Skadad

Sträckte båda baklåren rejält idag på idrotten, det gjorde så ont att jag fick sitta längst ut på stolarna. Har även fått en lårkaka som inte direkt gör saken bättre... Så alltså har hästarna vilat idag. Såå dåligt samvete, men det gör verkligen ont...

Beauty is pain by RNF out now!!

In på spotify och lyssna på Rebecca & Fionas nya album, maaaassa nya låtar och jag har hittat massor utav nya favoriter! Så bra, verkligen!!!! 

Några utac mina nya 
favoriter: Stockholm, Heavy, Cold Heart, Dreams

Livet

Just nu känns det helt okej faktiskt, det känns bra i skolan vilket har varit en stor del till att jag mått dåligt tidigare. Men just nu känns det bara...Bra, kanske till och med ganska bra, jävligt bra, super duper bra.

Ska vi kika på de negativa så kommer troligtvis våra 6 hästar bara vara 4 inom kort, känns sååå jobbigt. Tror ni vet vilka jag menar.

Men mer positivt, Cosmo är kung. Jag skulle kunna prata/skriva om det en hel dag, mer... Men han är bara så sjukt jävla grym alltså. Tror vi sätter galoppbytena på riktigt alldeles snart, nära nu! 
Idag så gick han ett intervallpass vilket gick super bra, trodde han tappat mer kondis än va han gjort. galopperade kanske 20-30 minuter, bytte galopp varje gång vägen svängde hihi va påhittig jag är.

Vad som händer på valborgs är inte helt 100 än, var tänkt att jag skulle åka ner till Ullånger igen men det blir nog inte så, så jag har faktiskt inte någon aning om vad som händer. Planerna som jag hade här i Skellefteå har också gått i kras, så jag kanske får ta de lugnt med lite kompisar från klassen och sedan vara hemma resten utav dagarna. Kan vara skönt det med! Åker ju trots allt på jobb i helgen på SRK som har hemmatävling, ska stå i caféet. 

Kommer att missa två hemmatävlingar nu, känns så jävla piss!! Hade sett fram emot att tävla hemma så jädrans mycket... Den som är i helgen har jag inte hunnit träna inför eftersom Cosmo varit sjuk sedan den som är den 30:de maj missar jag eftersom att jag är på brännbollsyran. 

Så jag får helt enkelt tagga till augusti som nästa hemma tävling är.. Lååångt bort, men då ska galoppen sitta och vi ska ha en CP bra runda. Funderar förresten på att kanske starta 110 i Juni, skulle vara sjukt roligt!
Får se hur långt vi hunnit då.

Btw mina vänner, så ska även Kozca igång nu igen. Kaaaaanske om vi håller tummarna så får jag ha kvar henne ett tag till och starta någon tävling med henne då hon är igång, men vi får helt enkelt se.

Lite mycket i huvudet just nu, men jag ÄLSKAR att vara busy, det värsta jag vet är att ligga hemma varje kväll varje helg och bara dö... Då hamnar jag i depression. Det är bra att ta det lugnt nån gång ibland!
 

Söndag & Cosmo-bilder♥

Och här ska jag leverera lite bilder igen! Hihi, hoppas ni inte stör er på det, men jag älskar att bli fotad med hästarna!
Helgen har spenderats med Matilda så har verkligen inte haft tid till att blogga.

Snart ska jag sova så jag tänkte bara kasta in lite bilder! Hare bra, så ses vi imorgon!

Dessa bilder är bara någon timme färska då jag bara trimmade Cosmo lite och Lina longerade Mojje lite!
Tränade även på ett dressyrprogram, LB2an!


Godmorgon!

Fredag, dock ingen sovmorgon denna gång men lika glad är jag för det. Har inte bloggat på några dagar men har haft fullt upp med hästar och skola. 

Igår fick Cosmo följa med till srk igen, så jäkla roligt att ha med honom igen. Vi är verkligen tillbaka nu!
Vi hade markarbete/hoppträning tyckte mest de lutade emot markarbete men hur som helst så var han så sjukt fin!! Han orkade dock inte så jätte mycket men han ställde upp ändå, bästa hästen!
Han hade rätt galopp efter hinderna varenda gång !!! Fyfan va han fick beröm, och tror ni inte han fick ännu mer beröm då han gjorde sitt första byte någonsin!!! Så sjukt!! 
Riktigt kul var det igår och vi är tillbaka bättre än någonsin!!



Cosmo och Matildas ponny Curry vart dö kära i varandra<3

Fina Cosmo

Tänkte nu bjuda på bilderna på mig och Cosmo som fotades utav Lina igår.
Cosmo fick även hoppa för första gången på en månad, han var lite smått räser men det är ju bara roligt!
Det är så himla roligt att rida Cosmo, han är verkligen världens finaste häst med en helt otrolig inställning. 
En bra inställning kommer man långt på, och det har verkligen jag och Cosmo gjort, verkligen världens positivaste häst!

KLADDKAKA

Visste ni att kladdkaka är ett utav de bästa jag vet? Jag kan trycka i mig en hel kladdkaka själv utan att bli less. 
Varje gång jag bakar så är det alltid kladdkaka som görs. Jag kan mitt favoritrecept utantill så det är väldigt lätt och går snabbt att göra, och sedan så är det så sjukt jävla gott! 
Jag brukar vanligtvis alltid äta med grädde till, men ibland så lyxar jag till med lite bär också. Det kan vara gott att mosa hallon i grädden!

Här är mitt favorit recept:
 
3 ägg
3 3/4 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 1/2 tsk vaniljsocker
100g smör

* Sätt ugnen på 175 grader.
* Vispa ägg och socker poröst.
* Tillsätt de torra ingredienserna.
* Smällt smöret och häll det i smeten.

* Smöra en form (bröda inte, det är äckligt!)
* Ställ i ugnen i 30 min ungefär, beror på hur kladdig man vill ha den.


Måndag!

Sista lovdagen för denna gång har spenderats lite överallt. Började med att vakna upp hemma hos Lina, var helt cp död då jag bara sovit i några timmar... Vi åkte iväg till SRK då Lina skulle fota ett ekipage, sedan åkte vi hem till mig. Då kameran var ändå uppvärmd passade vi på att fota mig och Cosmo lite. 
Det har blivit mycket foton på sistone, men de dör ni väl inte utav?
Fick massa fina bilder iallafall som jag tänkte lägga upp lite senare. 

Skola imorgon, känns sådär. Har ett "tacktal" som jag skulle gjort klart för två veckor sedan och som även ska läsas upp i veckan. Så är inte sådär jätte taggad på att åka till skolan...
Buhuuu... Har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva om i talet. Vill inte skriva så personliga saker även om det är det som önskas. Det känns bara jobbigt och jag vill verkligen inte.
Nästan alla andra skriver ett tacktal till klassen, men ska jag göra det blir allt bara lögner och kommer inte alls ifrån hjärtat. Känner inte för att tacka denna klass för någonting. 

Aja, i veckan ska jag och Cosmo hoppträna igen. ÅÅÅh vad jag är taggad. Kommer bli så sjukt roligt att få komma ut på banan med honom igen. 
Vill gärna komma igång till tävlingen som är 3dje maj, eller vad tror ni är det för tidigt?? Han var i toppform innan han skadade sig och vilade en månad och är helt frisk nu.. Är det för tidigt att tävla 90-100m på hemmaplan?
Cosmo och jag idag!

Våriga bilder


Sneak Peak

Det är mycket som hänt under de senaste dagarna så jag har bara inte haft tid eller möjlighet till att blogga. 
Har sovit några nätter i stan, någon natt var det tänkt att min bror skulle hämta mig på kvällen så jag kunde sova hemma, bara det att när han hade kört klart som fyllechaffis och precis kommit hem så ja, då hade han ju glömt mig och jag hade somnat hos en kompis i stan..
Samma sak hände igår kväll, men då körde han faktiskt tillbaka och hämtade mig. Haha.

Idag så red jag Cosmo, han var fin men är så jäkla springig alltså... Känns lite som att rida en travare. Han sticker iväg i traven hela tiden..
Aja, har blivit fotad utav Lina så jag tänkte lägga ut bilderna om ett tag. Här får ni en liten sneak peak!

Bilder på Cosmo från idag

Sådär ja, nu är jag duschad och alla bilder är redigerade och uppladdade!

Det blir inget Lyckele för mig i helgen, tyvärr. Hade ställt in mig på det och var riktigt taggad, men pappa ville inte att jag skulle fara dit eftersom att jag varit så sjuk.
Dock blir det stan för mig kväll så detta blir bara ett snabbt inlägg med massa fina bilder på mig och Cosmo.
Har ridit utan stigbyglar och stigläder i flera dagar nu för att jag ska hitta min rätta sits, det är riktigt jobbigt men det börjar faktiskt gå bättre och bättre. Dock så har jag fått jävliga skavsår i röven, men det är tack vare att jag red barbacka på Bella idag på träningen...

Allt är så bra nu

Förkylningen börjar gå ner nu (wihoo bara gått sådär nästan 2 veckor) sedan så är jag och Cosmo på spåret igen, back on track igen. Så himla roligt! Han är en sådan stjärna och jag har saknat honom så himla mycket, saknat att rida honom.
Han är frisk som en nötkärna och känns såååååå trevlig att rida. Fy balle vilken häst jag har!
Kozca ska jag även börja sätta igång lite nu igen, hon har bara skrittat ett tag nu.

Dock kanske jag åker iväg till lycksele i helgen, ska umågs med Jolene och jag tackar gud att jag har en medryttare som Alva som kan ta hand om alla hästar i helgen!
Gud vad det är skönt att ha en medryttare, trodde aldrig det skulle vara så här bra. Nu när jag varit sjuk så har Alva ridit både Bella och Kozca, smört Kozcas ben och varit jätte noga med allt. Tack för det♥

Igår kväll kom Sandra hit, då gjorde vi kladdkaka typ mitt i natten. Hon har även fotat idag så det kommer lite bilder senare!! wihoo 

Hur lång är jag?

Fick en fråga för ett tag sedan utav någon som undrade hur lång jag är. 

Det var ett tag sedan jag mätte mig men sist så var jag 170cm, så jag antar att jag växt kanske någon liten cm. 
Själv så trivs jag med den längd jag har just nu och jag vill inte växa så mycket mer. 

Jag har ganska långa ben och inte så mycket överkropp.
Matchar in mig rätt bra på de flesta hästar, blir varken förstor eller för liten. (ja, klart jag blir förstor för en A ponny...)

Här är jag på Loppan som är C-ponny^

Här är jag på Kozca 160cm^
 
Och här är jag på Cosmo 170cm^

Preliminärt antagen

I fredags så fick jag brev i från skolan jag sökt till som första val, det känns så himla roligt att jag är antagen. 
Dock är det bara peliminärt men ändå, jag är nära nu och med lite mer tur så åker jag och Cosmo ner till skåne i höst. 
Detta firades med bakadpotatis & skagenröra!

Ett utav de finaste jag sett

Andra gången #talangsverige får mig att böla sådär riktigt mycket. Helt jävla sick. 
Jag finner inga ord, inte ett enda. 
 
Denna kille ville ta livet av sig när han var 9-10 år gammal för att han blev så grovt mobbad i sin skola, världen är så jävla sjuk alltså. Känner igen mig så satans jävla mycket. 

Denna kille... All min respekt till honom, ALL JÄVLA RESPEKT PÅ DENNA JORD TILL HONOM!!
 
Spola till 26.05 !!!

Bella träning 4/4-14 *FILM*

Förra veckan tog jag med mig min gamlis till ridhuset då mina två andra hästar inte ska ridas för tillfället. 
Det var Bellas första träning inför instruktör på minst 2 år och hon levererade. Var i chock efter passet.
Ni som känner mig, eller sett Bella kanske till och med ridit henne vet hur stel, stark och svår hon är att rida. Och hon var fan helt underbar i torsdags. Kan med handen på hjärtat säga att detta är det bästa passet jag och Bella någonsin haft under 3 år. 

Imorgon kommer Bella att få följa med igen fast på hoppträning. Wihoo, är så taggad men mest taggad tror jag är Bella!♥


Sjuk Sjuk Sjuk

Har varit sjuk till och från nu i flera veckor, åhhh det suger. Tänkte va hemma ifrån skolan imorse men hade 3 nationella prov i NO så jag åkte dit ändå.. Känns så sjukt jävla jobbigt att ha rester att göra, har redan 2 rester.. Ett nationellt prov i engelska och ett prov i HK som jag skjutit upp på i flera veckor nu.. Gaah vad jag är skoltrött. 
Men hjärnan skriker bara "PRESTERA, BRA BETYG, PRESTERA"... Ah några veckor kvar nu sedan så har vi sommarlov och min 9 åriga skolplikt är över.

Blir dock skola för mig imorgon ändå även om jag skulle behövt vara hemma.. Har utvecklingssamtal och då är det väl lika bra att stanna kvar på skolan efteråt. 
Ska nog inte ut i stallet ikväll, ska försöka hålla mig inne för att ta det lugnt & äta glass ;)

Ida gör det igen!

Min klass kompis ifrån min gamla skola i Sorsele levererar en ny bra låt igen!

Dela, sprid & lyssna. Riktigt bra, finns på spotify också!
 

Måndag!

Då hade vi måndag igen, inte så särskillt roligt men dagen har gått rätt snabbt ändå.
Sovde nästan 12 timmar i natt vilket var riktigt behövligt, dock har jag åkt på någon förkylning igen.. Suck... Jag som har nationella i NO imorgon, kändes inte så roligt då jag inte alls känner mig fräsch. 

Tog ut min vita fara idag och trimmade lite. Fyfasen vad fin, hoppade lite med henne vilket hon tyckte var sjukt roligt.
Har glömt att berätta att förra veckan på min torsdags träning så tog jag ändå med mig Bella, hon var kanon fin och jag tänkte lägga upp en film lite senare, om inte ikväll så kanske imorgon. 
Här kommer lite bilder ifrån då!
Lånade Kozcas sadel till Bella för att se hur hon kändes med den då jag tänkt att kanske skaffa mig en egen sådan. Hon kändes fin och var riktigt lösgjord mot slutet!

Bra betyg

Denna helg ger jag riktigt bra betyd. Fy balle vad jag har skrattat. 
Börjades med en tjejkväll på badhuset med bra tjejor, godis & frukt i massor. Vid 12 tiden hämtade Hampus upp mig och så åkte vi hem till honom där många roliga befann sig. Vi spelade kort & hade det allmänt trevligt. 
Vid 05 tiden slöt mina ögonlock sig och så sov jag till 09.30. Toppen. Not. 
Åkte hem och sov några timmar sedan så fixade jag & mamma oss lite sedan bärde det av mot staden för käk på Los Pepes. Middagen smakade mer än bra, sedan väntades en partykväll. 
Nyktert för mig medans mina vänner simmade i dimman. Nä men kändes bara som att jag inte var sugen... Jag hade iallafall riktigt roligt. Tok sen kväll, somnade vid sex halv sju och vaknade upp vid 10 men lika glad är jag för det. 

Ikväll blir det att VILA. Hade tänkt att promenera med både Kozca & Cosmo men som ni läst så kanske ni förstår att jag är ganska trött. Dåligtsamvete.se men säger tack och hej för mig idag iallafall!

Rebecca & fiona - HOLLER (official video)

 


Tidig morgon hänger på T-centralen
I ryggsäcken ligger nattens timmar samlade
På perrongen väntar på tåget dansar vi

Nävar och skosnören hårt knutna
Ni skulle kunna se det som en ond handling
men vi var tvungna attt sänka dem

I mina drömmars stad avrättar vi patriarkatet
Betonghus gråter färg och tillsammas är vi fler och starkare
Starkare än dem som trycker ner oss i fyrkantiga döda rum

FREDAG

Oh yes, då var dagen här igen! Dagen på skolan har varit så himla bra. Har inte haft en enda dålig stund, mest bara skrattat hela dagen! Även haft ett munligt nationella prov i svenska, det kändes bra iallafall. Sedan har jag även gjort ett munligt prov i SO som inte kunnat gå bättre, är riktigt duktig på att diskutera ifall jag vet vad det är jag diskuterar. Min SO lärare bad mig stanna kvar efter provet och hon verkligen bara öste beröm över mig, fy balle vad roligt. Man känner sig riktigt stolt och inte alls ett dugg skrytig då man berättar det för sina klasskamrater då dom vet lika gott som mig hur dåliga betyg jag haft förut. Känner sig bara ännu gladare då dem är glad för min skull!

Nog om det! Ikväll ska jag på tjejkväll på bad huset med några ifrån klassen, ser verkligen fram emot det! Det ska bli jätte roligt, verkligen!

Blir en hästfri fredag, mamma kommer att ta hand om Cosmos hov och allt annat, det känns bra. 
Har även försökt ringa till en hovslagare som heter Sander Koetsier, men han svarar inte... Han är en ganska känd hovslagare här i Norrland, har bara hört gott om honom. Nu när Cosmos hovar ser ut som dom gör kan det vara riktigt bra med professionell hjälp!
 

PASTACARBONARA

Har blivit helt kär i pastacarbonara, har till och med ätit det till frukost i 2 dagar nu. Mättande och såå gott. 
Denna är ifrån FELIX billig och super enkel att göra då det är djupfryst, bara att steka upp.
Själv gillar jag att lägga i lite stekta champinjoner och toppa med majs, super super gott!

Är sjuk idag igen så ingen skola för mig, dock så måste jag snart gå ut i stallet och rida Kozca. 
Hon ska bara skrittas så det blir inget ansträngande för varken mig eller henne. 

Tordag idag, vilket betyder träning på ridhuset. Vet inte om jag orkar rida ett pass eller inte, det är ju Bella som kommer att följa med isåfall eftersom att Kozca ska skrittas och Cosmo inte är frisk än. 
Att rida Bella betyder JOBBIGT och när man är sjuk kanske det inte är så bra. Hade varit en sak om jag skulle rida Cosmo eftersom han är typ världens mest lättridna häst, shit vilken skillnad de är på alla mina hästar när jag tänker efter...

Cosmopolitan

Cosmopolitan 2006 e: Camiell flamingo Z


Cosmo köpte jag hösten -13. Jag var först bara medryttare på honom då jag precis hade blivit av med min foderhäst, så i den stunden letade jag efter en ny häst att köpa. Jag ville såklart köpa Cosmo men ägaren ville inte sälja honom, så jag provred andra hästar istället. Jämnförde bara hästarna med Cosmo, men som tur var så efter ett tag fick jag ändå köpa honom. 

Cosmo var inte särkillt utbildad han kunde vänster galopp skritt och trav. Han förstog inte sidförande skänklar, inte höger galopp, det gick nästan inte göra något annat än att rida rakt framåt i skritt, trav eller vänster galopp. Han hade alltid vänster galopp, i båda varven.
Han låg ungefär på LD nivå i dressyren och hade aldrig blivit startad i varken hoppning eller dressyr.

För tillfället så ligger vi just nu ungefär på LA nivå i dressyren och LC (svajig LB) i hoppningen.

Cosmo har så mycket potential och vilja, han vill alltid göra rätt och sammarbeta. 

Mitt långsiktiga mål med honom är att starta LA/LA.


Apple Hearts♥

Jag tror alla vet att när man äter så är det inte bara munnen som äter utan öven ögat. Äpplet blir genast mycket godare än vanligt då man skär ut de till super söta små hjärtan. Allt som behövs är 1-2 äpplen, en pepparkaksform, och en kniv. Super enkelt & går snabbt. Det blir dock ganska mycket rester ifrån äpplet som inte kommer att användas, vill man inte äta upp det vid sidan om kan man ju alltid ge det till sina fyrbenta hjärtevänner♥

Cosmo på klinken

Igår var jag med Cosmo till kliniken, bästa Sara Elevik skulle göra en mun undersökning på honom.
Veterinärerna kollade även hans hov och de tyckte att vi skulle byta hovslagare direkt, men såret såg förövrigt bra ut vilket kändes jätte bra. De skar bort typ hela strålen eftersom den nästan var död rakt igenom, pga såret som han fått. Alltså såret han har haft i strålen har varit ett snitt som gått typ 2-3 cm djupt och går rakt över hela strålen så då skar dom bort allt, för att komma ner till ny fräsch stråle.

Cosmo var riktigt toktig, de fick ge honom lugnande för att få lyfta en hov på honom.. Knas bolle...

Tänderna iallafall, han hade riktigt otäcka sår ifrån hakarna. Köttsår på kinderna och tungan hade han bitit i... Skönt att få bort dessa hakar nu. Han hade så dryga hakar att han måste dock kollas i munnen en gång i halvåret...
Sedan sa dem att han inte får ha på sig hackamore längre, buhuu.. Det är pågrund utav hans broskbildning han har på nosryggen. Får inte ha någon grimma som ligger där över heller, så ska kika på PS of swedens grimma då den kommer ut om den kanske kan vara bra för hans utsatta ställe.

Känns skönt att hans hov börjar bli bra, veterinärerna drog av han skon på den skadade hoven så nu har han en barfota boots där. Snart kanske vi är tillbaka på banan!

HOLLER by RNF

Mina kära idoler, sveriges & världens house prinsessor släpper nytt igen.

Dock så måste jag få säga att jag blev rätt besivken, igen. Har inte lagt ut deras nya "Candy love" här på bloggen än eftersom jag blev så sjukt besviken. Vart är house musiken??

Taggade till då denna nya HOLLER skulle komma ut idag, och näeee. Blev lika jävla besviken.
Försöker att stitta och nöta låten så jag kanske kan börja tycka om den lika mycket som jag tycker om deras andra låtar, men det kommer inga sick drops eller finns inget bra beat alls. Hoppas de kan göra någon remix på de nya låtarna så de är spelningsbara på Brännbollsyran. Detta går inte att dansa till vafan?? Nästan så att jag placerar de nya låtarna på min "Sov lista" på spotify, så lugn är dom typ. 
Nä, är riktigt besviken. Får väl fortsätta nöta de gamla FÖRBANNAT BRA låtarna.
Klicka på bilden för att lyssna på nya HOLLER by RNF

RSS 2.0