Sista dagen på 2013

När jag vaknade imorse och tittade ut igenom fönstret så var det alldeles vit överallt. Snön hade kommit, igen..
Vi har ju haft snö lite till och från här, det har oftast smält bort med de samma vilket jag har tyckt varit rena drömmen.
Men jag fick alltså världens sämsta morgon i morse, vaknade upp och fick se det äckligaste jag vet. Sista dagen på året liksom... 

ALLA hästar har fått komma in och fått på sig täcken. Till och med Symfonie som inte ens är våran häst tog jag in då jag tyckte så synd om henne. Det är snö blandat regn plus att det är just i pass någon minus grad och det är de värsta vädret för hästarnas ryggar...
Mojje fick ju självklart också på sig täcke, han är ju inte heller min häst men jag känner ett stort ansvar för honom ändå då jag får ta ut honom när jag vill och rida osv. Sedan så ligger han mig riktigt varmt om hjärtat♥
 
Ikväll blir det först nyårs middag hemma hos mina grannar, sedan bär det av till Burträsk för party!!! 


2014 - jag är redo!!

"shopping"

Vet inte riktigt om jag kan kalla det shopping eftersom jag bara köpte en ynka grej. Tog 12.10 bussen in till stan, fick alltså inte någon längre sovmorgon.. buhu. Jag som håller på att vända på dygnet så jag orkar vara uppe längre under nyårs natten, haha! Annars brukar det ju vara så att man vänder på dygnet så att man somnar tidigare och vaknar tidigare. 
Men jag vill inte hinna bli trött innan ens nyårskvällen börjat, det hade ju varit alldeles för tråkigt.

Sedan angående nyår så åkte jag aldrig ner till Pernilla, det blev helt enkelt inte så.. Trist men jag ska ha roligt med mina vänner i Burträsk imorgon och det blir nog minst lika bra!
 
Väl i stan mötte jag upp Lina, hon hade väntat sedan klockan 11 ungefär och jag anlände med bussen vid 1 tiden... haha...
På stan hittade jag inget speciellt, vi vandrade istället vidare till Royal där jag köpte en bag ifrån HV polo.
Har tittat på den tidigare men har aldrig kommit till skott att köpa den, men nu följde den med hem iallafall.

Sedan blev det fika på Stigs, eller snarare middag för mig. Köpte en bakad potatis med heta kräftstjärtar.. Muma!

Sanningar bakom Honbah.com !!!

Fick precis in en kommentar här på min häst blogg som handlade om min förra blogg Honbah.com!
För det första så vill jag säga att det här är den enda blogg som jag har skrivit ärliga saker om mig själv, som jag står för. Här har jag låtit vilken person som helst läsa om mitt liv, och om hur jag är på riktigt. Jag har alltså öppnat mig för er här och jag har hittills aldrig fått hemska kommentarer och jag har alltid känt mig "trygg". 
 

www.honbah.com var en blogg där jag provocerade riktigt mycket. Hade det varit någon annan som hade drivit den bloggen och jag som hade varit läsare så hade jag också blivit provocerad.
Bloggen blev faktiskt riktigt stor där i slutet, det fanns till och med skvaller bloggar om mig. Haha!!
Det var riktigt kul att skriva alla korkade inlägg, men jag hängde ut mig själv (och andra) så sjukt mycket så att 99% av alla gånger så fick jag hat kommentarer. 
Hade även en "spion" (om jag får kalla det så) - det var en vuxen person som satt och läste mina inlägg och sedan rapoterade till min rektor om vad jag skrev. Polis anmälningar fanns till och med på kartan den tiden. 
Den här "spionen" fick jag sedan reda på vem det var, det var en utav mina vänners mamma.

Någonting jag mer vill tillägga är att allt detta drev mig till ett hemskt måeende. Om ni kollar nedan på kommentarerna så ser ni själva att det är inte så trevligt att läsa BUT i dont blame u guys. 
Sedan nu i efterhand, några år sedan så inser jag faktiskt själv varför mina föräldrar kontaktade blogg.se och stängde ner min blogg. Just vid den tidpunkten så var bloggen mitt liv, det var faktiskt riktigt roligt även fast det gav sina konsekvenser, jag blev alltså galen på mina förläldrar över att dom stängde ner min blogg.
Dock hände det många gånger, bloggen startades upp igen och det slutade med samma sak igen.

Men tillslut lessnade jag på att skriva på det sättet jag gjorde, jag mådde inte bra utav dessa kommentarer eller alla rykten och skit. Men jag hade skapat allt själv så jag skyller inte på någon, men som sagt så lessnade jag helt enkelt på detta, jag blev en hästtjej..

Dock så blev ju ingenting konsekvens löst som jag skrev tidigare, jag har ju inte haft så bra rykte i Sorsele tex så allting har ju satt sina spår.
Det har hänt väldigt mycket där emellan, det var inte så att jag bara blev en hästtjej och allting vart så bra och ingen sa ett ord om det där nå mer, utan allt har satt sina spår som sagt.
Jag idag kan vara rätt så osäker på mig själv ibland, då jag blev lämnad ensam utan vänner började jag tro på allt som sas & skrevs om mig... Så ja, jag kan vara rätt osäker. 

Om du var en utav dem som läste honbah.com och kände dig provocerad och kanske till och med slängde in någon kommentar någongång så vill jag bara säga att jag skrattade väldigt mycket åt er så korkade ni var... nästan ingenting utav de som jag skrev var sant. Men som sagt i dont blame u... ;)
 
Här är några kommentarer utav mååånga på ett slumpat inlägg.. Enjoy ^^


Hoppträning för Lina

Första och andra avramlingen på Cosmo - Check! Nä men träningen gick annars riktigt bra. 
Tränar nu för att vara redo för några tävlingsbanor snart.. Woho är taggad, men ändå så himla osäker...
Avslutade med ett hinder på ungefär 1.20 kanske.. Fin är han då iallafall. 

Fokus idag låg på galoppen, att han fan inte ska ha fel galopp eller korsgalopp efter hinderna. Det är hans absolut svagaste sida som vi ska stärka!!

Här är film iallafall, båda gångerna jag ramlade av finns med.. Haha, brukar aldrig ramla av... Men någongång måste ju vara den första, eller hur? ;) 
 
Edit: Såg nu att andra avramlingen har jag glömt att klippa in i filmen, men om ni vill se den så finns den på min instagram - Afalmo
 

Lördagkväll

Har inte blivit någon ridning idag.. Vaknade ungefär vid 12 tiden, duschade och sedan åkte jag och mamma in till stan.
På inköpeslistan för min del så stog det bara SKOR. Har nu i två vintrar i rad bara sprungit runt med converse eller UGG's... Det är ofta man som hästtjej glömmer bort att handla saker till sig sjäv som inte går i hästväg.

Så alltså fick två par skor följa med mig hem idag, riktigt nöjd. Hur fina som helst! Sedan några tröjor ifrån H&M köpte jag också! Blir så glad då jag hittar vanliga kläder till mig själv. Har verkligen börjat finna min riktiga stil.
Har alltid handlat tidigare utifrån vad som är mode eller vad andra tycker är snyggt. Men nu minns jag inte sist jag kikade in på en mode blogg eller kollade i en tjejtidning. Så jag har alltså ingen aning om vad som är inne just nu, utan jag köper det jag tycker är snyggt! Thats it! :)

Tänkte visa er skorna iallafall, sedan orkar jag inte ta kort på tröjorna! ;)

Iallafall, lördagkväll... Snart sticker jag iväg till burträsk, där ska jag träffa Cornelia sedan får vi se vad kvällen bjuder på för roligt. Hörde någonting om att åka till Jörn och gå i något spökhus... Haha vi är allt för roliga alltså... Got to love it!!

Bild och film från igår.

Var i btk med några sköna igår när jag kom hem från robertsfors. Dock när jag kom hem så mådde jag inte så bra så jag orkade inte blogga...

Men här är iallafall film och några bilder från barbacka dressyr passet igår. 

Torsdag eftermiddag!

Är på plats just nu hos min kära farmor & farfar i Robertsfors! Middag här ikväll sedan får vi se vad jag gör ikväll när jag kommer hem..
Red dressyr på lägdan idag med Cosmo igen, barbacka. Mamma fotade och filmade. Är så himla nöjd, känslan var så himla bra! Dock så fastnade inte känslan på bild men filmen tyckte jag visade lite.
Filmen och bilderna kommer ikväll eller imorgon! 
Här är prints ifrån filmen!


♥:at i pannan säger allt!


Mina julklappar<3

Himla nöjd av alla julklappar iår. 
I hörnet skymtar ni en sadel... Mer om den sen ;)


Godmorgon

Har precis vaknat, ligger nu och myser i sängen och ska snart äta lite frukost sedan blir det att gå ut i stallet. 
Vad som ska göras idag har jag inte funderar klart på ån, Bella är utesluten då det är svin halt och hon går utan skor. 
Antigen blir det ett pass på lägdan eller uteritt för Cosmo, det beror på hur underlaget ser ut. 

Soft up eller Jin

Har tänkt att beställa en julklapp till mig själv i år, ett par stigbyglar faktiskt. Har länge velat ha ett par Soft up eller Jin stigbyglar men har bara inte kommit mig till skott att köpa ett par då dem faktiskt inte är så där jätte billiga. 
Men nu har jag bestämt mig att det ska bli någon utav dem! Frågan är bara vilka?
 
Soft up är ju ett par säkerhetsstigbyglar dom är flexibla, alltså ytterdelen är mjuk så dem ger vika så man fastnar alltså inte fall att man skulle ramla av tillexempel. Då är dem dock mycket dyrare än jin.
Jin stigbyglarna är väl bara dyra på grund utav märket antar jag. Dem har ingen speciell funktion förutom att dom har ett bra grepp. Men dom är som sagt billigare fast ändå dyra. 
 

Marry X-mas

Kyssar till er ♥

Lördagkväll

Skålade in lovet med riktigt bra vänner igår, vi hade så sjukt himla roligt.
Har legat i sängen enda sedan jag kom hem ifrån stan inatt vilket var vid 03 tiden ungefär. Alltså jag har bara varit uppe och käkat någon gång annars har jag bara legat här och degat, i snart 24 timmar. Och jag hade planerat att snart sova igen till ungefär 9 i morgon bitti, då blir det stan och handla lite julklappar.

Hade även en tanke på att kanske dra Cosmo till ridhuset och träna imorgon men sen så fick jag så jäkla dåligt samvete så jag tror jag spyr.
Jag kommer inte ens ihåg sist vi red ut i skogen och bara myste och hade roligt. 
Shit, han är ju bara en bebis. 
Visst han går ute dygnet runt i en stor vinterhage med dom andra och när jag inte är i ridhuset så tränar jag ju på lägdan. Sedan så har det ju varit så halt och han har varit utan skor så jag har ju inte haft någon möjlighet att rida ut. 
Men nu ska jag sluta skylla på saker, hästen ska ut i skogen. Nog med det.
 

Jul och nyår

Sitter vid datorn några timmar varje dag och kollar bloggar, tittar på film osv men jag har verkligen ingen lust att blogga. Sedan när jag väl tänker blogga så vet jag inte alls vad jag ska blogga om.

Julen närmar sig. Så himla roligt alltså. Själv har jag inte köpt en enda julklapp, men det ska göras så småningom. Julen kommer som vanligt firas i torpet som ligger en bit före umeå, med släkten osv. 
Sedan så kommer jag troligen att åka ner till pernilla i övik och fira nyår där! Så förbannat roligt och jag håller på att längta ihjäl mig. Avslutar då detta år på de bästa möjliga sätt med en person jag tycker väldigt mycket om!
 
Förra året på nyår åkte jag runt med Lina & Conny i stan och var fyllechaffis, vilket inte riktigt var någon höjdare..
Så jag tror verkligen att det kommer bli så mycket grymmare i år. Wow alltså...
 
Min och pernillas humor är verkligen den bästa. Shit vad jag saknar henne. 
Här är lite roliga bilder ifrån i somras, den bästa sommaren i hela mitt liv. Shit alltså, är helt mållös...

Bella till ridhuset

Cosmo har vilat i veckan, Bella också. Det har varit riktigt halt... Cosmo har dock fått skor men jag har bara inte orkat tagit ut honom, passade ändå bra att han fick vila då han har gått ganska hårt på sistone. 
Sedan torsdagsträningen som jag har på SRK med honom for jag inte på heller då jag var på bal.
Tog ut honom idag och han tyckte det var riktigt roligt. Han blev så sjukt fin i slutet. Shit alltså... Han har verkligen vilat sig i form och ryggmusklerna har börjat byggas nu då han har vilat. 

Rubriken iallafall, Bella går ju barfota så det är lite svårt att träna här hemma nu när det är så halt så jag funderade helt enkelt på att dra henne till ridhuset ikväll. Har aldrig gjort det tidigare så jag är sjukt taggad. 
Har en känsla av att Bella kommer va ganska het. Men det är man ganska van vid när man har haft en arab i några år. 
Dock så kommer hon nog bli riktigt svettig då hon har en riktig björnpäls... 
Sedans så ska jag nog rida med Emma ikväll också, ska bli kul!

Så sjukt fin bild på mig och Bella, som jag däremot får ont i magen utav. Kolla hennes ansiktsuttryck... Ingen glädje alls, kolla hur hon försöker gapa munnen men det går inte pågrund utav nosgrimman..
Min sits däremot är jag ganska stolt över!

Blir mjukt hack ikväll, har börjat rida på det med henne vilket går hur bra som helst. För något år sedan red jag på det och då stack hon bara då det var alldeles för svagt så jag har ridit på ett starkt hackamore istället.
Men nu när jag har börjat rida på det här mjuka igen med det anatomiska nackstycket ifrån dyon så svarar hon så himla bra!! 

Glögghoppet

Dagen gick väl sådär. 
Cosmo var rätt så stressad. Han var sjukt på och jag kunde inte korrigera honom alls även om jag fick pluspoäng för mina "fina" korrigering på stilbedömningen (?) - Jag som tyckte jag var dum som en gris som råkade bli arg på honom någon gång och rycka i tyglarna. Buu för mig.
Han var rätt så galen i lördags, höll faktiskt på att flyga av en gång. Han bockade heeela tiden typ.

Och innan jag skulle gå ut på banan så la han sig ner, SERIÖST?! Han bara la sig ner med mig där uppe på och skulle rulla. Jädra knashäst. Sadeln vart skadad också.. Förbaskat.......

Blev felfri i 80n. Men jag blev inte alls nöjd med våran insats trots att det var hans första "tävling". Enligt mig är det inget att skylla på. Har man ett bra samspel mellan varandra och litar på varandra så ska man inte stanna framför hinder och skygga för publiken. Det är BARA ett kvitto på att jag måste träna honom mera! Punkt. 
 
100cm kändes mycket bättre kom på tredje plats också, hoppade fram på första hindret och han hoppade som vanligt tills startsignalen gick och då hoppade han för sent och han inte "upp" och rev första. Aja. Kändes annars bra. Mycket bättre ridet än andra klassen. 

Något vi ska träna mycket på är fart och att byta galopp. Yep. 
 

Efterlängtade fredag!

Slut på prao veckan, tjoho! Fredagen som vi alla väntat på är här, kan det bli så mycket bättre?
Kvällen kommer troligtvis inte bjuda på något speciellt utan det blir nog bara att vara hemma ifall inget annat dyker upp. 

Imorgon sticker jag och Cosmo till srk och klubbtävlar. Ska bli roligt faktiskt, vi kommer att rida en 80 & 100cm. Ska nog gå bra. Han står idag så han är pigg och rolig imorgon. 
Han är en sån häst som vilar sig i form.

Sticker nog ut i stallet nu och kanske tar ut Bella lite. Isåfall så förbereder jag mig på att få åka lite galopphäst! Min roliga gamm-tant!

Hädanefter

Nångång måste det ju sluta bra, eller hur? 
När man är nere, alltså riktigt nere, så känns det ju som att allt är över. Som om ingenting kommer att ordna sig.
Men på något sätt har man alltid tagit sig upp ifrån sängen, man har alltid känt en gnista igen. Förr eller senare så gör man helt enkelt det. Utan att du riktigt tänker på det så har du leendet på dina läppar igen.

Man kommer att falla så många gånger i sitt liv, du kommer säkert inte ens komma ihåg den gången du grät över de och de om några år, men just i den stunden så känns det som att jorden har gått under.

Vi alla har en känsla av att falla. Efter regn kommer solsken, så är det ju. Men det jag vill även få fram är att det är som ett kretslopp, efter solskenet kommer även regnet igen. Och då var vi ju där på ruta ett igen.
Varje gång känns det lika jävla förjävligt. 
 
Jag är där just nu, på ruta ett alltså och har varit här ett tag som jag har skrivit om tidigare.
Ingenting är roligt, känner bara för att ligga här i min säng och aldrig stiga upp. 
Vi ses till våren skulle jag vilja säga!?
 
Snart är jag tillbaka till mitt gamla vanliga livsglada jag. Hoppas ja.
Det är mycket som spelar in varför jag känner såhär, eller egentligen inte. Typ ingenting faktskt, inget som jag brukade bry mig om för något år sedan. Satan så känslig jag har blivit. Shame on me.
 
Hädanefter ska jag bli mjukare och mer öppen för mina vänner, dock ska jag vara så äckligt jävla kall emot killar and shit like that. Fuck it, im done. Booooyah!
gammalbild

helt slut

Har legat i sängen enda sedan jag kom hem ifrån praktiken vilket var vid 5 tiden ungefär.
Har tittat lite på ett avsnitt ifrån Paradise Hotel som jag missade igår. Är helt slut i hela kroppen, skulle gärna vilja sova nu men jag måste tyvärr plugga. Har ju den där satans tentan som ska bli klar nån gång. Suck. Blir så jävla förbannad på allt. Ingenting är bra. Eller jo, många grejer i mitt liv är väl bra men i mitt huvud är allt kaos. Och då menar jag kaos. 
 

Rebecca & Fiona

Den största höjdpunkten på hela dagen idag var när Brännbollsyran släpte bomben på deras instagram. Bomben var att Rebecca & Fiona kommer att spela på Yran nästa år!!
Befann mig på min prao när jag fick reda på detta, fick världens livsrus som jag inte kännt på mycket länge!

För er som inte vet så är Rebecca & Fiona mina största idoler, aaaaaavgudar verkligen båda två!!
Vet inte vad jag kommer att göra då jag ser dem nästa år, kommer aningen börja cp-gråta eller så kommer jag att svimma..

Den nya transporten

Har inte berättat det än, har inte mått så bra så jag har inte orkat blogga. 
Men i söndags så fick vi hem vår nya transport. Den vi köpte i höstas fick vi ju lämna tillbaka eftersom att dem hade lurat oss, inlägget om det hittar ni HÄR.

Iallafall så köpte vi en helt ny transport nu eftersom vi kände att det är inte värt att lägga ner pengar på en transport som vi inte har en aning om vad som har hänt med förut, eller hur mycket den har körts med. Ja ni förstår.

Det var det som jag var så himla glad om tidigare, där jag bad er gissa om varför. Emelie hade iallafall rätt, vi har hittat en transport. Och den står på våran gård just nu!
Här har ni Emelies blogg som jag läser ganska/väldigt ofta. Hennes Kallblod är T.O  D.I.E  F.O.R! Mums alltså...

Iallafall så premiär körde vi med transporten idag, med Cosmo i. Och äntligen så slipper han ta i taket då han åker. Tror han blev riktigt nöjd. Han gick in och bråkade inte så värst mycket som han gjort tidigare med vår gamla transport. Skönt!
 
Här är den iallafall, Cheval Liberté Gold 2 Aluline
 

Tisdag - srk

Dagen idag har varit lite upp och ner. Fick sluta ifrån praoen vid 2 tiden vilket var väldigt uppskattat ifrån min sida. Dock så fick jag sitta i 2 och en halv timme på min bror som slutade halv 4, skulle alltså åka med honom hem.
Var riktigt sur och ledsen över några övriga saker medans jag satt och väntade på max, de sakerna behöver vi inte ta upp.

Sedan när jag kom hem så stog maten på bordet sedan så åkte jag och mamma till srk med Cosmo.
Cosmo och jag har inte varit och tränat på SRK på några veckor så det var riktigt roligt att fara och träna ikväll.
Vi gjorde inget speciellt hoppade lite små kryss och sockerbitar, han sög riktigt till hinderna... Hoppe gubben♥
Hann inte rida så länge för att det kom en ridgrupp som hade lektion, men han hann ändå bli svettig och trött. Björn pälsen ni vet, stackarn får aldrig bli rakad...

Totalt omotiverad

Bloggar även fast jag inte har någon lust vilket motsvarar med tråkiga inlägg.

Var en sväng till Burträsk idag och lämnade pepparkakorna till klassen åkte sedan hem och lastränade Cosmo vilket gick superbra. 
Sedan har jag mamma och Lina flyttat in lite grejer i sadelkammaren, den är snart klar! 
 
Nu myser jag ner mig i sängen med några mackor och varm oboy med grädde och nougatsås!
Imorgon har jag prao, alltså ingen skola. Vilket blir skönt, men tycker verkligen inte om att ha praktik. Man känner i ingen och vet inte riktigt vart man ska ta vägen eller vad man ska göra. Ingen bra kombination för ida.

RSS 2.0