Transport Update - köp INTE utav Österlens hästsport Center

Anledningen till att vi fortfarande kör runt med våran gamla risiga transport från -89, än fast vi har köpt en ny transport är för att... När jag & mamma kom hem ifrån skåne med den nya transporten och vi visade den för pappa och han kollade igenom den så visade det sig att vi hade blivit lurade. Hela transporten var helt pajj. Vi hade lika gärna kunnat tappa alla fyra däck efter vägen. Jag kan inte sånt här och inte mamma heller så det är ju klart att försäljaren kan lura oss då. När han berättade att den hade blivit besiktad i augusti utan anmärkningar så tyckte vi ju som att då borde det ju vara lugnt. 
Men då vi kört en bit på hemvägen och har ungefär kommit till Stockholm så märker vi att däcken står utåt, typ kobent eller vad jag ska säga. Och fäljarna är aldeles kokheta. 

Pappa var iallafall inte så glad, han sa att våran gamla transport ifrån -89 är i bättre skick än den här...
Först skulle vi inte få lämna tillbaka transporten, utan han hade ju lagat den så fint sa han. Men det var inte bra gjort alls och han nämnde ingenting om det här när vi köpte den. 

Nu är transporten iallafall påväg tillbaka till skåne, vi ska få tillbaka pengarna dock så fick vi stå för frakten som gick på nästan 7.000:- 
 
Köp alltså inte ifrån Östelens Hästsport center!

Lippo Fazzino

Tidigare idag så kom Mimmi hit och lämnade en sadel som hon tänkt att sälja. Vi la på den på Cosmo men den var väldigt stor men den hade bra plats för manke osv så vi ska prova att byta kopparjärn och sedan så får vi helt enkelt se vad Andrea (sadelprovaren) säger nästa vecka. 
 

Löshoppning

Idag drog vi Brunis & Cosmo till Burträsk och löshoppade. 
Allting gick som det skulle och Cosmo tog nytt rekord, 145 cm!! Wohooo duktig häst!
 
Här är en liten film jag drog ihop, inte så lång men det är de ända filmer jag har på cosmo. 
I slutet ser ni när han löshoppas. Första löshopps-hindret ligger på 130 och andra 145 cm.
 

"Tillåt bettlösa alternativ på tävling i ridsporten"

Nu idag har jag bestämt mig för att joina klubben "Tillåt bettlösa alternativ på tävling i ridsporten".
Det har alltid varit en självklarhet för mig att jag skulle gilla sidan, jag menar - vafan, det är väl klart att man ska få rida hästen bettlöst. Vad finns det för idioter här i världen som säger att det ska vara en självklarhet att hästen ska ha en järnpinne i käften, och att det ska vara otillåtet att tävla hästen utan den där. 
Enda skälet till att jag har alltid ridit Bella med bett är utav anledningen att jag inte får stopp på henne på något annat sätt. De som sett henne i verkligheten vet hur jävla stark hon är. Jag har alltid velat kunna rida henne i repgrimma eller i vilket bettlöst alternativ som helst men det har bara inte gått. Det starkaste hacket springer hon bara emot, tro mig jag har prövat. 
 
Men nu när jag har Cosmo också är det som en annan sak, han stannar för minsta lilla och det slår mig tanken nu hur riktigt coolt det är om jag skulle börja tävla honom i repgrima. Fett med respekt, det är iallafall så jag tänker när jag ser ett ekipage som rider bettlöst.

Klart jag kommer att rida honom med bett också. Men min dröm är att bli det där riktiga teamet utan nån jävla pisk eller några cp sporrar, utan ett fint ekipage med pricken ovanför i'et - en repgrimma. Det ÄR fett med respekt.

PEACE
 

Provat sadlar igen

Igår var vi ju som sagt i Umeå. Det vart lite käk på donken, hööks besök och H&M besök.
En guldstjärna till mig själv som gick ut ur hööks tomhänt, alltså jag köpte ingenting. 
Jag kände liksom att jag har allting jag behöver. Det enda jag riktigt behöver är väl kläder för det var ett bra tag sedan jag köpte något åt mig själv, i vardags väg.
Så det blev ett par jeans ifrån H&M, gillar inte riktigt deras kläder. Jeans går väl bra, men alltså allt annat. Kan ingenting om mode längre. Slänger på mig en cool t-shirt och ett par fräna brallor sen är jag liksom klar. 
 
Prövade iallafall 2 sadlar ifrån Hööks. Den ena var en hoppsadel Pessoa gen-X elite och den tyckte jag var riktigt skön. Den andra var en utav Hööks egna dressyr sadlar, ganska mycket överpris på den enligt mig. Men jag provade bara den som sagt.
 
BTW så kommer Andrea, en sadelutprovare ifrån Bureå (bara 1 mil ifrån mig) och ska prova ut en sadel och Cosmo nästa vecka. Wihoo är taggad. Åker då till SRK med honom och provar där så jag kan rida i ridhuset.

Umeå?

Vaknade vid 6 imorse, alla lampor i hela rummet var på till och med datorn, råkade visst somna igår.
Har precis pratat med Lina i telefon, har varit lite nere både igår och idag så det var skönt att bara prata med någon. Även om vi inte sa något speciellt. Istället funderar vi på att kanske dra till Umeå snart och käka på Donken. 
Haha spontant, men har Lina gratis diesel så har hon ju..
Dock så är det jag som får betala maten, men det är ju en annan sak... Sedan svänger vi nog förbi hööks en sväng. 

Så det är väl så som dagen kommer att se ut, kanske evetuellt att vi senare ikväll stoppar in Cosmo i transporten och åker iväg till ridhuset för lite trimm.
 
här får ni lite ovisade bilder ifrån i torsdags som jag lovade er

Så himla utmattad

Fredagen startades med en sovmorgon, skolan avklarad sedan hem och gratta mamma som fyllde 41.
Sedan spenderades kvällen hemma hos Jonte, blev avstulen lite cash och en bankomat åt upp mitt kort då jag råkade skriva in fel kod. Annars så var kvällen helt ok, roligt hade vi iallafall. 

Sedan dagen där på, lördag alltså så var det bara att slita sig upp från sängen och åka till SRK och jobba i caféet, det är ju tävlingar i helgen. 
Kände att det var mycket roligare att jobba i caféet än att vara banfunktionär. Usch, det är bara jobbigt att stå på banan medans det kändes som att jag hade lite koll i caféet iallafall!

Sedan idag, söndag, så har jag inte gjort ett skit. Har bara legat här i min säng och tagit det lungt. 
Cosmo har stått i 3 dagar men det förtjänar han. Funderar på att gå ut i stallet och kanske städa lite, men det gör jag senare då Lina kommer så jag har lite sällskap.
 

Godmorgon

Sovmorgon! Så himla skönt, dessutom är det fredag.. Dagen kan inte ha börjat bättre!!

Igår tränade jag i ridhuset på SRK, dock utan tränare då det tydligen inte var någon träning. Så jag fick träna för mig själv. Eller Lina var ju där och hjälpte mig. Men det blev inte direkt någon seriös träning utan sadeln åkte av och vi hoppade lite även fast vi kom dit för att träna dressyr.

Kan lägga upp lite bilder sen, nu ska jag äta frukost!
 

TOMORROWLAND♥♥♥

Kollar igenom tomorrowlands aftermovie från iår och sitter bara och ler. 
En dag ska jag också vara där... En dag.. 

En av mina största drömmar är att fara dit, efter det så kommer jag att dö lycklig.
 

THE OUTSIDERS

Hem från skolan och direkt ut i stallet. 
Cosmo fick jobba sig riktigt slut idag. Tog på han sidepullet och barbacka så klart och så for vi ut på rackbergsvägen, på högersida utav den så finns det som en lägda där gräset är klippt bara runt om. Så det är ungefär som en galoppbana, det är vad jag brukar låssas att det är. Han fick springa runt där ungefär 4 varv sedan så galopperade vi lite intervaller på hem vägen. 

Ska försöka göra det här varje vecka för att stärka upp honom. Tror det kommer göra susen. 
Sedan när snön kommer så kan man ju galoppera i djupsnön och det är ju verkligen en bra träning!!
 
Har läst ut en bok på skolan som även finns som film, så tänkte slå igång den nu.
Verkligen en jätte bra bok och jag hoppas verkligen att filmen är lika bra!! 

NH träning

Iallafall har halva dagen spenderats på skolan, 2 stycken prov är genomförda vilket gick väl sådär på båda.
Lina hämtade mig efter skolan sedan åkte vi hem till mig.

Väl hemma hos mig så höll jag lite NH träning för Lina så hon ska lära sig hur hon ska hantera Mojje på bästa sätt. Så som han är hanterad, och ska bli hanterad.
 
Träningen gick väl bra tyckte jag, snabbspolade väldigt mycket. Brukar inte gå så snabbt framåt på alla övningar men visade bara lite hur det var ungefär. 

Bella tog jag ut som "vishäst" då hon gör det jag ber om liksom, hon är ju såklart också NH hanterad. 

Hopp pass på SRK

Det verkade som att jag & Lina blev lika sugna på att träna Cosmo efter att ha tittat på Lotta träningarna idag.
Då Lina frågade om vi skulle fara och träna Cosmo på SRK så tutade vi hemåt direkt för att lasta honom.

Väl på SRK så ställde Lina fram åt mig, hon agerade även tränare för mig as usual! 
Eftersom att jag är väldigt GRÖN inom hoppning så är det bra för mig att alltid ha någon på backen som säger åt mig rätt och fel.

Vi värmde upp med studs på böjtspår, på en volt alltså. För att få han att arbeta väldigt mycket med bakkärran, han är ju en väldigt låååång häst. 
Sedan så plockade hon fram en oxer med titt hinder för att se hur han reagerade. När jag bara gick förbi dem så har titthinderna huuur läskiga som helst, men när jag väl styrde emot dem med lite fart så var det andra bullar. Då var dom som bortblåsta.

Han var riktigt ON idag och det kändes verkligen så bra, han var verkligen för het eller för seg. Men han var ändå inte så tung i galoppen som han brukade. Utan jag fick liksom fram honom till hindret.

Han var verkligen så himla duktig, och jag är riktigt nöjd med honom. Nästan till 100% iallafall, hehe ;)
 
 

Söndag

...Älskade söndag! Har alltid tyckt om söndagar, vet inte varför... 

Åkte iväg imorse och kollade på Lotta Sjöberg fd Schultz träning på kdrf, var intressant att kolla på och man blir ju så himla taggad själv då man kollar på hoppträningar. 
 
 

ridit mojje

Idag red jag Mojje lite snabbt. Det är en häst som står uppstallad hemma hos oss. Ägaren har inte riktigt tid med honom så jag skulle visa Lina lite hur han var att rida då hon funderar på att bli medryttare på honom. 
Jag har ju ridit honom många gånger så jag vet hur han är att rida. 

Han är egentligen en westernhäst så han är riktigt rolig att rida, som de flesta westernhästar så är dom ju så himla välridna. 
Han gör upp mot MSV rörelser i dressyr, dock har han inte steget...

Iallafall hoppade Lina upp i slutet och skrittade och travade av honom, dock i mjukisbyxor och förliten hjälm men det gick bra ändå.

Inget dressyr eller foto humör

Bella var inte på något dressyrhumör, eller foto humör idag. Men när någonsin är hon på dressyrhumör?
Nja,.. det är inte ofta. 
 

torsdagens hoppträning

....Gick inte så bra som jag förväntat mig att den skulle göra. Flamsade mest bara runt, glömmer alltid banan, kommer fel osv. I slutet sket jag bara i allting, släppte tyglarna styrde bara emot hindret och lät han hoppa själv. Då gick det genast bättre. Självförtroendet skönk en aning idag, dock...
 

Taggad

Nu är hästarna lastade och vi är nu påväg mot srk. Brunis åker ju med i transporten för att Cosmo ska gå in... Drygt men vad gör man inte?
Ikväll har vi hoppträning och jag är så hääääääär taggad! Gud vad jag längtat.
Lina fotar ikväll så vi ser väl om det blir några bilder.


favorit bilder ♥


dressyr pass

Sorry för att jag inte har bloggat, men jag har verkligen inte orkat eller haft tid. 
Det har legat så mycket annat och tyngt ner hjärtat så bloggen har helt enkelt inte haft någon plats.
Det har varit en riktig skit dag, for hem tidigare ifrån skolan. 

Red sedan ett pass på Cosmo och Lina fotade lite. 
Passet kändes för övrigt välidigt bra, han var fin. Inte 100% nöjd som vanligt, men det var inget bråk.
Ställde mål på mig själv innan ridpasset för att utgå efter dem, det gick väl hysat bra. Hade Lina som hjälp, som kunde påminna mig osv.

Lördag

Vart en tidig kväll igår, kom hem vid 12 tiden från staden med bror sedan kröp jag till kojjs.
Vaknade rätt tidigt imorse, ungefär vid 10 tiden sedan låg jag bara i sängen i några timmar och tittade på lite film.

Har ridit två hästar idag, Bella & Cosmo.

Har börjat uppleva att Bella är lite sur och grinig ihagen, till och med emot mig. Och det har hon aldrig någonsin varit förut. Hon brukar vara det emot andra hästar men har aldrig varit sur på mig eller något sånt.
Men idag var hon faktiskt det...
Hon har ståt i hagen i 1 månad nu eftersom att jag i princip har bestämt mig för att pensionera henne och jag tror att det är där skon klämmer... Bella vill inte stå i hagen varje dag, hon vill ut och ha roligt. Hon är en sådan häst trots hennes 20 år.
Sedan är hon extremt sur emot Cosmo och jag tror att det är för att hon är avundsjuk på honom eftersom att jag tar ut han och inte hon.

Tog ut henne först idag iallafall, och hon vart så himla glad. 
Men endå va hon så sjukt fin för att ha stått i en månad... Märktes att hon ville visa mig att jag skulle börja träna henne igen.
Så det får väl bli så då. 

Cosmo däremot var lite små dryg, han började jobba bättre då jag tog fram ett spö. Han vill gärna bara knäcka av på nacken och släpa baken efter sig. Men jag sket i hans jävla huve och fick han att trycka på som fan bakifrån efter ett tag. 
Han tog allting serösare då jag hade spö, direkt jag duttade på skärpte han sig och tog skänkeln. 
Hoppade sedan av och gjorde skälkelviknigar på honom ifrån marken för att han ska förstå lite bättre. 

Ikväll blir det stan för min del, får se vad kvällen har att bjuda på.

Lyckad träning!

Fick mig äntligen iväg på SRK med Cosmo idag, det fick bli så att Brunis åkte brevid och då gick Cosmo in. Iallafall efter ett tag. 

Träningen iallafall gick kanon bra, å herregud så skönt att äntligen få rida igenom ett pass och känna lite hopp. Man är inte värlelös.

Hanna (min tränare) tyckte att jag hade gjort ett kanon bra jobb med honon på bara en månad, hon tyckte att det var riktigt stor skillnad. OCH DET kändes bra att höra! Känns som att jag bara har lullat på här hemma men aldrig kommit någonstans, men tydligen så har träningen gett färdighet.
BOOOM så bra, nu ska vi träna mera!!!!
 
 

Tidigt i säng

Klockan är halv 6 och jag ligger redan i sängen... Så himla skönt!
Ibland behöver man bara sånna här dagar då man måste ligga hemma och bara göra ingenting.

Kom hem vid 3 tiden så har alltså redan motionerat Cosmo, och det gick sådär, som vanligt.
I slutet gick det bättre än i början, plågade honom riktigt jävla hårt med höger galoppen idag. Fyfan vad elak jag är men det kändes så bra ändå för det där kommer han att suga åt sig. 
 
Prov på skolan idag och det gick ganska bra ändå, prov imorgon också och jag kan typ allt så är inte särskillt stressad. 

Nu tänkte jag bara stänga ner mig lite socialt och slå igång en film. 

MYS ONSDAG <3
 
 

paus i pluggandet

Cosmo skötte sig inte helt okej på ridturen idag, han skötte sig inte ens nära okej...
Försöker backa ner i diken, vill inte galoppera och när jag får honom i galopp så kan han tvär svänga in på någon annan väg... Tur man börjar vara van med det så man är beredd... 
Men han fick faktiskt en guldstjärna iallfall då han gjorde skänkelvikningar i både skritt & trav på hem vägen, han kan ju!! Vill bara träna alla timmar på dygnet, älskar att utbilda hästar...

Trotsade alltså spöregnet, vill man bli en bra ryttare och ett team så är det bara att he sig ut i all väder. 

Kom tillbaka till stallet så stog Bella Mojje & Brunis inne, mamma hade tagit in dem. 
Så då passade på att ta dit min bok och pluggade lite medans hästarna torkade. 
Mys till 100%
 
 

Sug väder

Tisdag allihopa, hur känns det?
Lite trist eller hur? Några dagar kvar till fredag... Sedan har vi även pissväder här i Sidbergsliden.
Men jag är faktiskt på bra humör idag trots allt de negativa, snart ska jag skynda mig ut i stallet för en tur ut i skogen med Cosmo. Sedan ikväll blir det nog bara plugg plugg & plugg, NO prov imorgon! wish me luck...

Måndag!

Ligger redan i sängen, är så sjukt trött... Snart släcker jag lampan och slår igång en film eller någonting. 
Red Cosmo igår och det märktes verkligen att han inte blivit riden på en vecka... Han började dryga och testa mig igen som han gjorde i då jag började rida honom, försöka backa och tog inte skänkeln alls. Men fick till väldigt bra höger galopper så jag nöjde mig ändå. Eller nöjde och nöjde, jag nöjer mig aldrig. Men jag avslutade där iallafall.

Idag har jag inte hunnit att rida, vi har byggt upp vinter hagen så den är fräsch och fin och så ska den få ström så småning om. Cosmo kommer få sig en riktig racka-bajsare då vi slår igång strömmen, för just nu har han ingen alls respekt för den. Han vet liksom att det inte är någon ström då han kan stå och bita i banden och trådarna, luta sig emot den. Sedan när jag skulle sätta upp ett nytt tjockt band och hade lagt den på marken så gick han iväg med bandet i munnen... Seriöst? 
 
 

Lite shopping

Här kommer lite bilder ifrån vad jag shoppade när vi var nere i skåne!

Skolfoto 2012 & 2013

Här har ni mina skolfoton ifrån förra året och från i år.
 
2012
 
2013

CP morgon, skadad häst

Kom hem vid 5 tiden inatt och blev väckt 9 i morse utav mamma som sa att alla hästar hade rymt.
Tog ett tag och när Bella kom tillbaka så har hon skurtit upp benet på något sätt...
 
Bra start på morgonen.... NOT!

Veterinären har varit här och som tur var slapp hon att bli sydd.

Ägarbyte på tdb

Har precis ändrat nu så att det är faktiskt JAG som äger Cosmo. Det står inte bara det på papperet utan nu även på tdb.
Längtar hem till mina älskade.. Fyfan en vecka utan dom, det har varit väldigt jobbigt....


Påväg hem!


Klippa Cosmo

I vinter lär jag vara tvungen att klippa Cosmo då vi kommer att träna väldigt mycket.
Jag har ju bara haft Cosmo i en månad ungefär så jag vet inte hur mycket han riktigt svettas, men de flesta hästar skulle väl svettas med vinterpäls i ett varmt ridhus?

Jag har aldrig någonsin klippt en häst eller har aldrig haft en häst som har blivit klippt så jag vet inte riktigt hur det fungerar. 
Anledningen till att våra hästar aldrig har blivit rakade är på grund utav att vi har alltid haft dem på lösdrift och vi har inte haft något ridhus i Sorsele. Så då kanske ni förstår. 

Men för att Cosmo inte ska bli svettig och trött redan efter fem minuters arbete i ridhuset så är det väl nog bäst att han ska få bli rakad.
Dock vet jag inte om han någonsin förut har blivit rakad, så jag har ingenaning om hur han kommer att reagera så det lär vi väl få se...
 
 Har funderat på dessa klippningar, vad tycker ni?:
Vill inte ha någon helklippning då jag tycker det är onödigt då han står på lösdrift.

Vinterjackor??

Snart kommer den riktiga, hemska kylan... Som tur är så är det inte alls lika kallt i Skellefteå som vi hade det i Sorsele, då var det bara att klä på sig riktigt ordentligt och där var det inte frågan om vad som var snyggast att ha på sig.
Som tur är så är klimatet väldigt mycket bättre i Skellefteå, så jag hade tänkt att köpa mig en snygg vinterjacka till årets vinter. Frågan är bara vilken... Finns ju så många vinterjackor som är to die for.

En som jag har total kärat ner mig i är vinter jackan från Spooks, hur snygg är den inte?
Lutar emot den alltså...
1 595:- däremot..

fredag morgon

Vaknade för några timmar sedan och har bara legat här i sängen och myst.
Har precis fått pizza serverad på sängen utav mamma, mums!
Idag kommer INGENTING att hända... Vill bara hem nu...
Försöker få mamma att vi ska köra hem idag, men det verkar vara omöjligt. Men vi får väl se vad som händer...
Orkar verkligen inte vänta tills på söndag som dom att tänkt att vi ska åka hem på. DIE vad less jag är på det här stället..

Sveriges Ridgymnasium

Idag var jag och mamma och tittade på ett utav srg's skolor, i Svedala. 
Det verkade vara en riktigt bra skola och jag kommer nog att söka till den. Det är bara det att det är 140 mil hem till Skellefteå vilket känns sjukt drygt och jobbigt... Mycket att fundera över. 
 
 

Matte plugg med mamma


min blogg mina inlägg

Man ber om mer och mer, hela tiden ändå blir man aldrig någonsin nöjd. Så är människan. Så är jag.
På sistone har min föräldrar lagt ner väldigt mycket pengar på mig. 
Förra året flyttade vi till Skellefteå, mamma och pappa köpte en gård, mitt egna stall håller på att byggas.
Jag har precis fått en ny häst, och idag köptes en ny transport åt mig.
 
Det har snackats väldigt mycket om mig på senaste tiden, jag har hört väldigt mycket utav mina vänner som har lyssnat ifrån andras samtal - om mig alltså. Folk som jag inte ens har en blekaste aning om vem det är har snackat om mig och min familj. Klart man tar åt sig.
Jag är inte den personen som inte bryr mig längre om vad folk säger om mig, för jag bryr mig verkligen, även om det kanske inte märks. 
 
Jag vet och jag erkänner att mina föräldrar har lagt ner väääldigt mycket pengar på mig det senaste året, mer än vad dom egentligen borde ha gjort. Jag förtjänar det inte.
 
Men så här är det att under den största delen utav mitt liv så har all fokus legat på min storebror, han har varit den som alltid har synts. Han har varit en utav de 10 bästa i sin klass på motocross. 
Det var alltså nya crossar varje år som kostade närmare runt 100.000. 
Ingen hade tid eller råd eller erfarenhet att lägga något på mitt intresse som var hästar.
jag red 2 terminer på ridskola en gång i veckan, ridskolan låg dessutom 8 mil ifrån mig. Det är allt jag har ridit på ridskola i hela mitt liv. 
 
Tillslut efter 8 år, när jag var runt 13 år gammal så fick jag en egen häst.
Min mamma hade ingen erfarenhet utav hästar och jag kunde liksom bara lite grunder efter mina 2 terminer. 
Sedan var det inte direkt en häst för 100.000 som min bror Dennis crossar utan jag fick en varmblods vallack för 3.000 kronor.
 
Sedan har jag bara haft en till häst Bella alltså som blev köpt för 9.000, inga pengar alls.
 
Jag har aldrig varit på några riktiga ridlektioner 1 gång i veckan och tränat med min häst, jag har aldrig haft den möjligheten.
 
Är nu med i tävlinsgruppen på Skellefteå Ridklubb sedan ett halv år tillbaka och där tränar jag med de som ridit på ridskola i kanske 10 år? Fattar ni hur sjukt det är??
Det här halvåret är den enda seriösa ridningen jag har haft i hela mitt liv?
 
 
 
Sedan tillbaka dit vi började, föräldrar är ju alltid föräldrar. Dom är där för att stötta en.
Jag har alltid kommit i sista hand det är klart mina föräldrar ångrar att dom inte gav mig lika mycket tid när jag var liten. 
Jag har mått så psykiskt dåligt tidigare (pga många olika anledningar) att jag har blivit inlagd på sjukhus.
Jag vill satsa på mitt ridintresse och nu vill mina föräldrar satsa på mig så det är väl klart att dom måste lägga ut pengar.
Kan ingen i detta land glädjas åt andra?
Jag har inte varit lycklig på flera år och mina föräldrar gör allt för att få mig att må bra. Dom älskar ju mig, dom är ju mina föräldrar?
Jag är jätte glad för allt mina föräldrar gör för mig, ville bara säga det.
 

Min nya transport

Cheval Liberté Gold Grand Comfort, årsm 2009
 
Idag då köpte vi äntligen en ny transport!
Det är med sadelkammare (perfekt då min pappa är allergisk så slipper vi ha grejer i bilen)
Sedan har den step-up vilket sägs är lättare för de svårlastade hästarna. (stepup är när man kan vända rampen som en dörr och hästen går upp i transporten som ett trappsteg)
Den har säkerhetsbommar/panikbommar fram (om hästen har hoppat upp, över eller under bommen drar man lätt lös bommen utifrån)
Den är i glasfiber (inte plyfa/trä, håller bättre)
 
 
Watch out for this!!!

tränings sugen

Jag har inte ridit på 5 dagar och jag har värsta ridabstinensen...
Förstår inte hur man kan klara av att vara ridskole ryttare som bara rider 1 gång i veckan, eller två iallafall. 
Nu säger jag inte att det är något fel med att vara ridskole ryttare, menar bara att jag skulle aldrig klara av det som vanliga fall rider mer än 7 gånger i veckan, eftersom att jag har 2-4 hästar (beror på hur man ser det)

Nu när jag är nere i skåne och har mina hästar 140 mil ifrån mig så är det inte så lätt att få ridabstinensen att lugna sig, inte blir det då bättre när jag ser alla som lägger upp tränings bilder osv.
 
Nu när jag har en ny häst som jag tror så sjukt mycket på han kommer verkligen att kunna gå de högre klasserna så vill jag bara hem och trimma honom NU! 
 
 

Ändrade onsdags planer

Godmorgon!
Nu blir det en snabb dusch sedan åker jag och mamma ner till Ystad och kikar på en transport.
Vi var föresten och kikade på en transport igår också, men det blir nog inget köp där.
 
Sedan kanske vi åker och kollar på gymnasiet!
 

Tisdag kväll

Oj så trött jag är... Det har varit en lång dag...
De senste dagarna har vi spenderat så mycket pengar på, alltså har det blivit mycket shopping, men det är inte ofta jag och mamma åker iväg tillsammans och gör någonting så jag tycker att vi är värda att få spendera lite pengar. Sedan har bara mina sommarjobbs pengar legat på mitt konto och dammat då nu har jag använt lite utav dem.
Dock så sparar jag ungefär 10.000 till en sadel, men lite blir det över till övrig shopping iallfall.

Vi kom hem med några shopping påsar idag också, hade det inte varit så att vi skulle köpa en transport i veckan så har jag ingen aning om hur vi skulle få in allt i bilen. 

Testade ju lite sadar idag som jag la ut bilder på i tidigare inlägg, och det var faktiskt den billigaste sadeln som jag tyckte var skönast. Hm...
Mamma har pratat med sadelutprovare Andrea som nog kommer förbi nästa vecka, hon har ju ändå sin butik bara 1.5 mil ifrån oss i Bure.

Imorgon så åker jag och mamma nog och kikar på ridgymnasiet i Svedala för att se lite hur det ser ut och sådär. Har skickat en intresse anmälan dit.

Sedan styr vi nog emot Flyinge.

Provar lite sadlar


RSS 2.0