Gekås/Ullared

Har varit här nu sedan 10 och vi är än inte klar.. Jag kommer att bli ruinerad!!! Haha nä men jag visar er sen vad jag köpt;)


Godmorgon!

Har sovit i bilen inatt, jag här bak och mamma och Jessica har turats om att sova och köra inatt. Vi har just passerat Ulricehamn. Det blir gekås idag, jag är så sjukt taggad!!!!


Roadtrip

Var framme i Sundsvall med tåget klockan 4 ungefär sedan har jag suttit på donken i 2 timmar och väntat på mamma. Hon har varit på en hovvårdskurs i helgen.
Nu har vi iallafall just kommit ut ifrån Sundsvall och nu styr vi söderut!!
Det verkar just nu som att vi kommet att passera gekås/Ullared imorgon...... ;)


tidig helgsmorgon

Godmorgon allihopa! Detta blir bara ett kort inlägg då min skjuts snart kommer... Åker iväg till sundsvall idag för att möta uppp mamma, sedan åker vi vidare ner till skåne för att träffa alla släktingar, kommer att vara där en vecka. Så kommer troligtvis en ny transport att få följa med upp tillbaka till norrland.

Nä nu ska jag packa det sista och sedan åker jag... Har varit ute och pussat hejdå till mina hästar.. Blir länge jag är borta från Bella vilket jag INTE är van....
 

Stallbygge

Stallbygget går sakta men säkert frammåt, snart är mitt älskade stall färdigt!
Kan ni tänka er, värsta flickdrömmen... Bor på en stor gård massor utav bete, stor fin vinter hage, 5 stycken hästar, 2 stycken egna och sedan ett helt eget stall med som kommer att få en stor fin sadelkammare. 
Allt detta precis utanför dörren, eller utanför mitt fönster... Mums..

Godmorgon!

Har precis kommit mig in ifrån stallet, har hunnit med att vara ute med cosmo på en skogssväng han har tappat 3 skor så det går inte att göra så mycket annat. Får se när hovis kommer hit... Sedan har jag gjort lite stallsysslor som ska göras som att plocka undan grejer som andra har dagit fram, sopat, vikt ihop täcken och slängt upp lite sommar grejer uppe på vinden.

Det var egentligen tänkt att Bellas gamm-gamla ägare skulle komma hit idag och kolla hur hon har det osv, men jag ska strax åka iväg en sväng så jag hinner inte, är tillbaka runt 4-5 tiden...
 

Tidig Vinter

Snön har redan börjat falla och gräset har helt tappat näringen, så nu har alla hästar fått gå in i vinterhagen och börjat mumsa på vårat egen gjorda hö. 
Synd att de inte kunde vara ute på gräsmarken längre, men nu har klimatet börjat säga ifrån!
 

Presentation Min Nya Häst

Tänkte ta och presentera min nya häst här för er som inte hängt med riktigt
Det började med att Lina flyttade hit sin ponny Symfonie och hennes Häst som hon har på foder Cosmopolitan/Cosmo, hem till oss. 
Jag började rida Cosmo och träna han lite grann då jag inte hade någon häst just då efter som jag just hade lämnat tillbaka min foderhäst som jag hade också höll jag på att söka efter en ny häst att köpa. 

Jag började fastna för Cosmo och så tänkte jag att jag kanske kunde få köpa honom.
Men det blev ett nej eftersom Lina ville ha honom fortfarande på foder.

Så jag började provrida lite andra hästar och sådär, men det var ingen som jag riktigt fastnade för som jag gjort för Cosmo.

Men tillslut så sa ändå Lina att det kanske var bäst att jag tog över honom ändå då Lina inte hade så mycket tid till honom.

Så nu är han köpt utav mig, eller mina föräldrar köpte honom åt mig.
Och jag tror att jag och Cosmo kommer att kunna gå riktigt jävla långt, är så sjukt taggad på att börja träna nu!
 
Cosmopolitan e: Camiell flamingo Z
född 2006 170 hög!

Dålig uppdatering

Ursäkta för den riktigt dåliga uppdateringen, allting är som upp och ner just nu. Är jätte glad över att jag precis fått en ny häst, jag tror det kommer bli jätte bra mellan oss. Bara det att när vi skulle åka iväg på träning igår så värgrar han att gå in i transporten... Alltså han värgrar verkligen. 
Har ju haft Cosmo här hemma ett tag eftersom att Lina har haft honom här och så har jag ridit honom, och i början när vi åkte på träning så gick det bra att lasta. Men de senaste veckorna så har han vägrat att gå in i transporten... Alltså verkligen vägrat, så jag kommer mig inte iväg på träning alls. OCH det är ju helt oacceptabelt så mamma far till Skåne nästa vecka och köper en ny transport!! Den vi har just nu är på tok för liten för honom, och det är nog därför han inte vill gå in... Så vi ska köpa en större transport som dessutom har sadelkammare osv. 

Har sovmorgon idag det är därför jag skriver just nu, har jätte mycket prov osv i skolan så det är därför jag inte riktigt hinner blogga...
 
Ska se om någon kanske man fota när jag rider idag!
 

Oj oj oj


Onsdag!

Slutat två idag, gudarns skönt! Har inte haft en enda lektion idag då vi har haft någon friluftsdag.
Orkade inte vara med på aktiviteterna så jag tänkte spendera resten utav frilufts dagen på Cosmos rygg nu, blir barbacka ute i skogen. Mys mys!
 

Trötta hästar

Har regnat i flera dagar nu och det märks att hästarna är jätte trötta... Direkt det blir uppehåll från regnet lägger de sig ner och sover, allihopa. Idag har jag varit hemma, har pluggat på ett prov och lite annat skolarbete.
Det blir nog att åka till Hjoggböle ikväll och träna med Cosmo, fick bara för mig att göra det. Det är ju liksom bara en mil dit och det är skönt att träna på ridbana för en gångsskull. Dock så har jag ju träning med honom på SRK på torsdag också, så jag får se om jag far ikväll eller inte!
mina hästar betyder verkligen allt för mig♥

2 nya schabrak

När jag var i Sorsele i helgen så köpte jag två stycken schabrak utav Emma.
Ett blått DM schabrak och ett brunt JH Collection schabrak.
 

Så jävla glad

Vet inte men det känns som att livet börjar nu gå på sitt rätta spår rakt frammåt förbi alla idioter.
Älskar att jag nått framgång och bara kan peka fingret åt alla som misslyckades.

Jag trivs just nu, jag mår bra och jag hoppas att det är ingenting som ställer till det.
Vill bara kunna fortsätta vara lycklig, har varit olycklig nu i 2 år och förtjänar lite lycka...
 
Jag har världens bästa vänner, en familj som alltid ställer upp och det finns ingenting här i världen som jag önskar mig längre. Jag har allt jag vill ha, allt känns så förbannat bra.
 
tack till alla er som känner er träffade

Hemma!

Nu är jag hemma från en hyfsat rolig helg...
Känns ändå skönt att vara här hemma, sorsele är fortfarande mitt riktiga hem. Vet bara inte vart i Sorsele jag hör hemma längre.
Gick förbi vårat galma hus några gånger. Det huset jag har växt upp i, som jag har bott i sedan jag föddes.. Känns så sjukt jävla konstigt att någon annan jävel bor där just nu. Ville bara öppna dörren och gå in till mitt rum. För det är mitt rum.
 
Helgen har varit skit skum. Ena stunden hade jag humöret på topp och andra stunden kom det så mycket känlor på samma gång så tårarna bara sprutade.
Men i stortsett har det varit en väldigt bra helg, ångrar inte att jag åkte dit. Nu är den tunga stenen släppt.
 
Nu är jag iallafall tillbaka här i skellefteå, tillbaka till alla rutiner, tillbaka till stallet och vardagen.
Känner som ett lugn innom mig då jag vet exakt hur dagarna fungerar, alltså då jag har en rutin.
Nu ska jag börja träna lite med hästarna och sådär, känns som att dom har haft ett års vila.
 
Sedan ska vi släppa lite bomber och sådär!!
 

SORSELE

Just nu är jag i Sorsele, så förbannat skönt alltså!
Har inte varit här hemma på 1,5 år... Vilket är en lång jävla tid!
Ni som inte vet så bodde jag här i Sorsele förut, inna jag flyttade till Skellefteå/Burträsk/Sidbergsliden.
Just nu är jag hemma hos Filip, den bästa utav alla <3
Sover här i helgen, ska till skolan imorgon och hälsa på alla i min galma klass. Fyfan va roligt, vissa har jag inte träffat sen jag flyttade här ifrån!

Blir alltså inte mycket hästuppdatering i helgen...

Idol mys

Myser ner mig i soffan med mamma framför idol efter en skogstur på Bella


Mycket tid

Woow alltså, har varit helt hästfri hela dagen idag, satan vad tidigt jag kommer i säng för en gång skull?!
Känns helt obeskrivigt, inte för att jag skulle kunna vara utan hästar i min vardag i mer än några dagar. 
Men en dag räckte gott och väl! 

En fråga som jag har i mitt huvud väldigt ofta är: Vad gör människor på fritiden som inte har hästar?? Alltså jag förstår inte... Dom kan ju inte ha mycket till liv alltså..
 
 
Iallafall har jag pratat lite med Lamia West om hennes häst som hon har tillsalu just nu, är vääldigt intresserad utav den. Bara det att jag tror inte att den hästen skulle kunna komma in i vårat stall, jag menar.. Den är 180 hög och våran stalldörr är något lägre....
Hade tänkt att iallafall fara och provrida den idag, men det vart väldigt sent så vi får ta det en annan dag!

Nu blir det film om första världskriget, så jag gör lite skolarbete också!

Med detta säger jag godnatt

Laddar upp med lite gott och slår igång en film. Blir en tidig kväll ikväll, skola imorgon!


Så trött

Är riktigt jäkla sliten, vet inte varför. Har i princip legat i sängen hela dagen idag... Var ju ute i skogen med Cosmo en sväng också. Drog fram några kvistar på vår skogsväg som han fick hoppa över, vilket var uppskattat.Avslutade sedan när jag kom hem till gården igen med att nöta lite höger galopper, och nu så har jag lärt han dom så han kan dom. Känns väldigt ovärt egentligen att jag ens lägger ner tid på att lära någon annans häst massa grejer, jag får ju liksom inte ut någonting på att göra det. Men aja. Nu kan han dom iallafall så.  

Ikväll blir bara att mysa ner sig i sängen framför en film, finns inget annat jag orkar att göra. Nu hade jag iallafall tänkt att läsa en bok som ska läsas en tredjedel utav tills imorgon. Peace


Ut i skogen med Cosmo/Lilleman

Nu ska jag ut i skogen med Cosmo, han har inte varit ute på ett tag så det är väl dags att jag tar ut honom nu då.
Gud vad skönt det hade varit om jag fick köpa honom, då hade jag sluppit leta efter en massa andra hästar osv och så hade han fått bli aktiverad, tränad & tävlad som han inte blir just nu...
Snart kommer jag ju att sluta träna honom då jag hittat en ny häst, tråkigt men men.
 

Provridningarna

Alltså red jag samma häst både i lördags och söndags, efter att ha ridit den i lördags så ville jag bara fara och rida den igen. Precis en sån häst jag vill ha, lätt i handen men väldigt frammåt nästan inga skänklar alls. Väldigt vaken och pigg hela tiden. Väldigt pigg på hinder och även om jag klantar till det så hoppar hon ändå. 
 
Det är alltså ett sto, 155 cm född 97 e Lord Z ue Concorde 
Hon vann 120 klass förra helgen, men blev utesluten vid prisutdeling pga ryttaren inte hade säkerhetsväst.
Hon är sparsamt hoppad hela livet, så hon är knappt förbrukad då hon gått som avelssto.

Alltså har jag nästan bestämt mig för den här hästen, det är bara åldern och priset jag är nojjig över. Så jag vet inte riktigt säkert än...
 
Dag 1
 


Dag 2 (blev mestadels filmat)
 
 
 

Söndag

Det har varit en händelserik helg, har precis kommit hem ifrån vindeln.
Har provridit stoet igen och det gick jätte bra! Fina häst..
Ni får lite bilder och information senare!

Red även en till häst igår men det var inget intressant så jag väljer att inte skriva någonting om den eller lägga ut några bilder, känns bara ovärt.
 
Ledig imorgon iallafall, skönt skönt. 
 
Sorry för ett lite taskigt tråkigt inlägg men jag är så jäkla trött just nu, blir en film för mig nu.
 

Söndag morgon

Standard morgon för mig, hästnet på datorn och telefonen o högsta hugg.
Blir inget Kramfors idag, kände inte för att fara... Ska nog boka in en till provridning på stoet jag provred igår!


Hemma!

Så himla nöjd! Berättar mer sen!


Utverdering av dressyrpass

Solen stekte på riktigt rejält så det vart ett väldigt svettigt pass för både mig och Cosmo. Har var verkligen på tårna idag, och det är något som värderas i mina ögon.
Jag la bara ner fokus på högersidan idag med, den måste verkligen göras något åt.
Rena kaoset... Men han fattade några högergalopper ändå, och då fick han beröm på högerbenet bara för att visa att han fattade med rätt sida.
Annars var han väl lite små dryg. Blev lite arg på honom några gånger, men när han fattade högergaloppen sista gången så gav jag mig och då fick han hoppa över några diken som belöning!

Svettig efter ett jobbigt dressyrpass!


Ut i stallet

Eftersom att alla jägare är ute på våra skogsmarker och jagar så blir det att dressyr pass på gården. Riskerar inte att bli skjuten!


Godmorgon allihopa!

Antar att alla ni andra har precis vaknat, om ni ens har stigit upp.
Själv har jag varit vaken sedan 07 imorse men lika glad är jag för det.
Har packat ihop det sista utav Kozcas grejer som jag ska fara ner och lämna i kramfors imorgon, sedan har jag även bokat in lite provridningar och sådär.

Idag vid fyra tiden åker jag, mamma & Lina till Anna spencer och ska provrida 2 utav hennes hästar.
Det blir alltså bara 2 provridningar idag, och vi kör sedan tillbaka hit och sover här hemma.
Imorgon åker vi tidigt till kramfors, ska boka in lite provridningar på vägen dit ner.
Sedan ska jag även försöka hinna en sväng in på Hööks i Umeå och titta på någon tröja och även prova ut ett par nya stövlar!
 

Nya skor


2 år med min kärlek

 
 
Som rubriken lyder så har jag och min underbara häst 2 år idag. Jag kan inte ens beskriva hur mycket hon betyder för mig.
2 år har gått otroligt fort, men ändå känns det som att vi har varit med varandra under en hel livstid.
Vi kan varandra helt in och utantill, bandet vi har till varandra är något jag aldrig har haft med någon annan. Det är någonting helt eget. 
Bella är ändå 20 år just nu, tiden räknas hela tiden och jag vet inte hur jag ska kunna fortsätta leva utan den här hästen. Hon betyder verkligen allt för mig, och då menar jag allt.
 
Ingen kommer någonsin att ersätta henne, vem det än är. Hon har den största platsen i mitt hjärta. 
Jag är så förbannat jävla kär i den här hästen och jag tror det är därför jag aldrig blir kär i någon kille, jag har redan min kärlek och hon duger helt perfekt för mig.
 
Orkade inte leta efter någon finare bild, hon är hur som helst världens vackraste. 
 

Fredag

Det var länge sedan jag hade en helt opanerad helg, har gått runt hela dagen idag och funderat över vad jag ska göra idag, ikväll och resten utav helgen.
Har äntligen kommit på det!
Ikväll blir det hemma mys, kanske åker till stan och köper lite godis. Snart äter vi middag och sedan kommer Lina hit och då ska vi ut och rasta hästarna. Cosmo står på mitt schema.
Sen då?, resten utav helgen? - jo, snart ska vi ringa på lite hästar sedan åker vi nog ner till sundsvall imorgon och provrider några stycken. Har även hittat en intressant i kramfors så då kan jag passa på att hämta mina grejer som jag har glömt där sen i somras.
 

Godmorgon!

Har sovmorgon till kvart i 11, guuud så skönt!
Vaknade ändå halv nio, men bättre det än fem i 6 som jag i vanliga fall stiger upp varje morgon.

Har precis varit ute i hagen och pratat med mn häst, gav henne några äpplen och mååånga pussar.
Vi har ju faktiskt två år idag, så det kommer mer inlägg sedan om så kallade kärleksförklaringar..
 

Måndag!

Helgen har varit lite skruvad, har varit mellan valet och kvalet om jag & Lina ändå skulle tävla en P&J på Lövånger eller inte. Har glömt att berätta det men tanken var att Lina skulle tävla en 80 och jag en 90, på Cosmo alltså.
Men vi beslutade ändå för att inte tävla. Lina kände sig inte redo, hon har bara hoppat honom en gång, och jag kände mig bara inte taggad då han hade redan hopptränat 2-3 gånger förra veckan och jag vill inte slita ut honom.
Så Cosmo fick vila och jag och Lina gjorde oss iordning för en utekväll i Burträsk istället! Vi hade riktigt roligt iallafall!

Idag dressyrtränade vi som sagt, och det gick inte alls så bra. Han är verkligen inte utbildad i dressyr... Tränade idag på att han skulle förstå vad mina skänklar betyder, alltså inte bara framåt utan att man kan flytta åt sidan också.. Gick sådär.. Han tog inte en enda högergalopp förns i slutet då svetten bara rann från honom. Jobbade verkligen skiten ur honom idag, vilket inte uppskattades... Bortskämd hästis, jojo!! 
Imorgon blir det skogen!!
 
 
 

After a bad workout

Svettig som en gris efter ett jobbigt dressyr pass på cosmo, han var riktigt dryg. La bara ner energi på hans högersida då han inte vill fatta höger galopp.
Nu mat på detta, snart stan!


Schockemöhles vinterkollektion


-Jag fick seriöst kräkreflexer när jag såg Schockemöhles nya vinterkollektion...
NEJ NEJ NEJ, säger jag bara.
Schockemöle är ett utav mina favoritmärken, men har dom rökt någonting när dom gjorde den här nyaste kollektionen? - för detta var verkligen inte snyggt!

Håller mig nog till de tidigare kollektonerna...
 

Snabb uppdatering

Hej alla! Precis kommit hem från skolan. Dagen har varit helt okej! Dock så började jag dagen med att komma till skolan 8.15 som alla andra dagar, bara det att då jag tittade på schemat så har jag ju såklart sovmorgon till 11... Åhh så surt... Inte precis så att jag går 1.5 mil hem, utan jag gick hem till Lina och Connys lägenhet och låg i deras säng där och tittade runt på lite häst annonser.

Nu var det tänkt iallafall att jag skulle skynda mig ut och rida min vita sagohäst sedan så ska jag åka in till stan, käka mat med familjen på någon resturang & sedan så ska jag umgås med Jonte och några andra

PEACE
 

Första träningen på SRK med Cosmo

Det gick varken bra, eller skit dåligt.
Det gick dåligt, men inte helt värdelöst dåligt.
Kan säga så att det aldrig har gått så dåligt någongång när jag har ridit Cosmo, även om jag bara ridit honom några få gånger... 
Han var väldigt lat, tog inte skänkeln så jag var tvungen att ha ett spö i handen. Sedan är han ju så pass outbildad så han flyttar inte för skänkeln i överhuvud taget. Så det är något vi är tvungen att träna på.
Sedan så fattar han ju gärna vänster galopp i höger varv, och det är för att han är sne i kroppen och mer musklad i vänster sida. Då när han fattar höger galopp så blir det nästan så att han ramlar. Och om ingen lär honom att fatta högergalopp så kommer han att bli halt tillslut.
 
Avslutade kvällen med att Cosmo fick stå och vila i transporten medans det blev käk för oss på Max!
 
 
Btw så trodde jag att jag hade dressyr, så jag fick hoppa i dressyr sadel, bra!
 
 


Film på hoppträning

Tyärr så blev det för mörkt när vi kom till ridplanen att det inte gick att fota..
Men mamma filmade iallafall när jag red sista "rundan"
Jag slutade på 125, sedan la vi ner till 80 så hoppade Lina honom.
 
Jag tyckte det gick jätte bra att hoppa Cosmo.
Han kan ju hoppa, det är inget snack om saken.
Bara det att han vill gärna krulla ihop sig till en liten boll men då ser han inte hindret och jag får inte riktigt grepp om honom så han springer då lite för fort.
Men de gånger jag får upp huvudet på honom så hoppar han riktigt fint!
 

Hoppträning ikväll!

Ikväll drar jag och Lina Cosmo till ridplanen i åbyn, naturbruksgymnasiet alltså.
Lina går ju på den skolan.
Kameran följer med så det blir lite foton sen!
 

Idol

Kom hem sent från Jonte, har varit med han och några andra i stan.
Nu myser jag ner mig i sängen framför idol.


Skola

Dagarna bara rinner iväg...
Har knappt haft en tanke på att blogga! Men nu ska jag skärpa mig.
Skolan flyter väl hyfsat på, är bara fet orolig att jag inte ska klara av matten... Jag får sitta med cp papper medans alla andra jobbar i boken. Jag fattar knappt någonting ändå..
Just nu har jag svenska iallafall, gjorde klart det igår som skulle vara klart på fredag. Så jag kan chilla ett tag.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, Lina är i Umeå så jag antar att det blir jag som rider cosmo. Egentligen så skulle han ha fått bli körd upp till naturbruks för att jag ska få hoppa ett pass på honom. Men det blir så tråkigt utan Lina så vi får väl vänta tills imorgon.
På torsdag har jag träning på SRK, wihoo! Första träningen sen i våras!
Nu följer ju dessutom Cosmo med!
Återkommer om det blir dressyr eller hoppning! -antar dressyr..


Eget rum!

Hallå allihopa! Har precis kommit hem till burträsk från att ha varit i Umeå ikväll med Lina och Conny. Avslutade kvällen med lite käk på donken sedan somnade jag i bilen påväg hem. 
Har inte hunnit med något med hästarna idag... Vaknade så sent, sedan ringde jag och mamma på lite hästar och sen så blev det så mörkt för att göra något med mina egna hästar. 
Har hittat en riktigt fin ponny som jag gillar, blir eventuellt att fara och kika på den till veckan om allting går som det ska. Berättat mer om det sen. 
 
Nu ska jag inviga mitt egna rum som jag har fått i Lina och Connys nya lägenhet. De ni! Inte alla som har ett eget rum hos deras vänner. 
Nä men sover rätt ofta hemma hos dem, min lilla familj. Har närmare till skolan här ifrån, bara några meter. Så slipper jag gå upp lika tidigt!
 

RSS 2.0