update/taggad

har inte bloggat här på ett tag, de är inte så att jag inte har ridit eller så för det har jag. 
jag har bara ridit för mycket för att ha någon ork över att blogga till.. nä men nästan iallafall.
just nu så har jag fotbollsuppehåll känns lite tråkigt då jag just börjat spela med burträsk, men konstigt nog känner jag ändå en lättnad av något slag. det passade in bra, de kändes skönt. rättare sagt.
jag hade ju annars fotbolls täning 3 gånger i veckan och de motsvarade att jag hade 4 dagar till att rida bella. men då kommer jag hem med skolbussen vid halv 5 tiden, och jo då har man läxor med sig. och inte hinner man med att rida sin hästa varje dag då. då det blev i princip inte så mycket tid över att rida.
vilket faktiskt tog väldigt mycket i hjärtat på mig av att se min häst trampa runt i hagen och vänta på att jag ska komma och ta ut henne i friheten.
för bella så betyder det allt att få komma ut och få galoppera, de är ju det bästa hon vet. och att få stå i hagen en dag är kanske de tristaste som finns, som andra hästar kanske tycker kan vara skönt ibland.
så just därför passade det bra att det blev fotbollsuppehåll. har försökt, försökt iallafall att rida bella varje dag nu.
kanske inte har ridit henne så speciellt hårt men. 
vi har varit och premiär-hopptränat i hjoggböle, vi har ju inte hopptränat på huuur länge som helst.
mimmi har även sagt att hon kan hjälpa mig att få igång bella igen, vilket känns jävligt bra! skit jävla roligt. behöver verkligen någon nu som hjälper oss tillrätta.
bella var hur som helst på tårna, blev man förvånad (?) taggad som vanligt. kanske lite över taggad, men jag klagar inte.
vi har även haft en lite photoshoot jag och lina i veckan kan bomba in med bilder senare då hon skickar dom.
lite mer update ni som inte "hängt med" så har ju lina flyttat in sin varmblods kille till oss här.
så jag kan lika gärna säga det nu att de är nog också därför jag börjat bli lite mer motiverad då man har någon att rida med och sådär. de är inte så jävla kul att hänga runt med mamma i stallet varje /jävla/ dag.
sedan idag var vi ute på en liten ridtur och bella var som en tickande bomb.
och den där bomben försökte jag få att sprängas men hästjäkeln går ju aldrig att få trött.
ursäkt språket, men hon är som en gud. tillslut satt jag bara i sadeln och skrattade åt henne, hon skrittar inte en sekund. visst det kan vara jobbigt i längden att hon bara trippar och far, men inte fan ska jag klaga. jag kommer aldrig göra mig av med den där hästen och jag vill njuta av varje sekund vi har kvar framför oss, för hon är ändå 20 år gammal nu, och om hon är så pigg fortfarande så klagar jag inte! för då vet jag att vi har många år kvar framför oss! 
 

kvällens träning

alltså, dom senaste gångerna jag tränat i hjoggböle har jag varit hyfsat nöjd, men idag gick det faktiskt inte alls så bra. var sjukt tagg på att hoppträna lite idag, och det var nog bella också. lite väl förmycket och det var nog det som var anledningen till att det gick som de gick.
skyller inte på henne, de gör jag verkligen inte för jag vet att det är jag som gjorde fel.
känner ju min häst ut och in, men det räcker inte till ibland, för man gör ju fel ändå.

det var lite kortfattat utav träningen idag.
ska försöka börja hoppträna lite oftare, eller försöka och försöka snart flyttar ju lina hit sin häst till vår gård och då kommer de bli ändring på ridningen i överhuvud taget! lovar.
jag och bella ska försöka komma tillbaka till den nivån vi var i hoppningen för ett halv årsedan då vi hoppade runt 80 på lektionerna bara, medans nu tränar vi på 50 höjden (?)
säger verkligen inte att 80 är mycket, men jag menar att det bara kan vända så ligger man nere på 50? nu är det ju inte så att hon inte kan hoppa högre än 50, för högre än 80 hoppar hon ju också. men när vi inte hopptränat sen vi bodde i sorsele måste jag ju börja lugnt.
men det tyckte däremot inte bella idag, helvete vad hon rusade. jobbigt var det.
antar att jag kommer ha träningsverk i armarna imorgon. fyfan så hemskt..
måste börja använda min martingal igen, känns inte alls bra att jag måste ta i henne så mycket för att hon inte ska rusa så snabbt. för de resulterar i att hon springer igenom allting i 280..

nä men vi ska börja hoppträna mer, för jag vet att hon kan tusen gånger bättre än dedär. för de har hon visat mig flera gånger.

det vart inga nya bilder idag dock.
 

träning ikväll

komme hem ifrån skolan vid 3 tiden ungefär, stack då ut med brunis på en liten tur.
alltså komme jag just innan för dörren efter att ha varit ute med brunis en sväng. eftersom min mamma ramlade av brunis i april någongång och skadade ryggen har hon inte kunnat rida brunis på mer än ett halv år.
nu när vi flyttat hit till skellefteå för bara 2 månader sedan så har hon börjat sitta upp lite granna på honom, varit ute på skritt promenader och bara ridit i skritt.
så han har alltså stått stilla i stortsett enda sedan dess. men jag har varit ute med honom lite grann..
men eftersom jag inte har så mycket tid till hästarna nu förtiden, så har ju all min "stalltid" gått till bella.
för även om jag har 2 hästar så kan jag fortfarande välja mellan dom vem som jag lägger ner mest tid på.
dock så skulle jag aldrig kunna välja bort någon. men ni förstår hur jag tänker.
dock så har jag ju haft tid under sommaren som jag nu ångrar att jag inte la ner på honom då, men jag vet inte varför de blivit så. men iallafall var jag ju nu ute med honom en sväng och han var väl som vanligt då man rider ut själv med honom. het, vill springa hem, fattar inte att de är jag som är boss, fattar ingenting.
så jag tränade idag bara i skritten lite att han skulle stanna då jag ville det på små singnaler.
vilket faktiskt inte funkade så bra, men jag gav mig ändå då han gjorde rätt. 
fattade två galopper idag också, vilka han tog. dock en okontrolerad galopp från min sida. menmen.

ikväll är det träning för min och bellas del i hjoggböle iallafall. Lina följer med, med kameran sedan ska mamma låna Jennifers kamera också så det lär nog bli bilder här senare ikväll.
vi får höras mera då, nu ska jag käka! :)

en yngre bella



jag lovar!, ni hade fått in ett jordklot i min mun. så stort gapade jag då jag öppnade de här meddelandet för en timme sedan ungefär. så chockad blev jag.
efter många månaders sökanden efter bilder på bella då hon var yngre, eller på hennes stam eller tidigare ägare så har jag inte hittat någonting. 
så förstår ni då hur chockad jag blev då jag öppnade inkorgen och ser en bild på min häst för flera år sedan.
så sjukt stor skillnad på henne också, lovar att lägga ut mer bilder på henne om jag får några. just nu ska jag bara förstöka smälta det här ♥



1 år tillsammas

idag, den 13 september 2012 firar jag och min underbara häst 1 år tillsammans.
idag har jag ägt den här vita skönheten i 1 helt år.
jag som 13 åring, år 2011 köpte en häst som var vit och 18 år gammal.
under hennes liv hade ingenting hänt, hon var varken utbildad eller riden knappt någonting alls.
idag är jag 14 år gammal och bella är 19, det har hänt en hel del sedan ett år tillbaka, och de är inte bara en liten del utan en mega stor förändring. och inte bara på bella utan även på mig.
även om bella inte kunde ett smack förutom att gallopera har hon varit en jätte bra läromästare trotts allt, och vi har utvecklats jätte mycket under 365 dagar. gud det låter så sjukt lite..
de personer som sett mig och bella från den dagen hon blev min tills idag vet lika mycket som jag att de skett väldigt mycke ändringar.

av en slump hittade jag den här hästen. det var sommaren 2011 som jag hade tagit de stora bestlutet att låta någon annan ryttare ta över min gamla häst macken. de var den sommaren jag mamma & frida var ute på våra horsetripar och provred hästar hit och dit.
jag var ute efter den rätta hästen, jag provred många fina och trevliga hästar.
tillslut så hade jag provridit så många så jag kunde gå in på en slumpmässig annons på en häst och rabbla upp en hel historia om hur hästen var.
Jag ville hur som helst provrida så många som möjligt för att hitta den rätta, och då när vi lika gärna var ute på någon horsetrip så var vi väl runt lycksele hållet och då berättade mamma att de fanns nån arabkorsning här, jag kikade på annonsen och de var fan den fulaste hästrackarn ja sett. nä men en fulare arabkorsning trodde jag aldrig att jag hade sett.
men jag drog dit ändå och kikade på henne, och jag föll som att jag hade blivit knuffat ut för ett stup.
hon var en utav de "fulaste" hästarna att rida, men hon hade de lilla extra som ingen av de alla hundra hästar hade.
jag provred den där hästen 3 gånger innan jag köpte den där stjärnkikaren, som var för ett år sedan.

(bellas annons bild, blir man sugen eller ..? )

Det var bara en slump att jag ens tittade på henne, det var ödet.
och nu idag kan jag inte tänka mig en dag utan den här hästen, hon är de bästa som finns över allt annat.
att den där hästen gick som en kamel (som hon t.o.m blev kallad), var 18 år gammal och kunde ingenting, sket jag i, för de kändes bara så rätt att de var i våran hage som hon hörde hemma i.

skulle kunna skriva hur mycket som hellst om henne, men iallfall tänkte jag lägga ut lite gamla och nyare bilder på oss så får ni se lite hur vi utvecklats!

Vi börjar ifrån början, för ett år sen alltså.






























 

träning hjoggböle #2

andra träningen för mig och bella idag i hjoggböle gick faktiskt ganska bra, vi kom lite försent och anledningen till det var för att när vi just hade lastat bella som gick så bra så skulle jag och mamma gå in och hämta några grejer ifrån huset så när vi kommer tillbaka till transporten så har bella slängt över sitt huvud på andra sidan "stången" eller vad jag ska säga, och vi fick fan inte tillbaka huvet, så vi tänkte att jag skulle backa bak bella och he fram hon igen, men de är väl klart att hon sliter sig loss då och springer ända tillbaka till hagen med transport skydd och allt.
sen att få tag i henne tog ju en jävla tid också.. 
men träningen gick bra iallafall! när jag kom dit bort så märkte jag även att jag hade glömt min sadelhjord så jag sket i sadeln ännu en gång och körde utan. men efter halva passet ungefär så bad jag mamma hämta den ändå så jag skulle rida lite med sadel också. och idag gick det faktiskt bättre med sadel än utan!
jennifer var där och fotade! jätte kul, tack :D
















träning!

snart sticker jag iväg med bella där bak för den andra träningen i hjoggböle, vi hörs efter det! :)

tävlings ridbyxor

för någon vecka sedan drog jag och mamma oss mot travbanan då det var loppis där, 
jag och mamma hittade nästan inget så vi gick en sväng på royal och där fick ett par stövelsockar, ett schabrak, blå spray, och ett par nya vita tävlings ridbyxor följa med mig hem!
har länge letat efter ett par snygga tävlingsridbyxor, och hade nästan helt enkelt bestämt mig för ett par ifrån hööks, de helskodda med swarowski kristaller på.
men när jag provade dessa ridbyxor från royal och såg priset på dom så ändrade jag mig faktiskt.
de är super sköna och super snygga, snyggare i verkligheten än på bild.
de är ett par bocaj som kostade egentligen 699:- men jag fick dessa för 399:- ett kap helt enkelt!



träning hjoggböle

uppdateringen har varit usel, men nu har jag fått internet så nu blire ändring!
idag hade jag och bella träning i hjoggböle, vi bor ju just nu sidbergsliden som tillhör själva hjoggböle så det tar ju typ bara 10 min med transport till banan.
när jag skulle hämta bella i hagen så var det lite kaos, just nu står ju bella och brunis (mina hästar) med mina grannars 2 hästar (en arab och en tinker) och dom där 2 hästarna är bara två stycken utav 40 stycken till dom har, då dom har ett stuteri. men iallafall igår så släppte mina andra grannar ihop sina två hästar i hagen som är ett varmblodssto och hennes hingstföl på ett drygt halvår, så det var därför det var lite kaos i hagen då ingen riktigt vet på vilken plats de står. 
när dom bara var 4 i hagen var det ju ganska lugnt men nu är dom ju 6 och stoet är ju ganska dominant då det gäller hennes föl, och de förstår man ju. så det var anledningen till att det tog så länge att få fast bella i hagen då stoet som heler Rulta driver runt de andra hästarna.. 

när jag fick bella därifrån och skulle börja borsta henne så hade hon ju såklart smörjt in sig själv i hennes bästa hårinpackning, gegga alltså. så hon var lite brun idag.. sedan så upptäckte jag även att en vänster framsko fattades?!
och då pratade jag lite med mamma och då komme vi fram till att de ändå inte är så långt till banan så vi tänkte kolla hur hon gick och sedan får vi väl fara hem igen om det inte går.

men träningen gick faktiskt jätte bra idag även om det var våran första träning på jätte länge, plus att vi bara hade 3 skor. visst har vi tränat, men då är det ju hemma alltså. när frida var här för några veckor sedan så tränade jag lite för hene, vilket faktiskt var jätte roligt då det gick så bra. frida är ju ingen "tränare" utan hon är bara mammas bästavän typ som har hållt på med hästar hela sitt liv. 
hon har en lite annorlunda ridning, som dom flesta skulle kalla det.. medans jag själv skulle kalla det naturlig ridning som jag själv börjat försöka sträva efter mer och mer, då jag är less på att jävla slit i munnen bankande osv. jag förstår inte att folk inte blir less.. jag själv tex blir bara less av att titta på det men det gör mig faktiskt tråkigt nog eller ja.. jag vet inte riktigt hur jag ska säga men det gör bara att jag tänker mer på hur jag rider själv min häst, då man ser andra hur dom rider deras.
visst kan det komma då man själv tar för mycket i tygeln, det kan hända många gånger, men jag blir bara ledsen över det och får jätte dåligt samvete.
men jag försöker verkligen att börja rida mer mjukt och följsamt och får jag säga det själv så har jag börjat bli jätte duktig på det, eller iallafall duktigare. 
för jag har varit den personen som både använt sporr och spö, då jag ägde macken. men i dagensläge så finns det inte ens en tanke att röra bella med en sporr eller ett spö. 
okej.. spö använder jag när jag tricktränar.
jag hade lånat ut bella nångång tidigare (alltså inte idag) bara så här i ett litet tag som skulle bara sitta upp på bella och jag gatt seriöst bara bryta av allt, jag klarade int av att se, det var hälar in i sidan på hästen för en så kallad "ställning" och då vet ju jag, då jag känner bella in och ut vad hon ger för reaktion. jo hon slår upp med huvet för att "protestera" - nä men då var det ju sågning i munnen som skulle ske, alltså näe..
och det var lite det jag ville komma fram till.
vi var inne på att jag tränade för frida och de är en av dom personerna som jag kan känna mig trygg att låna ut bella till, för frida rider verkligen bella på ett mjukt och förståndigt sätt.
love till frida för att hon rider bella så bra ♥

haha ursäkta att jag sitter och babblar om en massa men iallafall, träningen gick faktiskt bra idag, markarbete. bella skötte sig finfint. måste lära mig att taxera in min andning bättre för att få ett bättre lugn i bella i vissa situationer känner jag!


 om ni undrar om min och bellas outfit idag så hade vi faktiskt med oss sadel och allt annat, men vi sket i det och körde barbacka med nike skor!

RSS 2.0