En dag kvar till lov

Idag hade vi den årliga friluftsdagen på skolan, såklart ska det vara en dag innan lovet och man känner sig lite krasslig. Stannade hemma istället för att åka till bygdsiljumbacken, vill inte vara sjuk under lovet så jag passar på att ta en liten vilodag nu när jag ändå inte har några lektioner.

Torsdag hade vi även landat på idag, så ja det vankas alltså hoppträning för mig och Cossi ikväll. Det kommer bli roligt. Har inte så höga förväntningar på att min tränare kommer låta oss hoppa så mycket, med tanke på att hon tyckte att jag skulle hoppa ner honom (höjdmässigt) efter tävlingen som var förra veckan.
Vet inte riktigt vad jag känner för det, vill inte börja backa med honom nu när det går så pass bra för oss på träningarna. Det enda som behöv att göras är att skapa lite tävlingsrutin och ge fan på att han ska ha rätt galopp.
Men vi får väl helt enkelt se..

Nu ska jag plugga lite inför det stora provet vi har imorgon i SO.. Wish me luck...!

Bilder från debuten

Här har ni lite bilder ifrån tävlingen, tack så mycket till er som fotograferade! 

Min dag på några snaps

Börjar dagen med att vägen är glashal så bussen är på millimetern att köra på några barn men saftar istället rakt in i en busskur. Tog ett tag att få sig upp så väl på skolan var jag "några" minuter försenad, provet i matte gick över förväntan, svarade till och med på en A (eller va det en C?) fråga. Wihoo. Asfalten & solen har börjat synas och det har varit plusgrader ute, i februari (?) det är ju helt otroligt. Lite vårkänslor får man allt! Nu blir det mer SO plugg så syns vi imorgon!
En helt okej dag!♥

Vill bli bäst utav alla

Måndag, har sagt det förut och säger det igen - vem är inte trött? 

Kom just hem ifrån skolan och kände bara, näe idag orkar jag verkligen inte göra någonting även fast jag lovat mig själv att träna både Bella & Cosmo. Så sa även mamma att ida,  du måste ta det lugnt. Håller igång med dessa hästar varje dag, visst det kanske inte är så bra att slita ut på sig som jag gör ibland. 
Men jag vill bli bäst, och jag ska bli bäst. Vilket humör ja än är på, vilket väder det är, vart jag än har ont så ska jag träna. Jag ska prestera och jag ska bli bäst. Punkt.

Nu ska jag ut och trimma lite, sedan blir det plugg.

Cozy Sunday

Det är verkligen mycket man hinner med när man har någon annan som motionerar en utav hästarna, i dettafall Bellas (troligtvis) nya medryttare.
Kommer inte ens ihåg sist jag städade mitt rum, så idag har den lediga tiden gått åt till att städa heela mitt rum. Fint & mysigt blev det.
Cosmo har busat i snön med Mosse vilket uppskattades, kanske mest utav Cosmo.
Nä men det har varit en lugn söndag, som det ska vara. 


Tävlings debuten 22/2-14

Det var alltså min första lokala, och lika så Cosmos.

Det var en jätte rolig dag och det var så jäkla kul att Sandra följde med, tack verkligen♥
De gånger jag stressade upp mig så lugnade hon ner mig varje gång, hade nog inte klarat de utan hon!

Cosmo var riktigt jävla spänd, det var inte ens roligt när han spände till så regält. Det var som att allt vi hade tränat på så mycket var bortblåst och han blockerade mig, kunde inte lägga han som jag ville och han hade fel galopp som han vägrade att ändra... Det kändes inte roligt faktiskt. Sedan så ja, sista hindret i grunden var en kombination så han vägrade på B och jag flög av. Kul not. 
Eller jo, det var roligt efteråt att titta på filmen och ser att tränset flyger typ 4 meter upp i luften.. haha.. 


Tävlings dags

Godmorgon på er! 
At the moment så har jag mina stövlar på mig som mamma håller på att putsa... Hahah alltså lyxen där!!

Fredagskvällen spenderades i stallet till ungefär 12 tiden med smörjning utav utrustningen och frisering på Cosmo. Han ser nu riktigt proffis ut nu!
Hela morgonen har jag fortsatt med packning och annat grejs i stallet som ska fixas så nu har jag lite ledig tid innan Sandra kommer hit. Hon ska följa med till Umeå och hjälpa till. Hur kul som helst!

Om ungefär en halvtimme ska Cosmo knoppas, wish me luck... Har provknoppat Kozca en gång i hela mitt liv så vi får väl se hur de går... Är typ mer nervös över det än över själva tävlingen, HAHA!

Tävlingstopp John Witaker 349:-

Älskade sovmorgon



Fredag och sovmorgon, kan inte bli så mycket bättre! Börjar skolan vid 11, synd bara att man inte bodde i Burträsk så man kunde sova längre...

Träningen igår gick sådär... Hoppade bana på 110, han bjöd på några stopp faktiskt men det var på ett och samma hinder så det var nog på grund utav lådan som låg under.
Hade ett annat bett på han vilket kändes hur värdelöst som helst. Ett rakt vanlig bett, alltså i stål eller va de nu är.. Det kändes som att jag skulle göra illa han hela tiden.. Hinner nog inte fixa ett Nova bett innan tävlingen så det blir de här bettet då sedan ska de ner i sopkorgen..


kortdags onsdag

Väst H&M 150:-

Igår så åkte jag in till stan med Matilda igen fyndade denna väst på rean som jag invigde i stallet idag.
Slutade tidigt så hann med riktigt mycket. Cosmo var helt tokig som hade stått i två dagar. Han drog riktiga rackabajsare efter att ha hoppat över en snövall... Var nära på att flyga faktiskt, men är man batman så är man...
Nä men satt barbacka, kan lova att jag hade stupat direkt ifall jag satt i en sadel.
Hann även med en lektion för Mosse & Annie vilket gick strålande. 
Sedan vart det helt plötsligt middagstid och sedan dess har jag legat i sängen och myst. 

Imorgon är det hoppträning som gäller, ska bli riktigt roligt faktiskt. Dock så kommer det nog bli ganska stressigt då hovslagaren ska komma innan och verka Cosmo.. Men det ska nog gå bra ändå hoppas jag!

MÅNDA

Hoj!
Efterskolan idag åkte jag och min braiga vän Matilda in till stan.
På inköpslistan för mig stog det snösulor och en ny tävlings-shorta, en ifrån John Whitaker följde med hem. 
Sedan så vart det in en sväng på H&M också där jag köpte ett pa VANS of the wall liknade skor. Love VANS♥ måste köpa mig ett par sånna!!

Fartfylld helg

Sådär ja! Nu har jag äntligen landat själv i min underbara säng med en Ben & Jerrys brevid mig efter en riktigt fartfylld helg. No time for blogging har det varit helt enket...
2 olika personer har varit här under helgen och provridit vilket gick bra. Cosmo har gått två pass idag sedan så har jag sovit i Burträsk och umgåts med bra vänner!

Tänkte bara kasta in ett snabbt inlägg, är verkligen helt slut på och måste få sova NUU!!!

Candy love by Rebecca N Fiona Trailer

Kan inte vänta till den 18 Februari. Det känns bara så långt bort!!! Teasern som kom ut idag gör mig så himla förhoppningsfull, det låter som en riktigt bra låt!
Den kommer släpps på min hund Smillas födelsedag.. Naw..
 

Animo Nottingham


Dessa ridbyxor måste nog vara de snyggaste som existerar!
Jag har kollat på dem en lång stund och funderat över om jag ska klicka hem dem eller inte, jag har faktiskt bara ETT PAR ridbyxor som jag använder... Så jag behöver verkligen ett par nya...

Det jag undrade över var ifall någon vet hur Animo är storleken (jag vet ju att det är italienska storlekar så man bör gå upp 2 storlekar) men tänkte mer på om dem är stretchiga osv så man kan ha en mindre storlek? Eller om det är riktigt jeans tyg så man liksom får ont i magen utav att ha en mindre byxa?

Avramlings-fika

Idag så red jag och Annie ut i skogen, det var första gången Annie red ut utan att någon gick med henne. 
Hon har ju blivit så sjukt duktig så jag tyckte inte att det skulle vara några störra problem om vi travade och galopperade. 
Jag red Mojje, han ska ju snart säljas ( buuhuu... :( ) så jag vill spendera lite tid med honom nu innan han säljs..
Iallafall så gick turen så himla bra, vi galopperade och travade riktigt mycket. Det var bara på hemvägen som Mosse blev himla pigg så Annie gled åt sidan. Det var första gången jag tröstade ett barn faktiskt.. Fast när jag berättade för mamma när jag kom hem hur jag tröstade Annie så tog inte mamma de som någon tröst. 
Annie satt på marken och små grät medans jag sa åt henne att det inte alls gjorde ont i huvudet och bad henne göra några upphopp. Det var min tröst! Funkade jätte bra, det fick henne att börja skratta sedan så ville hon rida Mojje (storhäst) och sedan hoppade hon upp på Mosse och travade som inget hade hänt! 

När man ser själv att det inte gick någon större fara i själva fallet så tycker jag man inte ska börja och puttinutta med barnet, då blir det så himla mycket mera dramatiskt och barnet kan då tycka att fallet var mycket värre än vad det egentligen var.

Efteråt bakade jag och Annie hennes favorit kakor som avramlings fika, Chocklad-cornflakes. 
Det är faktiskt väldigt roligt att ha Annie i stallet, det blir så himla mycket mera levande.
Förut har det ju i princip bara varit jag som har varit i stallet och donat, ridit själv varje dag och bara haft stallkatten att prata med. Fattar ni hur tråkigt det är alla dagar i veckan? Några få undantag då Lina är där, men nu har hon ju inte haft någon ridbar häst på länge. Jag råkade ju visst ta en viss häst ifrån henne... Oppps.. Hehe...
Har iallafall blivit less på att vara ensam! Nu är Annie och hennes mamma där rätt ofta så jag har någon att rida och prata med. 

Anmäld till tävling

Nu är jag och Cosmo anmäld till tävling nästa helg i Ume! Så himla roligt! Det är min första lokala någonsin & Cosmos också. 
Dock rider vi bara en klass då det bara fanns en hästklass per dag, 100 cm på lördag & 110 på söndag. Kände inte för att rida 110 än, så det blir bara 100 cm.

Har väntat på att få anmäla mig i flera veckor men min licens har aldrig blivit godkänd, idag var sista anmälningsdagen och det stängde klockan 18.00 så jag hade lite panik där ett tag så det var mycket tjat på min klubb som äntligen fick tummen ur tio minuter innan så jag kunde anmäla!

Dödligt trött


Måndag, vem är inte trött? Höll inte på att få mig upp ur sängen imorse men jag släpade mig till bussen iallafall och krigade mig igenom skoldagen... Det var tungt men klockan slog äntligen 15.40 så jag fick åka hem.
Dagens hästar? Bara Bella, det är nog med att försöka få sig ut i stallet & upp på EN häst när man är så här trött! Sedan så har Cosmo inte fått på sig några snösulor än och det är ju som sagt klobbsnö ute så det är inte ens värt att testa rida. Hovis kommer på Onsdag så Cosmo får stå tills dess.
Två provridningar är inbokade på Bella i helgen, så jag ska försöka hålla igång henne hela veckan så hon håller sig i skinnet någorlunda iallafall under provridningarna!

Ponnyakuten

Är det bara jag eller finns det fler som kollar på ponnyakuten -  bara för att. Det är varken bra eller "nyttigt" att se på enligt mig. 
Anledningen till att jag egentligen tittar på det är för att det är de enda hästprogramet som sänds, det finns helt enkelt ingenting annat häst-relaterat att titta på.
 
Varför jag tycker att programet inte är speciellt nyttigt är för att jag anser att det lever verkligen inte upp till dess namn (ponnyakuten) det borde heta ryttarakuten. 
Jag anser mig inte som någon "proffs" men är det något jag kan inom denna sport så är det hästhantering.

Jag rekomenderar mer än gärna programet till oruttinerade ryttare som tex Annie 6år. 

Varför jag anser att det borde heta ryttarakuten är väl ganska uppenbart egentligen. Tar ett tillexempel ifrån dagens progam: Har alltid haft problem med att sitta upp på hästen då den backar eller springer iväg, mamman får kasta upp henne i farten(!?!??!). En gäst westerntränare kommer och säger åt ryttaren att släppa tygeln - "oj hästen står stilla jag kan sitta upp?"

Förstår ni vad jag menar? Det är så himla simpla problem som kommer ifrån ryttarens okunskap. Det är ett problem som skulle kunna lösas på 5 sek utan att åka till Tobbe Larsson. 

Spara de få platser som finns på lägret till de som faktiskt har problem med deras hästar. 

6,5an sitsträning

Här är filmen ifrån igår då jag tränade för Lina. Det gick så himla bra så höljden var verkligen inga problem.
Och sitsen är så jäkla mycket bättre än vad den brukar vara! 
Hinder på 110-120 cm

Hemma mys


Förmiddagen har spenderats hemma med släkten som firat Dennis, min bror.
Han fyller egentligen 19 år på tisdag, men det passade bättre att släkten kom hit och fikade och sjöng för honom idag!
Sedan har vi även firat mamma och pappa som varit tillsammans i 20 år nu i helgen.

Cosmo har fått vara ute på morgonen och busat med mig på ridplanen. Det var lite snöstormigt, men det är ingen ursäkt till att stanna inne. 
Dock så har han inga snösulor som jag har nämnt förut så han får typ en meter höga styltor... Suck...
Men jag red ju inte utan jag busade bara med honom i repgrimma vilket uppskattades, som allt annat!

Annie 6 år rider Cosmo

Igår så fick Annie 6 år skritta & trava av Cosmo.
Annie har ridit i ungefär 1 och en halv månad (om inte mindre) och hon är så otroligt duktig.

Det är hon som har den lilla shettisen Mosse hemma hos oss som jag brukar rida ibland. Jag brukar agera instruktör när Annie rider honom.

Men idag fick hon rida någon meter högre häst, min fina Cosmo & det gick så fantastiskt bra. Han är ju så himla snäll. 

Medryttare till Bella

Sitter och försöker knåpa ihop en anonns på hästnet om en medryttare till Bellsan, dock var det svårare än jag trodde. Jag har ingenaning om vad jag ska skriva...

Det enda Bella riktigt vill göra är ju att galoppera, hittar jag en gallopryttare här i skellefteå gör jag det jävligt bra.

Hon är ju en fin dressyrhäst när hon väl lägger manken till det, men det är ju inte riktigt vad hon vill göra egentligen...

Hoppas bara rätt ryttare dyker upp...
 

Nöjd till 100%

Idag skulle jag vilja påstå (för första gången) att jag är nöjd över både mig själv & Cosmo till 100%!

Det var fokus på min sits idag, Lina följde med och hjälpte mig. 
Jag har haft jätte mycket problem med min sits i hoppningen, styr jag emot ett lite högre hinder så flyger jag av i luften vilket har tryckt ner mitt självförtroeende rejält. Så vi har legat i en liten svacka ett tag, jag har inte haft någon motivation till att hoppa.

Det jag har haft problem med är att över hinderna har mina hälar åkt upp och ibland har stigbyglarna åkt av, sedan har jag stått rakt upp och händerna har varit kvar vid manken, alltså typ världens fulaste & sämsta hoppsits! Det är inte konstigt att jag tappar balansen och flyger av...

Men idag tog jag mig i kragen och hade sitsträning med Lina och det gick så jäkla bra alltså. 
Ner med hälarna och fram med händerna, och vipps så fick jag helt plötsligt kontroll över hindret och efter!!
Känskan blev inte precis dåligare heller då Lina & Conny står och skriker att dom blir stolta över mig♥

Nä men detta pass gjorde mig så otroligt taggad på att hoppträna igen!! Han var så sjukt fin och vi avslutade hoppandet då det gick som bäst!

Här är en liten filmsnutt ifrån då jag trimmade honom lite innan jag började hoppa. Han har verkligen börjat bli sååå himla fin!
 

Lördag

Godmorgon lördag! Jag har precis stigit upp ur sängen och lagat en räksallad åt mig själv, den såg riktigt god ut bara synd att jag inte vill äta ur den då jag upptäckte just efter jag sprutat på manjoraja att dressingen gick ut för 4 månader sedan... Kul... 

Löshoppning

Hittade gamla bilder ifrån en löshoppning i höstas med Cosmo på Linas minneskort hon har glömt här hemma hos mig. 
Jätte roligt att se dessa bilder. Han är allt fin min Cossi-gris!

Älskade sovmorgon

Skolan för mig börjar inte för ens klockan 11. Så jäkla skönt alltså.
Dock kan jag inte sova länge än 8, men vad gör det? Jag har sovit 10 timmar i natt och nu kan jag bara ligga här och chilla istället! 
 
Helgens planer då? Ja... Inga som helst planer för ikväll iallafall.... Imorgon får vi se om det kanske blir ridhuset! Tanken var att jag skulle hoppträna Cosmo, men jag vet inte om jag vill... Känner mig inte taggad och sedan så har det blivit så sjukt mycket hoppträning för oss på sistione. Vill inte trötta ut honom. Så jag får se om kanske Bella får följa med, sedan skulle Mosse med också. Annie får rida i ridhus för första gången!
Senare emot kvällen blir det kanske lite tjej häng med Matilda & Julia!

Torsdags dressyr

Kändes sådär, vet inte varför det bara känns sådär nu för tiden jag åker och tränar med gruppen... Men jag antar att det är en liten svacka efter att det gått som bäst. Vi har ju bara haft framgångar (i ridningen) och han har ju verkligen varit världens positivaste häst. Men just nu känns det bara som att det är något som står still, vi gör de som ska göras sen inte så mycket mer. 
Men jag ska inte klaga, det kunde ha varit en så mycket värre svacka. Är så himla nöjd över honom hur som helst. 

Tränade lite skänkelvikningar och förvänd galopp idag igen. Det jag vart nöjdast över var nog att han inte krullade ihop sig lika mycket som han brukar gör och jag fick för fösta gången lite ont i armarna över att hålla honom vilket säger att han börjar bli starkare. Good good!

Här är lite bilder på oss ifrån idag! Uppskattar verkligen att det är personer där som fotar och skickar efteråt. Det är så himlarns roligt!
Kan länka deras blogg! HÄÄÄÄÄR

Kärleksparet ♥

...Nä inte direkt! Cosmo är alltid så himla snäll och ärlig emot alla hästar han träffar på. Han har aldrig lagt bak öronen eller skriktigt till utan han vill alltid vara till lags. Han han däremot vilja springa på mig lite i hanteringen och leka lite tuff. 

Bella däremot kan vara en riktig bitch emot andra hästar. Hon jagar iväg, bits & sparkas. Hon är en brud med riktig attityd. De enda hästar hon litar på är Brunis & Mojje som är hennes personliga livsvakter i alla lägen.
I hanteringen däremot märks det verkligen inte att hon är ett sto. Hon lägger aldrig bak öronen utan har den största respekten emot människor och är alltid så fruktansvärt snäll. Hon har riktigt svårt att ta för sig och kan vara väldigt blyg. Nya människor har hon svårt för. Hon kan tycka det är jobbigt när en främmande människa ska borsta henne på det sättet att hon ser rädd ut, antingen står hon blixtilla eller så kan hon backa.
Men hon skulle aldrig göra nått dumt även om det är en främmande människa. 
Men hon är en riktigt enmanshäst och finner man hennes hjärta kommer hon att göra allt för en.

Fin dressyrCosmo

Idag tog jag ut Cosmo efter 4 dagars vila. Fina fina häst! Så skönt med en häst som vilar sig i form. Hehe...
Det är väl så med unghästar ibland?? Inte för att han är en unghäst till åldern men i pshyket och utbildningen är han en unghäst. Men det kan även vara bra med hästar som blivit sent tagna, de håller ju mycket bättre. Han blev ju inriden i tid, men inte utbildad. De flesta 7/8åringarna är ju redan gamla hästar som startat de mesta. Men Cosmo är helt grön, aldrig varit ute på en riktig tävling.
Han är ju ett projekt för mig, om ni inte visste det vid det här laget.

Iallafall så fick jag honom att arbeta trots energin utan att tvinga honom. Han verkade tycka det var roligt, och så vill jag ha det. När jag fattade galopp bjöd han på lite bockingar och sådär. Ingen fara skedd. Brukar oftast bara skratta åt honom, han gör det inte för att vara dum precis.
En glad häst, glad ryttare. Fast egentligen så är det tvärt om... En snäll/glad ryttare får man en glad häst tillbaka. Det får man inte glömma.

Han fick verkligen till stegen idag, riktigt bra ökningar och DAAAMN vilka skänkelvikningar. Han börjar kunna det här nu. LA nivå nu iallafall. Känns så skönt. 

När jag köpte Cosmo i September (?) kunde han inte högergalopp och han förstog inte vad en sidförandeskänkel betydde. Han var just å pass på LB nivå... Nu idag kändes han på LA nivå iallafall.
Det är så himla roligt när man verkligen når framgång! Det är de som får en att fortsätta.
 
Imorgon vet jag faktiskt inte riktigt vad som händer. Jag har dressyr träning på torsdag vilket jag taggar riktigt mycket! Så vi får se om jag kanske rider ut imorgon.. JA fan, de gör jag.. Jag slutar tidigt imorgon! Wihoo!

Måndag

Denna månad har varit väldigt rolig faktiskt! Startade dock morgonen med en försovning men annars har jag bara haft 3 lektioner så det har varit riktigt skönt!

Just nu har jag precis landat i sängen med lite vanilj kvarg med tranbär, cocos, banan & lite annat smått och gott i!

Eftermiddagen har spenderats i stallet, Mosse & Bella har fått röra på sig. 
Det var tänkt att Cosmo skulle ridas men det har blivit så pass varmt ute så det är klobbsnö. Klobbsnö + Skor utan sulor = ♥♥
Mosse blir bara finare och finare, nu när han fått upp konditionen lite gör han klockrena skänkelvikningar och håller galoppen mycket längre! Funderar på att löshoppa honom lite snart kanske..

Bella togs ut i repgrimma och tränade lite simpla NH övningar. Hon sover igenom allt eftersom att hon vet typ exakt vad jag menar så jag försökte få henne lite kvikare och prövade även i slutet att göra lite snurrar utan rep vilket hon fattade bra. Alltså att ta repet bakom rumpan på henne och "dra" så hon gör en snurr, fast nu gjorde jag ju de utan rep och smackade bara. 
Det är så himla bra att göra dessa övningar jag gör nu när hon inte är igångsatt eftersom att hon trampar sjukt mycket under sig och höjer ryggen riktigt mycket. Vi ryggar ju, gör skänkelvikningar, bakdel & framdelsvändningar och massa annat. Så hon blir väldigt mjuk i kroppen. Plus att vi stärker vår kommunikation riktigt mycket. Sedan är det så himla mycket roligare med NH än att tömköra. 
Detta är bilder ifrån vår första NH kursen vi var på som var i Storuman. För Marie Sahlman som jag tyckte var riktigt bra att träna för.
Detta är några år sedan, hade kanske ägt Bella i 3 månader?
Om vi tittar nu tex på den sista bilden så ser vi inte riktigt något band emellan oss, jag belönar henne efter att hon kom fram till mig då jag vinkade fram henne. Hon sänker sitt huvud vilket är ett bra tecken till att hon vill lita på mig, men hade en fara uppstått hade Bella kastat sig iväg istället för att söka skydd hos mig.
Det är mycket som har hänt under tiden och det är mycket man kan se ut ifrån en bild.

Söndag

Tog ledigt ifrån bloggen lite nu under helgen. Ledigt ifrån verkligheten hemma i Skellefteå och åkte till Umeå, som jag skrev i tidigare inlägg.
Det passade faktislt väldigt bra eftersom att Cosmo fick då vila hela helgen. Han har börjat bli så jävla tunn, höft benen sticker ut liksom.. Det känns inte så jätte roligt att träna honom som en tävlingshäst ska göras när han knappt har fett på kroppen.
Han går trots allt på fritillgång till hö (& vatten såklart) 24/7. Men han ökar inte i vikt i överhuvud taget.
Så nu får Cosmo en halv liter lusern & en liter protein foder varje dag till att börja med. Han har ätit en liter protein ganska länge men lägger ändå inte på sig så vi ska öka successivt med lusern. 
Vi får hoppas att han ökar i vikt helt enkelt! :-)
Här var Cosmo väldigt rund och fin

Umeå

Har skypat hela natten med Lovisa, min bästa vän genom alla tider. 
Snart åker jag till henne i Umeå, är så taggad! Har inte träffat henne sedan yran förra året, så det är dags nu. 
Det lär bli jävligt mycket skit snack och massa rebecca & fiona lyssnande eftersom att hon också är ett RNF fan!
Hahah... Vi är sånna nördar!

Nu ska jag börja fixa mig lite iallafall, denna låten spelas på repeat. En av deras gamla låtar från albumet "I love you man." Fortfarandra lika jävla skön, trots åren som gått!
 

RSS 2.0