lite slöö

hade det inte varit för allt plugg innan skolavslutningen hade min uppdatering förmodligen varit bättre och jag hade nog ängnat mer åt min tid till att vara i stallet istället för att plugga.
men planen att sitta hemma med näsan i boken och försöka hålla mig undan för både stallet och fotbollsplanen har varit omöjlig..
så jag komme alltså nyss hem ifrån stallet där jag mockade ur hagen lite, katade in hö och sedan red jag en lång tur på bella vilket var helt underbart skönt. hon var så himla fin idag ♥ mjuk i munnen = hon lyssnade super bra, tog inte bettet även om jag red utan nosgrimma så gapade hon inte alls så mycket, utan bara någon enstakad gång.
så kortfattad var hon helt underbar idag!
tog massa bilder men eftersom jag glömde min laddare som även är min överföringskabel i stallet så blir det en arkiv bild!

ny grimma + lindor

här om dagen komme mamma hem med en ny grimma åt min vita skönhet och 50/50 lindor till bella. brunis fick även en grimma jag inte fotade, men den är ljusblå iallafall.
grimmorna och lindorna kommer från biltema där dom börjat sälja hästgrejer och jag tycker själv att både lindorna och grimmorna var riktigt fina. ska kika in på resten utav grejerna dom har nästa gång jag är där.


porträtt foto


de här var mitt och fridas försök till ett bra porträtt foto på bella. själv tycker jag vi ändå lyckades bra då det igentligen var tänk att släppa in henne i hagen för natten men då tar jag upp kameran/telefonen och börjar knäppa. så alltså var det helt oförberett därav är hon inte borstad.. ;)

veterinär besked

puuuff... nu kan jag andas ut.. sitter nu på skolan och mamma ringde precis. hon hade pratat med veterinären och hon hade sagt att det var lugnt med bella.
när vi var och tävlade hade ju bella fått en bom på knät så det var troligen därför bella hade lite små ont, och skakningarna hon hade i frambenen var på grund utav att hon var stessad. veterinären sa det att det var lugnt.
hon haltar ju inte något utan det var bara en överanstränigning i första klassen så hon orkade inte riktigt i andra plus den där knäsmällen hon fick.
sen sa veterinären att jag skulle gärna börja hoppa bella mer regelbundet. då jag nu bara hoppar henne några gånger i månaden,- högre hinder. och ist hoppa 2 gånger i veckan ungefär lite lägre hinder. för att stärka upp de muskler som behövs. och kanske bara rida en klass på tävling i början för att slippa överansträningningen då hon ger allt första. som hon nu gjorde och hade inget kvar att ge andra. för hon är ändå 19 år och har inte allt som krävs.
men nu lite här i början kommer jag bara skritta henne, sedan ska frida och mamma få kolla när jag springer med henne och se om dom ser något.
hon har ju inte varit hallt, utan det ser bara lite "konstigt" ut när hon går, eller det ser stelt ut i knänen kan man säga. så om hon skulle börja hallta skulle dom åka upp och titta henne.
men jag tror vi har klarat oss ! :) ♥
ikv har jag iallafall fotbollsträning så vi får se om jag pallrar mig till stallet eller inte, förmodligen ;)

hopptävling 120520

gud vad roligt vi hade idag ändå även om vi inte fick de bästa platserna.
hade ställt in mig på att rida två klasser 80 men det var tydligen 80 och 90 men det struntade vi i då vi vet att de klarar ju hon galant.
så då första klassen var en LD -10 alltså en 80 klass som gick så jävla bra jag var så jävla nöjd men då slarvade ju jag på sista hindret då det var två hinder ungefär brevid varandra och jag minns inte vilken av dom det var men just i sista sekund kom jag ju på att det var den vänstra och då var redan bella så nära och vi båda var ju så osäkra så hon svängde åt sidan i stället, så det var ju inte hennes fel utan bara jag som slarvade. men jag visste ju att om jag tagit ut svängen mer och vetat var jag skulle hade hon ju varit fel fri. men efterson det var en clearround så frågade dom ju om jag ville rida banan en gång till som sista försök för att bli felfri. men det ville jag inte då jag ändå skulle rida en klass till och ville spara på bella.
jag var super taggad inför nästa klass och jag kände att det var igentligen bella också, men något var det. redan inne på framridningen var det något.
och då var det ju en LD alltså en 90 så redan i starten, i galoppen kände jag att de inte skulle gå det var något med henne, hon rev start hindret, sprang in i en stolpe, rev ett till, vägrade, och sedan hoppade hon två felfria hinder och på målhindret rev hon igen. så jag blev utesluten.. riktigt tråkigt.
men jag vet att det var något. det var inte så att hon inte "ville" utan när jag komme ut så skakade knänen på henne och det var något jätte fuffens med hennes framben som det fortfarande är nu när vi ändå har kommit hem och allt. nu står hon i sin hage här hemma iallafall med lindade ben osv. vi får se vad det blir med det där om det inte går över...
men förövrigt så har det gått ganska bra idag, och jag lever fortfarande vidare på känslan av första klassen vi red. så jävla fint hon gick alltså. men gå gatt jag ju klanta mig..
fick jätte mycket beröm utav andra ryttare som red, sedan hakan dom hängde då dom frågade hur gammal hon var och jag sa att hon var 19 ;)




tyvärr vart det inga hoppbilder, bara några suddiga dåliga plus en video på andra klassen vilket jag inte alls vill visa ;S


upp och iväg!

nu är vi uppe, eller det var för ett tag sedan nu måste vi iallafall sticka iväg till hästarna för att lasta så vi tar oss iväg någon gång. sedan bär det av mot villhelmina! LYCKA TILL NU IDA, OCH BELLA! :D

upp om sex timmar..

har haft en heldag i stallet med emma så det har inte varit så mycket bloggning.
har nu packat ihop inför imorgon, och det blev lite problem med min nya sadeljord som inte gick att fästa med förbygeln/martingallen.. som typ tog mig och emma en timma att knåpa ihop..
nu ska jag och emma lägga oss i sängen iag, vi ska ju upp och sex timmar så det är bäst att få i sig lite sömn nu, vilket inte alls kommer gå så bra då jag lagt mig vid 2-3 tiden varje natt.. vi får väl se om vi rider som zombie imorgon eller som ett hoppekipage..

säger gonatt. önska oss nu lycka till imorgon på vår första hopptävling!

packlista.

medan jag och emma väntar på att mamma ska bli klar med maten håller vi på att skriva en packlista i min nya tävlingbok, helt seriöst kommer boken bli jätte fin.
på bokens framsida är det ett hjärta och när man öppnar den är det en bild på mig och bella från i sommras.
då har vi som gjort en packlista ibörjan av boken där vi kommer ha rutor så vi kan checka av vad vi packat, och sedan kommer vi kunna använda den packlistan i min tävlingsbok varje gång jag åker iväg på tävling så vet jag exakt vad jag ska ha med mig så tar det lite mindre tid. smart va?

de bästa ridbyxorna i världshistorien?

saknar mina ridbyxor mer och mer för varje dag som går. och de är inte så att jag bara kan beställa hem ett par nya utan dom finns inte att köpa länge plus att de inte är de billigaste heller.
hade ett par svarta ridbyxor från jacson som jag fick då jag kanske gick i 3an (?) de var säkert väldigt pösiga och långa då på den tiden, då jag nu fortfarande kan ha dem. dessa ridbyxor blev snodda på malå ridklubb utav en brud som jag då visste vem det var. nu har jag ingen aning om längre. de var väl kanske borta ett år? minns inte riktigt, men jag fick iallafall tillbaka dem med lite självgjorda hål och sådär.
och sedan dess har dom hållit, tills den dag som var för några månader sedan i november då jag red omkull med bella och skadade knäet och fick hjärnskakning då doktorerna var tvungna att klippa sönder mina ridbyxor för att få av mig dom utan att skada mig mer. jag var för drågad då för att kunna slå ner dom som jag hade gjort vid "nyktert" tillstånd då ridbyxorna var mina favorit ridbyxor och finns inte heller att få tag i längre. men jag minns iallafall att jag skrek åt dom att dom fan fick betala nya och hur jävlar vad jag grät då dom började klippa..
fick 2000 för det iallafall vilket inte blev några nya ridbyxor alls utan en säkerhetsväst som använts 2 gånger på ett halvår och en förliten ridhjälm som såg ut som skit..

jag vet inte vad som gjorde dessa ridbyxor så speciella men deras kvallite var den bästa man kunde få tag i alltså, tänk er att ett par ridbyxor kan hålla i från att jag gick i 2an/3an tills jag går i 7an och de har använts nästan alla gånger jag ridit. är inte det sjukt ? 
sen har ni tänkt på att alla "helskodda" ridbyxor bara går igentligen inte längs hela benet utan bara "halva"
dessa ridbyxor är helskodda vilket är så jävla bra då man inte alltid rider med ridstövlar eller ridsockar, och då ser det ju fan sjukt ut om skoningen bara går ner efter halva benet?
Ridbyxor - REA! vecka 18-24 Vävda Helskodda Ridbyxor "Mary" fr Jacsonen ful produkt bild på dem, hittade inte i svart.
men här är någon jag hittade på min dator från tiden jag ägde macken!



sticker iväg till stallet

känner mig så motiverad, och det känns så skönt!
har varit omotiverad hela vintern och äntligen börjar det komma tillbaka! 



svar på kommentar om Semmas nya häst!


Storemmas nya häst heter Vindo och är en kallblods travare född 1996 som Semma hämtade igår ifrån härnösand :)


jag själv tycker han är riktigt lik brunis, ska forska lite i hans stam.. ;)

18.05

kom hem för några timmar sedan, under den tiden har jag bråkat med min telefon och dator som inte vill sammarbeta alls med varandra. så det har tagit några timmar att försöka få in några bilder som fortfarande inte kommit upp på datorn. och det gör mig så sjukt jävla förbannat less så de inte är sant.
ja.. över det så sitter jag och väntar på mat iaf, har inte ätit sedan vid tio då hovslagarn verkade och skodde om bella. ja då åt jag en korv i allafall. bra djur vän jao jao. nä men vem bry se kossan ä ju redan dö.
nä men efter middagen ska jag nog upp till bella igen, var ju där i förmiddags då hon skoddes.
for då efteråt med halsring på henne upp till ridbanan vilket gick jätte bra. tränade lite NH innan från marken då hon var riktigt riktigt stessat då NÅGON LÄMNAT DEN STORA NATURHÄSTEN BOLLEN PÅ RIDBANAN!?
så det var som att få börja från noll då hon gått så lugnt och fint från stallet till ridbanan i halsring och sen bli hon som ett ånglok då hon ser den där jävla bollen..
så jag släppte henne lös först och kastade in bollen i corallen lät henne då springa runt lite tills hon stannade vid grinden då gick jag fram till henne och stannade några meter innan och kallade på henne hon komme sedan tränade vi lite "tafatt" vilket hon tycker är riktigt roligt, sedan även lite bakdelsvändningar lös och bakningar då jag vickar på fingret.
sedan satte jag mig upp och red på volten, då i halsring. red mest bara i skritt och lite trav.
sedan skulle jag pröva trava några meter på hemvägen och se om hon stannade även om hon inte hade något huvulag och visst gjorde hon det.
så nu efter middagen tänkte jag rida ut i halsring, men då kommer jag även ha repgrimma, hackamore eller något liknande som nödstopp då man inte kan lita på henne till 100. visst stannar hon men hon har ganska lång bromssträcka.


ny häst,- tröttt

måste igentligen sova nu så jag hinner med någonting imorgon. har haft en sen och rolig kväll med emma i stallet.
drog aldrig till stallet i morse utan det var datorn som tog över.. woops.. nä men sen då hade jag fotbolls träning (trodde jag) tills jag och vanja var där borta och väntade tills vi tillslut ringde vår tränare. men näe ingen träning..
vi drog hem till mig, jag käkade middag. sedan for vanja hem igen och då drog jag och emma till grillen och bara satt och pratade med några där.
sedan vidare till stor emmas stall, där satt jag upp på maggan i typ 5 minuter tills vi ställde in henne igen för storemma komme med transporten med hennes nya häst.
(alltså så här är det, storemma är något vid 20 år? och heter emma holmgren och lillemma som jag brukar vara med är ett år yngre än mig och heter också emma holmgren så det är därför det blir storemma och lillemma)
där hjälpte vi till lite med hästen, tvättade lite sår han fått i transporten gick med han en bit så hon kunde fixa hagen. så det är i stallet vi kommer finnas imorgon, förmodligen. måste även putsa..

macintosh

såg bara att blogg.se hade länkat någon blogg där det var en häst bild. klickade in mig för att se var det var.
gav bloggen en chans och började läsa lite och allt jag kan säga är bara inspiration inspiration inspiration!!
sedan kollade jag på lite videos hon hade lagt ut, alltså gud. jag fick tårar i ögonen.
ser så mycket bella i hästen hennes så det inte är sant. jag vill träna NU!
ska nog rida bella i halsring imorgon då det var ett tag sen, hihi 






LÄNK till hennes blogg! :)

dressyr träning & en uteritt

dressyrade lite med bella på banan medans emma knäppte bilder som en galning. krävde inte så mycket allt utav henne utan jag kände bara igenom henne lite. det gick inte jätte bra men jag blev ändå hyffsat nöjd tillslut. 
sedan lekte vi lite i slutet med galoppen att försöka få henne att stegra sig in, vilket hon brukar göra då hon alltid är så taggad. 
sedan kastade jag in bella i hagen och tog ut nästa hamburare som också fick ridas barbacka.
emma red carmen så vi red mest runt i sammhället köpte lite godis och efter 2 timmar var vi hemma igen och satt i hagen med en godispåse och en cola.









ahhah kan inte sluta skratta åt den här bilden då emma ramlade baklänges och drog med mig ner ;)
och lägg märke till att bella är riktigt intresserad av kameran ;)

trött chey jajemen

bella har varit lite små hallt de senaste dagarna så jag har bara tagit det lugnt nu inför tävlingen men nu har jag börjat sätta igång henne igen efter att låtit henne vila några dagar. hon är varken svullen varm eller hallt längre så imorgon ska jag dressyrträna lite på banan.
just nu väntar vi bara in tävlingen på söndag, det kommer bli så sjukt roligt och jag är taggad som fan, inte alls nervös faktiskt. men det är väl bara en tidsfråga innan jag blir det. nä men seriöst tar jag inte den här tävligen så mycket på allvar även om det är vår första tävling så känns det ganska lugnt ändå.
nu måste jag sova, vi hörs :)

hahahah guud....................

hopptävling den 20de

om jag ska ha kvar den här bloggen, vilket jag nog kommer ha. så kommer det nog inte vara en så bra update.
inte varje dag utan då dom dagarna jag är i stallet, vilket inte är alla dagar i veckan.
har ju min vanliga blogg www.honbahh.blogg.se som jag skriver på varje dag så de blir lite mycket med två.
men den här har jag iaf för hästrelaterade grejer så jag inte blandar ihop allt.
iaf var jag i stallet idag, vi hade ett riktigt jävla skit väder.. så ingen ridning blev det utan alla tid gick först åt att bygga hage i skogen sedan rulla in en ny bal och tillsist tog vi in hästarna och torkade dom varma då bella stog och skakade över att det var så kallt och blött.. då regntäcke fick det bli.
imorgon ska nog jag och emma dra oss mot stallet, vi får hoppas på bättre väder så vi kan hoppträna lite inför hopptävlingen om 2veckor!

RSS 2.0