer upp för mig, ni må vara få men ni betyder mycket för mig. Ingen nämnd ingen glömd. i love u guys.

tomt men alldeles för mycket

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur jag känner just nu, de är inte som de gamla vanliga som man säger att allt rasat ihop för de är verkligen inte så de känns... De känns mer som att jag bara är så jävla tom, som att de aldrig funnits något att rasa ihop eftersom att allt bara varit lögner, luft. 
De har känns som att allt börjar gå och rätt håll sedan så pang bom kommer allt som inte får hända på direkten.

Först och främst, den starkaste känslan jag känner just nu är att jag är bara så förbannat jävla besviken, det är många grejer som spelar in sig i detta. Först och främst så måste jag få Kozca såld på en vecka, annars kommer hon att bli såld till ridskolan. 
Kommer hon att bli såld dit så vill jag aldrig se henne igen, jag vill inte vara delaktig till att skicka en häst till en ridskolan. Det är bara något som jag alltig stått fast vid, mina hästar ska aldrig få genomlida att stå på ridskola. 

Nu menar jag absolut inte att Skellefteå ridklubb är en dålig ridskola eller nått sånt, det kan jag inte säga eftersom jag aldrig ridit lektionshäst där eller liknande, förutom praoen jag gjorde där i en vecka. 

Grejen är den att jag personligen är bara så emot ridskolor överlag, kommer en häst dit så blir de fast där i 20 år eller 15 år om hästen har tur. Har nog aldrig i hela mitt liv mött en ridskolehäst med den lyckliga blick som våra hästar har varje dag.
Majoriteten av de hästars blickar man möter på ridskolor är tomma, som djupa hål. Just precis så som jag känner mig just nu.
Varför inte ha en lag eller nått på att hästarna bara få stå på en ridskola i max 3 år? Jag hade också gjort som de typiska "problemhästarna" gör, bocka och bitas och slängt av alla ryttare. Pangbom så blev de just stämplade som problemhästar, kanske borde dra sig en funderare över om de verkligen är hästens fel att de just blev "problemhästar".

Cosmos hov har blivit mycket sämre, han har börjat bli varm i benet vilket inte är bra. Hans hov har börjat bli infekterad och går de upp i djupaböjsenan är de kört.
Detta betyder då att jag nu kommer att vara hästlös ett tag... Eller hästlös och hästlös, har ju fler hästar men det är liksom Cosmo & Kozca som jag har satsat på osv.
Det är inte samma sak att dra upp tex Brunis (nordsvensk på 18 bast) till ridhuset och "trimma". Inget diskriminerande nu emot nordisar (som nu faktiskt är världens finaste hästar enligt mig) men han är väldigt fet och har inte varit igång på kanske 2 år, så det är inte så passande. Och känner inget sug för att sätta igång han heller eftersom att jag vet att han blir stående direkt då Cosmo kommer kunna bli riden igen.

Jag ska sälja mina vecko träningar för Hanna som är på torsdagar med en ponnygrupp, om nån är intresserad av att köpa dem så är det bara att höra av sig..

Bilder på Kozca och mig

Dagen har varit sämst så jag bjuder på lite bilder på mig och Kozca♥
 

Söndag

Hoj! Har varit på ponnytävlingarna i stan hela helgen, när jag kom hem där ifrån igår så somnade jag vid 8 på kvällen, så trött var jag. Jag idag är dock inte lika trött, trots att jag även ridit 2 hästar. Cosmo & Kozca. 

Cosmos hov har läkt ihop och ser riktigt bra ut, så himla skönt! Var verkligen konsigt att sitta upp på han igen, han är ju så jävla stor och lång, fysatan. Har blivit så van av att rida lilla Kozca, även fast de bara var en vecka sedan jag red Cosmo.

Kozca checkade jag av lite idag inför provridningen imorgon, hon kändes helt okej. Dock har hon vilat i två dagar så hon var lite taggad. Mamma filmade och fotade så tänkte lägga upp filmen nu. Skuttade sedan lite över ett dike med henne vilket hon tyckte va sjukt kul!  

Ponnytävlingar

Nu ska jag bara kasta i mig lite mat sedan sticker jag iväg till Bureå och chatchar upp med Sandra i "hennes" stall. Hon ska nämnligen tävla 3 klasser på helgens hemma tävlingar. "Tyvärr" är det ju ponnytävlingar så jag får ju inte vara med, med tanke på att jag bara har hästar. Men det är väl likest att ponnytävlingarna är igång nu medans Cosmo ändå inte får ridas. Hehe. Vi är tillbaka igen i april och tävlar då på hemma plan, hoppas jag!

Iallafall så ska jag provknoppa Sandras ponny Apple hurricane, vi lär väl se hur det slutar. Är inte så hajj på det där med knoppar.. Haha...
Nu får vi hålla tummarna för Sandra och Hurran som ska tävla, de är rätt så jävla grymma så det kommer nog inte alls vara några problem med att ta hem någon placering eller seger!
 

Fredag = sovmorgon

Eller iallafall varannan fredag!


Kozca åkte med till ridhuset igår eftersom att Cosmo inte går att rida, hon gick direkt in i transporten och var allmänt lätt att hantera på anläggningen också.
Träningen gick kanon, Hanna (min tränare) sa bara positiva saker helatiden om Kozca, tyckte även att jag hade förbättrats som ryttare riktigt mycket sedan sist jag red Kozca för henne, dock var det typ i juni förra året, men hah!

Gå in på min instagram för att se en liten filmsnutt från igår: AFALMO
Bilder fotade igår utav bästa Lotta!!

Härliga liv

Allt börjar kännas så jädrans bra! Ni som hängt med ett tag vet att jag har varit i min årliga vinterdepression, men börjar vi allt närma oss sommaren så humöret har börjat klarna upp rätt regjält. Och ja, det finns något som heter vinterdepression!

Mycket är igång just nu, vilket får mig ännu gladare. Då finns det helt enkelt ingen tid till att grubbla över fel saker.
Dock är ju Cosmo fortfarande skadad, idag fick han komma ut i ligghallen så han fick sig frisk luft och hästkontakt igen. Det är inte så att han är halt så det är därför han stog på boxvila, utan det är för att han har ju ett sår under hoven och underlaget är inte det bästa i hagarna. Han måste ha det torrt för att inte få någon infektion eller liknande.. Dock är ju Cosmo ett litet monster så han har redan tagit sig ut ifrån ligghallen X antal gånger och står för tillfället i Kozcas hage...

Har även lagt ut en annons på Kozca idag, efter två minuter ringde telefonen. Jätte kul, blir förmodligen en provridning på Måndag!

Sedan har vi lite hemma tävlingar i stan i helgen som jag måste jobba på, i Caféet. Där passar jag bra. Jag vet liksom min plats eftersom att jag jobbat innom Café. Fattar ingenting som banfunktionär, haha!

Bella då? Hon har vi inte hört om på ett tag. Hon rullar iallafall på med sin nya medryttare Alva, jätte söt tjej som är 15 år tror jag. Alltså ett år yngre än mig, eller hon kanske är två år yngre..? Nja ålder det spelar ingen roll, det är ett som jag lärt mig. Dom verkar ha roligt iallafall, dock så går det inte att rida så ordentligt pga antingen har det varit extremt halkigt eller så är det geggigt som idag och så halkar hon endå. Hon går ju barfota!

Nu ska jag göra mig lite fika och titta på top model Sverige med mamma!
Gammal bild på mig och mitt hjärta <3

Lång dag!

Kozca och jag har blivit fotade på banan, riktigt härligt pass. Krävde inte så mycket. Red bara runt i alla olika gångartet och checkade läget.
Sedan så har många timmar spenderats i stallet, "lås" till boxarna har fixats, galler till fönsterna, halm, vatten, spån,städat, rengjort Cosmos hov... Ja verkligen hur mycket som helst. Han har även fått byta box till ens större. 
Han ska nu stå på boxvila i minst en vecka, herregud vad han kommer att vara tokig...
Jag tror ändå det kan bli bra, vi kommer att komma varandra närmare och han kommer nu att lära sig att hästar går ut och in ur stallet och han måste stå kvar utan att få panik. 

Upplägget kommer vara så att Mosse kommer att stå med honom inne på dagarna och Kozca inne på nätterna. Hon står inne med honom nu och verkade tycka det va skönt att komma in. 
För er som inte vet så står alla våra hästar vanligtvis i vår lösdrift.

Cosmo skadad

Utgång i staden igår med julia, kul tills de spårade lite... Vaknade imorse lagomt sliten och sådär av att mamma skriker att Cosmo blöder, kul. Kommer ut och så har han skärt upp strålen i hoven riktigt rejält. Vette fan hur han har lyckats med det, men på nå riktigt konstigt sätt iallafall...
Enligt mamma så ligger en sena just där, eller just ovanför strålen eller vad jag ska säga, Djupaböjsenan. Vi får verkligen hoppas att han inte har skadat den... 

Han står i boxen nu iallafall med Mosse som sällskap. Cosmo som är så otroligt rastlös av sig har säkert hittat på någonting. Sist låg alla stallets täcken i hans box som han hade dragit in dit, trampat & bajsat på... Han är verkligen en bebis i huvudet.
Va ja tyck om du min fina prutthäst♥

onsdag

Red bara en häst idag, inget mer orkade kroppen av. Hade inte Kozca bestämt sig för att testa mig så in i attan så kanske jag hade klarar av en till häst men det gjorde jag inte. Var helt slut på efter passet. Nu är jag ju sjuk fortfarande så att ni förstår varför.
Har handlat lite godis och nu blir det film mys, glömde anmäla mig till P&J:en som är imorgon med Cosmo så jag får helt enkelt rida hemma imorgon. Passar bra det, känner mig ju inte riktigt kry än...

Sjuk och jävlig

Ja men hej allihopa! Tyvärr så har jag ju inte bloggat på några dagar, men jag känner mig så dum om jag börjar blogga då jag har folk här hemma. Pernilla & Johanna stannade här när dom lämnade Kozca, tiden har gått otroligt fort och nu har dem redan åkt... Tyvärr så åkte jag på en jävlig förkylning under tiden dem var här så jag har knappt ridit eller kunnat göra någting. Så himla surt... Febern har varit hög och halsen har gjort ont, nojjigt.

Just nu håller förkylningen på att gå ner, det känns jätte skönt. Så himla surt att bli sjuk under lovet när det är nu som man vill hålla igång! Men jag känner mig så himla mycket bättre nu så ska säkert vara okej att rida imorgon.
Älskar denna bild, vet inte varför.

update

Morgning! Vaknade just upp på en soffa i Ullånger... Woopsie?? Nä men det var faktiskt planerat.
Det var på håret att jag fick åka med bussen från ume, det var en sån här stockholmsbuss som man måste boka en plats i iförväg, hela bussen var full så jag var verkligen så sjukt nära på att bli lämnad. Alla som inte bokat fick ställa sig sist och vänta på att få kriga om den sista platsen, typ. Eftersom att jag inte skulle åka enda ner till Stockholm utan bara till ullånger kunde han ge mig en plats! ...Då kunde jag äntligen andas ut.

Kom fram med bussen på busstationen vid 11 tiden igår kväll, snacka om trött då man åkt i 5-6 timmar... 
Tur hade jag riktigt bra sällskap i bussen med en jämnårig tjej ifrån Gotland. Var verkligen jätte trevlig!! Vi satt brevid varandra hela vägen och pratade. Hon gick gymnasium i Umeå och skulle nu ner till sin familj och gratta sin syster och även kolla då hennes syster skulle hopptävla idag tror jag det var.

Ah men nog om det.. Vad gör jag i Ullånger då? Jo hörrni, det är så att jag ska hämta med mig Kozca hem. Där blev ni chockade va?? Men det är faktiskt så, varför kan jag berätta om sedan!

Snart tänkte jag väl äta eller något, och så får vi väl se vad som händer!
 

RSS 2.0