ridbanan

som jag berättade för några dagar sedan så hade jag och emma satt upp en liten ridbana här på gården.
dock är ju inget underlag lagt men vi får väl se fram över om det blir något sådant eller inte.
måtten på ridbanan är lite annorlunda då jag ville ha en stor och rymlig bana så man kan sätta upp några hinder, eller att kunna va några på ridbanan utan att trängas, men då var det ju de att de är lite mycket med diken här och var så den fick inte vara så bred. men jag tycker det duger, och det är bättre än ingen ridbana alls! så anser jag iallafall!
måtten är 30 x 80, ungefär.
fick dock inte så bra bilder men jag hoppas ni ser ändå!
 

ridbane bygge

Tidigare idag åkte jag och emma in till burträsk och köpte lite grejer sedan tricktränade vi lite med dom. Eftersom brunis inte blivit riden på nästan 3 måmnader (pga att mamma ramlade av honom och skadade ryggen) så är han ju verkigen inte igång satt och har tappat rätt så mycket muskler och bella som har börjat bli ganska så gammal och har svårare för sig att lägga på sig muskler så hade båda ganska så mycket träningsverk sedan igår så vi red inget idag. Så ikväll istället för att rida så byggde vi upp min ridbana här på gârden, vi är än inte klar men ni kan Få bild imorgon då vi ska se film nu!!

skellefteå

just nu så bor jag och mina hästar i skellefteå, jag har ju inte bloggat här på ett tag men dom flesta här ifrån läser ju min vanliga blogg så lite hoppas jag att ni har hängt med iallafall.

som sagt är vi nu bosatta i skellefteå, eller inte i skellefteå men ungefär 2 mil utanför i sidbergsliden, där vi väntar på att tummen ska dras ur handen och våran ladugård ska bli till ett stall med fyra boxar och en sadelkammare.
en ridbana ska byggas och snart kan jag vakna på morgonen dra upp rullgardinera och se några stycken hästar på sommarbete utanför mitt fönster.
för just nu står bella och brunis i en lite mindre flock lite längre ifrån vårat hus tills vi byggt upp hagen här utanför.
så det kommer vara ungefär 4-6 hästar här på gården, kanske mer men mindre blir det nog inte nu tillbörjan.

idag red jag bella en sväng här på gården där ridbanan ska byggas, när jag hade sadlat henne klart och skulle gå ut  så började de å mullra som fan och blåsa, men jag sket i det och red på ändå.
hon kändes väldigt stel till en början och jag tyckte att jag själv red som en liten kratta.. men vissa få stunder var fina och jag känner att de är när jag får till det bra och gör rätt, ja då speglar hon tillbaka och ja... gör rätt hon med.
de är nått jag måste träna mycket mer på, "att rida rätt" nä men så kan man ju egentligen inte säga. men mer följsamt och harmoniskt, och våga använda mina ben lite mer för att få henne att mjuka till lite i hela kroppen. för just nu så glömmer jag av mina skänklar helt och hållet och låter överlivet balansera och styra.
och visst ska överlivet också vara med, inte heller bara benen. utan hela kroppen måste jag börja arbeta med samtidigt. att få ett harmoniskt och följsamt spel mellan mig och bella. och de är endast de spelet jag får då jag gör rätt. men jag blir ofta stel själv, vilket gör att det blir fel sittben jag sätter mig i itraven, vilket då känns konstigt. så jag prövar då att sätta mig ner, men då är jag själv inte mjuk nog och det blir "skumigt" och har svårt att bli följsam vilket då gör att ingenting blir följsamt med spelet mellan mig och bella, och då är det ju inte de konstigt om bella blir stel och "kantig"

så något jag måste tänka på är att först och främst att andas, att få ett lungt och normalt andnings tempo då jag har lätt att "sluta andas" vilket då gör att jag blir spänd.
sedan att höja mina händer något och bli mjukare i både hand och blick och visa vart det är jag vill med hela kroppen.
använda vikt är jag faktiskt kanska duktig på tycket jag, men jag ska försöka börja använda höfterna en aning mer istället.
använda knän tanke andning och hela sittsen/kroppen, istället för hand.
sträcka på mig en aning, och flytta mina axlar endel bakåt.
använda skänklarna mer som jag sagt, fast vaderna/ben istället för häl och inte vid drivning utan vid "slipning"
och istället för drivning vid häl/skänklar, så fortsätter jag att driva med sitts som jag gör nu.
 
de är ett himla tjoller med ridning, men träning ger färdighet och utan någon motgång kommer ingen framgång!♥

 

RSS 2.0